Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhlé dušení

Od: lindaf* odpovědí: 10 změna:

Chtěla bych se zeptat,mám v pořadí už čtvrtého špice a zatím to měly všichni.Byli jsme i u veterináře ale ani na jakémkoliv vyšetření nic nezjistili.Jde o to,že pejsek při každém rozčilení i radosti se začne vým zůsobem dusit.Je to jako kdyby měl nějakou překážku v čumáčku.Prosím poradte...:(

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

3x

Delali mu dukladne vysetreni mekkeho patra? Nekteri psi maji mekke patro prodlouzene a to jim pak zpusobuje problem s dychanim, mensi operace to muze vyresit. Ne vzdy je problem videt hned jen pohledem do krku a je potreba udelat dukladnejsi vysetreni,

marenka*

Přesně tak, ještě mě napadlo to obrácené kýchání, ale nemůžu si vzpomenout na název, Kateřino, nevíte? Dá se pak najít na YouTube video, aby tazatelka viděla co to je a mohla posoudit. *modla*

doplněno 31.07.11 17:41:

Tak už vím. Zkuste se podívat.

katerina77*

Teda, tenhle pojem jsem nikdy neslysela, kazdy den se clovek neco nauci :) Tohle mi psi delaji, kdyz neco vdechnou, nebo tak si to teda aspon vysvetluju... ale stava se to malokdy a behem chvilky je to pryc, takze to za zadny problem nepovazuju.

des*

Lindo zkuste homeopatii.Moc to nestojí a je volně v lékárně,případně si ji nechte objednat.Jmenuje se to Causticum 9ch,3xdenně se rozpustí 4kuličky ve vodě a dá se vypít.Nebojte se,mám to od známé veterinářky,která léčí zvířátka homeopatií.

katerina77*

Nic proti homeopatii, ale myslim, ze je vhodnejsi nejdriv stanovit diagnozu a pak teprve vybirat terapii.

lindaf*
hodnocení

Děkuji moc zeptám se sveho veterináře...ano každý den se člověk něco nauči řeba ještě jsem o ničem z tohohle neslyšela ;)

marenka*

Lindo, my obrácené kýchání známe dobře. Možná i máme prodloužené měkké patro, znám ty stavy, kdy z převelikého nadšení sebou seknou na zem. *zed*Ale obrácené kýchání není nebezpečné, pokud je jen chvilku, je to jakási křeč. Pokud je dlouhé a velké, může dojít ke zhroucení průdušnice, což je průšvih. Na videích je vidět co dělat, mě pomáhá u psů jim v tu chvíli otevřít pusu, aby se zhluboka nadechli. (prý tu úlevu způsobí studený vzduch). Je cítit, že jí mají v křeči. Prostě jim do pusy vrazím ukazováček a palec, jako kdybyste chtěla hvízdat na prsty a otevřu. Nemusíte se bát, že vás kousne, i když už jsem měla někdy pocit, že se to stane. Nestalo se.;)

hodnocení

0x

Vedle v domě mají také špice. A ten se dusí přesně tak, jak popisujete. Když se začne radovat, že vidí Dorotku a na vodítku 2x oběhne paní, začne se dusit a kuckat. Je to velice nepříjemné. *sok* Byli na velikém vyšetření 2x a nic, co by tomu nasvědčovalo, nenašli. Raději se obcházíme na dálku.

marenka*

Babkazov, to je křeč průdušnice. Nedá se zjistit, dokud netrvá tak dlouho, aby průdušnice tlakem otekla a zkolabovala. Pak je to o život. Tady opravdu pomáhá vyhýbat se situacím, které to vyvolávají a otevřít psovi tlaminu, aby se zprudka nadechl. Když to nestačí, tak do něj fouknout. Je to problém, moji psi to mají oba.

doplněno 01.08.11 14:18:

Babkazov, jako i u lidí, tak u psů. Největším lékařem je prevence a klid. U psů klid pánečka. Nestresovat psíčka, to vše jenom zhoršuje. (jako u lupenky, například, však víte).

Tohle obrácené kýchání máme tak zmáknuté, že je to záležitost dvou, tří vteřin. Úplně stejně epilepsii u staršího psíčka. Už dva roky neměl záchvat. ;)

No toto! Asi žádná legrace! *ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]