Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takovou otázku. Mám už 3 roky z útulku dobrmana a ten se bojí vody. Na zahradě máme bazén a tomu se týden vyhýbal, postupně okolo něj začal chodit, až okolo něj chodil bez povšimnutí. Nechtělo se mu ani ven na déšť, stačilo aby trochu poprchávalo, a nikdo ho nedostal z baráku. A koupání je pro něj noční můrou, člověk ho ztěží dostane do sprchového koutu, ale jakmile to zkončí, je zase šťastnej jako blecha. Poslední rok dokonce chodí pít z bazénu, po jedné procházce jsme zašli k lesnímu potůčku a jemu nevadilo, že spadnul polovinou těla do vody a poslední 2 měsíce je i dcl ochotný chodit v lijáku ven, ale většinou jen, když jdu já. Ale stále ,,prchá", když se jdou hadicí zalévat kytky na zahradě. Ptám se Vás, jestli mám nějakou šanci ho někde na broďáku pomalu, aby mě následoval, naučit jít do vody a pokud ano, jak? Děkuji za případné odpovědi.
Bud pomaloučku ,aby šel za vámi.Ze začátku na vodítku.Bude jistější.Ale moc ho netahejte silou.Hodně ho pozbuzujte,aby šel za vámi,ukažte mu třeba i oblíbenou hračku,nebo pamlsek.A jestli rád aportuje,tak mu zkuste házet do vody jeho oblíbený balonek.Nejdříve jen na kraj a pak dál.
doplněno 03.08.11 08:13:Vody z hadice se bojí hodně psů a utíkají.Jsou ale i výjimky.Moje krysařička když vidí stříkat vodu z hadice,tak ji chytá a chce ji zakousnout.Déšt také nesnáší.
Snad jste na dobré cestě. Jen bych při lákání do vody nebral obojek. Ať má pocit, že se může vždycky vrátit. Možná ta voda bude jednodušší, kdy bude venko vedro. To ho do chladné vodí víc potáhne.
A k hadici - naše hafina měla vodu ráda, ráda se venku koupala, déšť ignorovala, vodu z hodice chytala a kousala hned u trysky, ale polejt ji z kbelíku, nebo stříknout hadicí na ni, to teda ne, to vůbec se jí vůbec nelíbilo.
Samozřejmě,že máte šanci,a to tzv.malými krůčky,pěkně v klidu ho seznamovat s vodou,jelikož on má jistý psychický blok,je to v podstatě stejné jako u člověka,ten má tisíce fóbií,tak proč by je nemohl mít pes?Je také možné,že ho kdosi kdysi chtěl utopit,tak proto se bojí,měli jsme také psa,fenku německého ovčáka,a ona měla stejný problém,pak jsme se dozvěděli,že předešlý majitel ji opravdu topil
Co názor, to jiná rada, občas to zde bývá, podle subjektivních zkušeností rádců.
Nevím, co pesan zažil pře tím, než jste se ho ujala. Určitě nenutit, spíš motivovat. Hračku, kterou má rád házet do rybníka, zpočátku jen kousek od břehu, aby se nemusel moc namočit. Jít se koupat a lákat ho za sebou, ale nedělat že se topím, to by bylo vydírání. Bude to "běh na dlouhou trať", ale jestli máte pejska ráda a on Vás, tak se to časem poddá!
Co se týká hadice, neútočit na něj ani vodou, pokud nemáte nedostatek vody, tak nechat hadici stříkat, třeba si začne hrát sám, hlavně žádné překvápko - musí zjistit, že voda neútočí...
A s tím bazénem opravdu pozor, pesan vždy musí mít jednoduchou možnost, jak zpět na souš!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.