Nejste přihlášen/a.
Prosím jak se vyrovnat s tímto problémem
Také se musím svěřit se svým smutkem, v sobotu nám umřel pinč, bylo mu 13 let.Před několika lety mu vyhřezla plotýnka a občas měl potíže. V sobotu jsme přijeli domů z lesa, pes byl doma s rodinou a rychle dýchal a špatně se pohyboval,já myslela že má opět zablokovanou páteř a že to zase přejde.Asi po 3 hodinách jsme volali veterináře, ale psík zemřel než doktor přijel.Prý měl nemocné srdce, neskutečně trpím pocitem viny že jsem nejela hned na veterinu,nezeptala se dětí jak dlouho měl ty potíže s dechem. Spočítala jsem si že bojoval s dýcháním asi7 hodin,z toho jsme byli 3 hodiny doma a čekali že jej to přejde, to je strašné. Tak mám asi depresi a snad půjdu k doktorce pro nějaké léky.Myslíte že trpěl? Nevypadalo to tak zle a ten stav se srdcem jsem neznala. Doktor mne chtěl asi uklidnit a říkal že srdce nebolí, jenom to neudýchal. Nekňučel jen byl neklidný a dýchal.Nemůžu se srovnat s myšlenkou že jsem situaci podcenila a nezvedla telefon. Rodina to vidí tak že psík byl starý, nemocný, již několikrát jsme mu zachránili život když ochrnul a potom ho pokousal pes.Říkají že zemřel doma u mne bez stresu u veterináře, ale mne deptají ty hodiny dýchání. Takže chceteli si udržet duševní zdraví při každé maličkosti jeďte na veterinu.
Maruško, to je mi hrozně líto, ale rodina má pravdu. Pejsek už odešel za duhový most a věřím že prožil krásný život, plný lásky. 13 let je krásný věk, kdyby dostal teď injekci na zklidnění srdíčka, za měsíc by jeho odchod mohl přijít náhle, nečekaně a během pár minut. Zemřel doma, mezi svými. Nevyčítejte si to.
S tou veterinou. Víte, mám psa epileptika. Kdybych ho při záchvatu vzala na veterinu, bude se stresovat v autě, pak u veterináře a zklidnění by přišlo až při nástupu léků. Já nikam nejezdím, pejska vezmu do přítmí a hladím a uklidňuji. Většinou záchvat do dvou, tří minut odezní sám. Nevylučuji to, že až bude starý a dostane záchvat, může se stát, že po třech minutách neodezní, ani po pěti a než veterinář dojede, nebude už Tobísek mezi námi. Může se to stát a vím, že to bude v tu chvíli hrozně bolet. Vyčítat si to snad nebudu, těžko říct. Zatím vím, že tohle je pro něj nejlepší.
Marie, myslím, že je dobře, že pejsek dodýchal doma. Kdybyste volala veterináře, chtěl by, aby jste s ním přijeli, pro pejskův organismus by to byla zátěž a stejně by při převozu trpěl a navíc by byl ve stresu, třeba by cestou zemřel. Skonal v okruhu své rodiny. Buďte klidná, dopřáli jste mu pěkný život,zachránili mu několikrát život, co by za to jiný psík dal. - stařenka
stařenko děkuji za hezká slova, já jen si teď nedokážu vysvětlit ten můj zkrat v jednání, asi by mu nepomohli, prý to byl plicní edém, ale měl by to dřív za sebou. Nikdo mi nedokáže říct jestli trpěl, nenaříkal jen dýchal a pomalu chodil z místa na místo, no a mi to přičítali vyhozené plotýnce, to se tak projevovala v při minulých potížích které vždycky odezněly.
Souhlasím s Mařenkou i Stařenkou.A moje rada?Až to trošku přebolí,pořidte si jiného pejska.Co třeba pomoci nějakému chudáčkovi,co čeká na hodného člověka v utulku?Pejskovi by jste pomohla a vy by jste trochu přišla na jiné myšlenky.
Já bych s novým pejskem nečekal, my jsme naši Betynku pohřbili u příbuzných na zahrátce (mimo Prahu) a cestou zpět jsme se stavili u vytypované chovatelky a rovnou si odvezli Filipa. On by ten nový pejsek pomohl zapomenout, postě by nedal čas na trápení.
Nic si s toho nedělejte zkrátka skončil jeden psí život. musel jsem nechat také uspat našeho jezevčíka, ale chtěl jsem to nechat udělat doma , paní zvěrolékařku jsem dovezl a nechahal jsem ho uspat doma(nádor v tlamě) a řekl jsem už nikdy kvůli tomuto konci psa. a utekl necelý měsíc dcera přivezla štěně jezevčíka (hrozný grázl) ,ale je zas náš . A proto radím pořiď te si psa nového a jen vzpomínejte na vašeho kamaráda nový Vám ho nahradí.
Milá Marie, udělala jste vše podle svého rozumného vědomí a čistého svědomí. Neodpustím si Vaši citaci: "Takže chceteli si udržet duševní zdraví při každé maličkosti jeďte na veterinu". Ale nemohu ji neokomentovat. Pokud si chcete udržet duševní zdraví, berte vše trošku rozumně, kdybyste navštěvovala veterináře při každé sebemenší potíži s pejskem, asi byste se zhroutila dříve než Váš pesan. Navíc byste vzhledem k cenám veterinárních zásahů brzo neměla ani na povinný poplatek pro vstup ke svému psychiatrovi.
Promiňte mi, prosím, můj trošku upřímný a realistický přístup k podobným záležitostem, pár pejsků jsem již měl, většinou se ke mně dostali jako starší a troufám si tvrdit že z horšího na lepší místečko na tomhle světě. Ovšem už jsem jich také za svůj život pár pohřbil. Občas jsem je dostal v trošku zdevastovaném stavu a potom třeba asi 14 let u ovčáka není tak málo. Když jsem viděl, že pejsek už ztrácí smysl života a přestává být veselý, že už jej život nebaví a vše jej bolí a žádný doktor už neumí pomoci (možná na dva dny za moji měsíční výplatu), vždy to pro mne bylo těžké rozhodnutí, vždy jsem o tom dlouho přemýšlel a pak si to ještě mnohem déle vyčítal, ale prostě jsem jako PÁN rozhodl nad životem svého nejlepšího kamaráda, ukončil jeho evidentní trápení tou poslední injekcí a potom byl týden zralý na psychiatra. Rozumem vzato jsem udělal správnou věc. Ale...
Moji pejsci by tomu Vašemu asi záviděli, že umřel bezbolestně v kruhu rodinném...
Zabývat se tím, co jsme mohli nebo měli udělat postrádá smysl. Co nemůžu změnit, z toho se poučím, ale nijak dál to neřeším. Hoďte do sebe dva panáky a kupte si třeba želvu. Ta vydrží.
to administrator:
1) jedná se o porušení nějakého pravidla?
2) to je teď nějaká móda že admini veřejně hodnotí odpovědi uživatelů část po části?
3) tazatelce zemřel pes a zřejmě to dost těžce nese, ostatní ji tu hned nabádají aby si koupila nového psa, na kterého si zvykne a který ji zase za pár let zemře, já jsem to vzal naproti racionálně a doporučil jsem zakoupit želvu, protože vydrží až 200 let a proto pravěpodobně přežije i samu majitelku, tak nevím co se komu zase nelíbí,, navíc jsem za to dostal hlas
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.