Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,chtěl jsem se zeptak zda k betě bojovnicy můžu dát jinou rybku nebo alespon samečka
No nevím, teda měli jsme tyto rybky tři a ještě nějaké menší a za měsíc se všechny ohlodali téměř požrali nakonec všechny vychcípali takže by bylo lepší se zeptat spíš na místě kde je budete kupovat.
ve většině případů bych se tam neptal. světlým výjimkám, které se vyznají se tímto omlouvám...
v akvaristice vám klidně prodají třeba tlamovce (pseudotropheus zebra) v páru (netuším, jak to poznají) do 54l nádrže...
V akvaristice pracuji :D Tlamovce není těžké poznat dle zbarvení ale jen u některých barev co ej to za pohlaví. Ovšem doporučit jej k neonkám? :D Jinak k otázce: máte-li dost velkou nádrž tak kupte tak 2-3 samičky batty a nebo pokudmáte nádrž vážně dostatečnou tak klidně i jiné neagresivní rybky. Moje domácí akvárium se sestává z dvou mollyn , jednoho betta samce a 4 betta holek a k tomu 3 paví oka. Jako "bonus" jsem tam přihodila Sumečka žraločího (teprve mimino) a hle.. Funguje to Nádrž mám pouhých 30l.
u beta bojovnice samce se dají chovat rybičky které mají malé nevýrazné ploutvičky (např. neonky), v opačném případě je betka bere jako konkurenci a oškube je (např. skaláry). Navštěvuji zverimex, ve kterém je betka v jednom malém akvárku spolu s několika neonkama a ancistrusem, vypadá to krásně a nemají spolu žádný problém.
Dobrý večer. Nepřidávejte nic, pokud je to sameček. Se vším se pere a většinou protivníka velmi rychle zahubí. Dejte mu k nadrži zrcadlo a bude se prát sám se sebou a porostou mu rychleji ploutvičky, které bude stále ježit.Stačí mu malá nádrž. Pokud chcete ještě jiného samečka, předělte nádrž sklem, aby se k sobě nedostali a efekt bude jako se zrcadlem. Pokud je to samice, ta se normálně snáší se všemi sobě velikostně rovnými rybami. Jarda.
pozor na to, aby si zase neokousal ploutve v zrcadle. Betta bojovnice tak krásná barevná s velkými ploutvemi je samec a ten se rozhodně nesnese s dalším samcem. I s ostatními druhy bude mít problémy a vy riskujete jejich smrt. Snese se jedině s nevýraznou menší samičkou a i tak je to dost nebezpečné. Ale to už je jen o rozmnožování a to doporučuju když tak dobře nastudovat, protože je musíte nějak od sebe oddělit, aby je zase nesežral a tak nějak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.