Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit pejskovi chrup

Od: stani* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám fenku bernského salašnického psa. Je jí 15 měsíců a její zuby, spíš ty zadní nejsou dokonale čisté. Zkoušela jsem ji dávat různé tyčinky k čištění zubů, ale nic nepomohlo. Za každou radu předem děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

6x

Z vlastni zkusenosti muzu doporucit velke syrove kosti, nejlepe hovezi, na okusovani, vycisti zuby mnohem lip nez jakekoliv kartacky. O tycinkach ani nemluvim, obcas je psum koupim jen jako pamlsek, dvakrat kousnou a maji je v sobe :) Ty kosti fakt funguji skvele, moji psi maji zuby nadherne bile, i vzadu stolicky jsou absolutne ciste.

susenka*
hodnocení

4x

Můžete zkusit koupit kartáček na zuby pro psy a pastu pro psy. A tím zuby čistit.

ZDE jsou odkazy -

zoohit.cz/...

novinky.cz/...

ann*
hodnocení

4x

Ano, kost doporučuji také, buď sirovou z řeznictví a nebo tzv "uzenou" ze zverimexu ale vzdy hovězí! Také ji doporučuji dát psovi venku, je z toho svinčík a smrad :) mám 6 letého psa, zubní kámen už mu tlačil na dásně a zvažovala odstanění u veterináře, protože čištění zubů nepomáhala (jen zmenšilo zápach z tlamy) a veškeré vyrábené kousací hračky on okamžitě rozkousla a měl tendenci spolknout v kuse :D

hodnocení

0x

Prodávají se už zubní kartáčky i zubní pasty pro psy - s vůní masa! Když jsem ale o tom mluvila s veterinářem, řekl, že pokud se pejskovi jednou začnou čistit zuby, musí se mu pak čistit po celý život. Ale u člověka je to nakonec stejné, že? ;) Jaga.

eulalie*
hodnocení

0x

Tak jak radí katerina77, zkuste zatím nědo přírodnějšího než zubní kartáček. Ten by stejně možná váš pejsek odmítl. Kterému psu by se taky líbilo, kdyby mu páníček šmátral čímsi v jeho tlamě, že ano. Berte to tak, že je to zvíře, nikoliv člověk. Kdyby žil ve volné přírodě, musel by si poradit sám. A poradil by si právě tím, že by ohlodával ty veliké kosti.

pt®

My máme psíka sedmiletého. V únoru byl na operaci a při té příležitosti jsme mu nechali vyčistit zuby v narkóze /odstranit zub. kámen/. Jinak se na to čištění pod narkózou můžete objednat u veterináře. - stařenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]