Nejste přihlášen/a.
Dobry den chtela bych se zeptat mame 3leteho pejska ktery nam to doma znackuje ale chci podotknout ze pouze pres noc a pritom je od rana do vecera venku prosim poradte proc to pejsek dela dekuji
doplněno 05.08.11 12:13:nemuze to pejsek delat ze zarlivosti?
Taky si myslím, že problém bude tady. Indikovat kastraci na jakýkoliv problém, jako je značkování, agrese a pod. je dle mého přílišné zjednodušování čehokoliv.
Jasně, je to krávovina. Kastrace musí mít závažný důvod.
Jestli spí na svém pelechu, zkuste ho k němu na noc přivázat. Nemusí to být pevné vodítko. Stačí tenká šňůrka, vlna na pletení, cca 1,5m. Pes se totiž nikdy nevyčurá na pelech nebo v jeho blízkosti. Pro mou Bubu stačily 3 noce na šňůrce u pelechu, zicherkou na dece a bylo po čurání. A po podezření na špatné ledviny a špatné držáky. :D
Většinou si vyberou jedno místo.Zkuste to místo,posypat pepřem, potřít česnekem,postříkat nějakou vůní.Ale většinou to nepomůže,začne chodit jinam.A proč v noci?Ve dne ho máte pod dohledem a asi ho okřikujete,nebo jste ho okřikovali,když jste ho učili čistotě.Ví,že se vám to nelíbí,ale pudy jsou silnější.
To víte, že může. U vás se něco změnilo? Nedělal to před tím? To čůrání je následek něčeho a když zjistíte příčinu, máte vyhráno.
jo to by bylo fajn ale nevim jak to zjistit mame dite ale ty je rok a pul a prestehovali sme se a to uz je taky pul roku to snad to neni pricina
Tady jde o to, jestli si pejska všímáte stejně jako dřív, než přišlo miminko. A taky jestli si malé hraje se psem. Musíte rodinu - smečku stmelit tak, aby měl pejsek pocit, že je jejím platným členem. Ale ani šéf, ani ten nejnižší. Ale to jsou teorie, to vám moc nepomůže.
Já bych postupovala tak,že před spaním na pořádnou procházku a v ložnici bych zavřela, aby nemohl jít někam čůrat. Pokud je to místo v ložnici, postavila bych před něj třeba kytku. Malé naučit hrát si s pejskem (pokud to nedělá). Udělal by to znova, přes noc bych jej "vyrazila" na pelíšek. On bude vědět, zač to má.
doplněno 05.08.11 14:36: Jinak zdravotně je v pořádku? Je možné, že má v močáku kameny a pak ani nemůže za to, že celou noc nevydrží. Pak sám nechce dělat binčes a proto se snaží chodit na jedno místo. Když už nemá jinou možnost, tak s co nejmenšími škodami.
Mám obdobný problém, ale asi to bude zapeklitější.
Našla jsem si přítele se starým psem. Pes byl dosud evidentně neomezeným pánem domu, tj. leccos se mu tolerovalo. Přítomnost v lůžku, občasné značkování (přítel se domnívá, že to prostě nevydržel), žádné koupání, žádné povely, na vodítku táhne jak zjančený, neposlechne napoprvé. Když jsem s ním dlouhodobě sama, problémy po nějakém čase zmizí. Když něco vyvede, stačí jen šeptnout "místo" a už se dekuje. Do lůžka se neodváží. Ale jakmile je v dohledu páníček, je konec. Nedávno se takhle na mě dokonce otočil a začal vrčet. Přítel ho chytil - vrčel i n něj. A teď začal značkovat. Ono už na začátku, když jsem "nastoupila" do bytu, začala čistit všechno, co mi přišlo pod ruku, větrat psí puch a vysávat psí chlupy, završil tehdy mou několikadenní otročinu tím, že se před mýma očima vychcal do vypraného, vyčištěného, vyvoněného lůžka. Ne najednou. Pěkně zeširoka se po něm plazil a rovnoměrně ho celé obechcával. Měla jsem zrovna v ruce hadru, tak dostal na zadek mokrým hadrem. Chvíli byl klid, zejména v době, kdy byl přítel pryč, ale poslední dobou z něho už opravdu začínám šedivět a říkat si, že uteču. Na ultimáta typu "buď já nebo pes" nemám sílu. Teď v noci jsem zaslechla psa, jak jde do kuchyně (spí ve stejném pokoji jako my, ale na svém místě), chvíli jsem poslouchala, lemtal vodu, tak jsem se zvedla a načapala ho u jeho oblíbeného značkovacího místa, čichal a otáčel se - však to znáte. Nestihl to, všiml si mě ale až když jsem na něj zasyčela - tak byl zabrán do výběru vhodného úhlu obechcávání - a bleskovou rychlostí zmizel na své místo. Teď jsem skončila s ultradesinfekcí neředěným Domestosem, protože tam možná cítí ještě starou značku... Mám ho zabít?
Jo, a taky mě vytáčí, že neuhne. Četla jsem kdesi, že pes musí člověku vždycky uhnout z cesty, pokud to neudělá, nerespektuje ho. A že naopak člověk nikdy nemá překročit psa, že pes prostě MUSÍ uhnout. Řeším to tak, že jdu prostě skrz. Normálně ho přetlačím. Ale je vidět, že se mu to silně nelíbí. Vlastně mi dnes poprvé sám uhnul z cesty, ale v posledních dnech jsem z něho už fakt napěněná tak, že z cesty se mi klidí i páníček.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.