Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám fenku bernského salašnického psa. Je jí 15 měsíců a její zuby, spíš ty zadní nejsou dokonale čisté. Zkoušela jsem ji dávat různé tyčinky k čištění zubů, ale nic nepomohlo. Za každou radu předem děkuji.
Z vlastni zkusenosti muzu doporucit velke syrove kosti, nejlepe hovezi, na okusovani, vycisti zuby mnohem lip nez jakekoliv kartacky. O tycinkach ani nemluvim, obcas je psum koupim jen jako pamlsek, dvakrat kousnou a maji je v sobe Ty kosti fakt funguji skvele, moji psi maji zuby nadherne bile, i vzadu stolicky jsou absolutne ciste.
Ano, kost doporučuji také, buď sirovou z řeznictví a nebo tzv "uzenou" ze zverimexu ale vzdy hovězí! Také ji doporučuji dát psovi venku, je z toho svinčík a smrad mám 6 letého psa, zubní kámen už mu tlačil na dásně a zvažovala odstanění u veterináře, protože čištění zubů nepomáhala (jen zmenšilo zápach z tlamy) a veškeré vyrábené kousací hračky on okamžitě rozkousla a měl tendenci spolknout v kuse :D
Tak jak radí katerina77, zkuste zatím nědo přírodnějšího než zubní kartáček. Ten by stejně možná váš pejsek odmítl. Kterému psu by se taky líbilo, kdyby mu páníček šmátral čímsi v jeho tlamě, že ano. Berte to tak, že je to zvíře, nikoliv člověk. Kdyby žil ve volné přírodě, musel by si poradit sám. A poradil by si právě tím, že by ohlodával ty veliké kosti.
My máme psíka sedmiletého. V únoru byl na operaci a při té příležitosti jsme mu nechali vyčistit zuby v narkóze /odstranit zub. kámen/. Jinak se na to čištění pod narkózou můžete objednat u veterináře. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.