Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes a jeho vytí, když nejsme doma

Od: jirina* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den chtěla bych se zeptat jak máme odnaučit knučet a výt našeho skoro ročního čínského naháče. Je zvyklý být s námi, ale pokud jdeme do práce či podobně je schopen půl dne výt na celý barák a sousedi si pomalu začínají stěžovat a my nevíme co máme dělat pokud jsme s ním někdo doma je pes v klidu a spokojený, ale to taky nejde pořád děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

2x

Musite pejska naucit samostatnosti, dela se to postupne, nejdriv odchazite do jine mistnosti, pak na par minut, pak na delsi dobu, vracite se kdyz je pes v klidu a neknuci. Nez odchazite, se psem se neloucite, proste se tvarite jako ze to je normalka a neni potreba se nijak vzrusovat. To same pri navratu, zadne bourlive vitani, pokud pes vysiluje, nevsimejte si ho a privitejte se az se uklidni. Pred tim, nez odejdete do prace je potreba psa co nejvic unavit, doma mu nechat nejakou zabavu - hracky, kosti atd., aby se co nejmin nudil. Je to beh na delsi trat, cim pozdeji se s ucenim zacne, tim delsi dobu to trva. Pohledejte tady v sekci zvirat a taky jinde na netu, hledejte pojmy samostatnost a separacni uzkost, najdete hodne rad a postupu.

marenka*
hodnocení

1x

Náš Tobínek to dělal taky a já to vyřešila trochu bláznivě. Pořídila jsem mu kamaráda. Je vyřešeno a ačkoli okolí tvrdí, že mít dva psy je hromada starostí, já to říct nemůžu. Starosti jsou úplně stejné, jen těch radostí je mnohem, mnohem víc. Kluci jsou jak dvojčata, Maxíka mám od jeho 8 měsíců a do půl roku si na sebe dokonale zvykli. Dnes po roce a půl společného soužití bez sebe nedají ani ránu.

hodnocení

0x

Souhlasím s Kateřinou,je tomu přesně tak,váš pejsek je na vás velmi citově závislý,a když jste pryč,trpí úzkostí a strachem jako člověk,tákže s chutí do toho,držím palečky,aby se práce zdařila*andel*

fargo*
hodnocení

0x

Přesně tohle dělal i náš pes, zkuste ho vzít na cvičák

marie111*
hodnocení

0x

Toto asi psa neodnaučíte, měli jsme německého pinče , jak píši v jiné rubrice v sobotu zemřel. 13 let při naší nepřítomnost štěkal vyl a devastoval byt. Dělal loužičky a bobky i když byl vyvenčený. Nesnášel zavřené dveře. V naší přítomnost byl zlatý, ale chodil za mnou i na WC, neustále si nás hlídal. Je to ale jen moje zkušenost třeba někdo poradí jak na to. Přeji hodně sil a buďte rádi že ho máte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]