Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěně zvrací bílou pěnu

Od: martina0* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

potřebuji radu se svým čtyřměsíčním štěnětem JRT. Před pár dny jsme přešli z ProPlanu na Orijen a od té doby má pejsek průjem (zkoušela jsem krmiva míchat ale potvůrka vyžral vždy jen Orijen a Proplan nechal - podle složení se mu nedivím :D) ale o ten až tolik nejde, pravděpodobně je to kvůli nárazové změně krmiva. Asi tři dny mi po ránu zvrací bílou pěnu. Jinak je aktivní, veselý, pěkně papká všechno co za den má... Myslíte, že by se mohlo jednat o nějakou nemoc? Zvrací pouze ráno před jídlem. Moc děkuji za reakce.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

1x

Je zvláštní, že ta pěna je bílá, nejsou to sliny? Zkuste si k tomu čichnout. Pokud to nepáchne, jsou to sliny. Pokud ucítíte kyselý zápach, jednalo by se o žaludeční šťávy, tam mi ale pořád nesedí ta barva. Náš pes to měl jako štěně taky chvíli, je to špatná kyselost žaludku (právě proto zvrací před jídlem, když ho má prázdný). Pomohl mu po ránu piškot, věkem se to upravilo samo. Každopádně by bylo dobré zajít za veterinářem.

martina0*
hodnocení

Zatím jsem k tomu číchat nezkoušela ale zítra to vyzkouším. No mám problém s tím něco do něj dostat než se mi vyzvrací protože vstane, vyjde z pelíšku a už jede... Ještě mě teď napadlo, že jsme před pár dny byli na očkování proti vzteklině... nemohlo by to mít souvislost? Kažopádně pokud se zítra bude opět opakovat ranní zvracení půjdem k vetovi... pro jistotu. Děkuji moc za radu :)

marenka*

S tou vzteklinou by to souvislost mít mohlo. V tom případě by bylo dobré, aby o tom veterinář věděl a zaznamenal si to pro příště. Je mnoho výrobců a ne každému psíkovi sedne každá vakcína. Naši třeba nesnesou Biocan. Nevadí jim Vanguard, na který zase plno lidí nadává. (reakce) To proberte s veterinářem. Každopádně si opravdu čichněte, já to dělám pokaždé. Čím víc informací bude veterinář mít, tím líp.

Přeji vám a hlavně psíčkovi, ať to nic není a hodně zdravíčka.

martina0*
hodnocení

Děkuju, moc jste mi pomohla :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]