Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám 2 letou fenku pitbula. Každé ráno, když jdu do práce, pes na mě útočí - nechce mě pustit z bytu. Vrčí, skáče a kouše - a ne málo. Když odcházím z bytu odpoledne či o víkendu, pes tohle nedělá.
Poraďte mi prosím, jak ji to odnaučit. Každé ráno se mezi námi odehrává boj kdo z koho.
Jinak vycvičená (ale ne na cvičáku), poslouchá, jen občas, když se jí nějáký příkaz hodně nelíbí, tak na mě zavrčí.
Moc děkuji za pomoc!
Špatná socializace.Fena dospěla a snaží se být vůdcem smečky.Ale to musíte být za každé situace vy.Zajděte na cvičák a poradte se, se zkušeným cvičitelem,který vám i předvede,jak s fenkou zacházet,Jinak to bude časem čím dál horší a může vás i vážně pokousat.
doplněno 04.08.11 11:27:Zajímalo by mě,jak se k ní chováte,když na vás zavrčí?Nemám žádnou zkušenost s pitbuly.Třeba s ovčákem bych to udělala takto: Cvičit s OPRAVDU SPOLEHLIVÝM NÁHUBKEM a když na vás zavrčí ,okamžitě říct opravdu rázně NESMÍŠ!A chytit za kůži za krkem a rázně zatřást,jako to dělají feny štěnatům,když je vychovávají.Když ani to nepomůže, tak chytit a převalit na záda a chvíli tak držet.To je podřízená poloha.A hlavně z vás nesmí nikdy cítit,že se bojíte.Ale opravdu nejlepší zkoušet to pod dohledem zkušeného cvičitele.
No, chovám se k ní přesně tak, jak jste napsala. Když zavrčí, přísným hlasem na ni zakřičím a potrestám - chytím za slabiny. Pomáhalo to. Dříve poslouchala opravdu na slovo - žádný problém nebyl a to ani venku, když byla puštěná na volno. A teď jako když luskne, se najednou změnila. To, že zavrčí, když se jí něco nelíbí se stává opravdu výjimečně. Ale poslední dva týdny se opakují ty bouřlivé odchody. Opravdu netuším, proč ta změna.
Před chvilkou jsme se objednali k odborníkovi na cvičiště, není na co čekat Opravdu Vám moc děkuji za názor a rady.
Kdysi dávno, jsem si přivydělávala stříháním kníračů. Je to hodně o trpělivosti a strachu. Jednou mě pes strašlivě najedoval. Ale fakt fest! Přestala jsem se pohybovat a mluvit, protože jsem se bála, že mu v tom strašlivém vzteku ublížím. Pes se ve zlomku vteřiny zklidnil, natáhl se a počuchal mě. A od té chvíle stál bez pohnutí. Ostříhala jsem ho v poho kolem pytlíka i kolem očí, vytrhala jsem mu chlupy z uší. Jak jsem ho postavila, tak držel. Věděl, že je konec srandy, začíná náboženství. Proč to píšu? Protože jestli zasmrdíte někdy strachem, máte to spočítané! Je vám to jasné?
Riso, z takového chování mohou být v budoucnu problémy s napadením vlastním psem. To by si v žádném případě fenka neměla dovolit ke své paničce. I když je zřejmé, že se jí nelíbí, že odcházíte. Ale jak píšete, podobně reaguje i při příkazu, který zrovna nechce plnit. Určitě to proberte s odborníkem na výchovu psa, než dojde k většímu maléru. Když takto reguje na vás a vaše příkazy, je jasné, že neplníte funkci vůdce smečky, ale o tuto funkci s vámi soupeří. Nechci strašit, ale měla byste ji svěřit na převýchovu a nebo si pořídit menšího a klidnějšího psa, kterého zvládnete. Já sama psy miluju, ale jak mi přibývaly roky, své oblíbené vlčáky jsem musela oželet a pořídila jsem si menší rasu.
...vycvičená...poslouchá jen občas...
Tedy jinymi slovy naprosto nevycvicena. Proc si lide porizuji psy, ktere nezvladaji? Ale to je na jinou debatu.
Rekl bych, ze naopak pitbul trenuje Vas, nez Vy jeho.
Rada je jednoducha. Psa skutecne vycvicit, hlavne tedy na to, ze je cely den zavreny v byte sam a priste uz si podobneho psa do bytu neporizovat. K cemu take, kdyz ste pak cely den pryc.
Děkuju za příspěvek. Pes rozhodně není v bytě cely den sám! Tohle dělá, i přesto, že s ním přítelkyně zůstává. Psovi se věnujeme, dlouze venčíme apod. Donedávna mě poslouchala naslovo a nedovolila si žádný odpor. Příště si proto prosím nechejte jízlivé poznámky o neschopných pánech pro sebe. Děkuju.
Posloucha Vas na slovo? Zvladate ji? Ne.
Vrci na Vas, kdyz po ni neco chcete? Ano.
Tak jakapa jizlivost.
Proste ji vycvicte. Kdyz to nezvladnete sami, jdete nekam, kde to zvladnou za vas. To ale prece urcite vite.
Co vic chcete slyset.
Tenhle člověk to se psy umí a já si našla na you tube i videa jak na výchovu psů. Jsou tam i v češtině. Zkusila jsem to na své a opravdu to funguje. Je to na dlouhé psaní, podívejte se sám a uvidíte.
Babkazov, tak Čertovou zrovna nemusím, ale od Cézara jsem si vzala přesně to, co tu už píšete. Postoj. Prostě když mě něco na psíkovi štve, tak se postavím naštvaně a ne prosebně, jakože miláčku, tohle mi nedělej, prosím. Však víte.
Tenhleten pán byl několikrát na Animal planet, je opravdu kouzelný. Psycholog psí duše až na půdu. Naše doktorka Čertová také. hanazertova.cz/...
Nedá mi to, musím se vrátit. Já osobně bych před každým odchodem a před každou situací, kdy se pes, jako v naprostém soustředění, narovná a zaujme postavení šéfa, věnovala pár minut na zopakování cviků poslušnosti. Takové to - k noze, sedni, lehni, vstááň, párkrát udělat vlevo vbok, vpravo, čelem vzad a trvala bych na přesném provedení cviků. Mladý si uvědomí, kdo tadi velí, šéfuje. Žádné hraní, zápasení, diskuze, jakože a tak. Ne! Přesné rozkazy a přesné splnění rozkazů! Žádné jakože si jen čupl, místo sednul, zůstal pár cm pozadu, vedle. Nic takového! Přesně!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.