Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mít psa jenom o víkendu?

Od: minda® odpovědí: 8 změna:

Máme s přítelem chalupu - on tam bydlí a já jezdím na víkendy. Letos jsme si pořídili štěně s tím, že bude na chalupě. Jsme tu s ním měsíc, jsou mu teď 4 měsíce. Problém je v tom, že si pes za paničku vybral mě - nehne se ode mě na krok. Za 2 týdny mi končí dovolená a budu jezdit jenom na víkendy - začínám si dělat starosti, jak to pes zvládne... *sok* i já s tím budu mít problém... *plac*ale v Praze by byl chudák, do večera v malém bytě - tady má velkou zahradu... co myslíte, zvykne si?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

3x

Pejsek to urcite zvladne, kdyz tam nebude sam, tak bude v pohode. V prvni rade ale zapomente na starosti a prestante se strachovat co bude, pes to citi a zvyknuti na nove pomery mu tim jen zkomplikujete. Proste ta situace je takova, nereste to a i pes to bude pak zvladat mnohem lip. Asi bude zezacatku smutnit, ale mozna taky ne, kazdopadne si ale na ten system zvykne, nebojte.

hodnocení

děkuju za podporu... to je pravda... nebudu to už řešit... :)

myse*

zvykne si. Ale pro jistotu - at krmení nosí pejskovi přítel - aby byl na to zvyklý, a zbytečně se neplašil.

Uvidíte jak radostně vás každý víkend uvítá!

jakubdeda*
hodnocení

2x

Já si myslím,že si zvykne.Když tam nebude sám a bude se mu věnovat váš přítel,tak možná vás bude hledat,nebude chtět baštit možná první dny,ale zvykne si.Váš přítel si s nim musí hrát,povídat,věnovat se mu.Je ještě štěně.Ted jste se mu věnovala vy,tak si vybral vás,ale přítele už taky zná.Do Prahy ho neberte,bylo by to horší,byl by tam sám,když jste v práci.Tam sám nebude.

hodnocení

v Praze by nebyl sám - doma je dcera, ale máme malý byt a on je teď zvyklý běhat si venku kdykoli ho napadne... rozumově to má tady mnohem lepší... tak budu doufat, že si brzy zvykne... :)

marenka*

Mindo nebojte, zvykne si. Před rokem a půl jsem si adoptovala psíka, bylo mu 8 měsíců. Bývalý páneček už ho nechtěl. První noc to bylo peklo, brečel, štěkal, nemohl usnout. Je to takový blázínek, hodně aktivní a tak si z naší rodiny vybral dceru. Ta ale odchází na každé prázdniny ke své vlastní matce, takže jí třeba v létě dva měsíce nevidí. Tak dva, tři dny jí hledá, pak to hodí za hlavu. ;) Je pravda, že se nejvíc přimknul k našemu prvnímu pejskovi. Asi si řekl, že jsme my dvounožci docela nespolehlivý. Co takhle opatřit mu kámoše? Věřte mi, starosti jsou stejné, je jedno jestli máte jednoho nebo dva, radostí je dvojnásobně víc. Je bezvadné pozorovat, jak spolu komunikují, jak si hrají i jakým způsobem se navzájem vychovávají. Bylo by to řešení. *modla*

krkovicka*
hodnocení

0x
Jednoduše-bude tesknit,utíkat,přestane i jíst-navíc když je zvyklý,že mu žrádlo daváte vy.Není to správný.Štěně potřebuje někoho,kdo se o něj patřičně postará.Taky jsem takový měla.Přestal jíst,byl smutný.Pak ho táta musel dat pryč.Chodil do práce,o víkendu jsem k němu jezdila(střídavá péče).Máma mi ho doma nepovolila.Taky jak ocásek zamnou chodil.Mazlil se a jídlo jen odemně.3týdny a musel jít.
hodnocení

Doufám, že takhle tragické to nebude... přítel tu s ním bude, pracuje doma...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]