Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat,mám v pořadí už čtvrtého špice a zatím to měly všichni.Byli jsme i u veterináře ale ani na jakémkoliv vyšetření nic nezjistili.Jde o to,že pejsek při každém rozčilení i radosti se začne vým zůsobem dusit.Je to jako kdyby měl nějakou překážku v čumáčku.Prosím poradte...
Delali mu dukladne vysetreni mekkeho patra? Nekteri psi maji mekke patro prodlouzene a to jim pak zpusobuje problem s dychanim, mensi operace to muze vyresit. Ne vzdy je problem videt hned jen pohledem do krku a je potreba udelat dukladnejsi vysetreni,
Přesně tak, ještě mě napadlo to obrácené kýchání, ale nemůžu si vzpomenout na název, Kateřino, nevíte? Dá se pak najít na YouTube video, aby tazatelka viděla co to je a mohla posoudit.
Tak už vím. Zkuste se podívat.
Teda, tenhle pojem jsem nikdy neslysela, kazdy den se clovek neco nauci Tohle mi psi delaji, kdyz neco vdechnou, nebo tak si to teda aspon vysvetluju... ale stava se to malokdy a behem chvilky je to pryc, takze to za zadny problem nepovazuju.
Lindo zkuste homeopatii.Moc to nestojí a je volně v lékárně,případně si ji nechte objednat.Jmenuje se to Causticum 9ch,3xdenně se rozpustí 4kuličky ve vodě a dá se vypít.Nebojte se,mám to od známé veterinářky,která léčí zvířátka homeopatií.
Nic proti homeopatii, ale myslim, ze je vhodnejsi nejdriv stanovit diagnozu a pak teprve vybirat terapii.
Děkuji moc zeptám se sveho veterináře...ano každý den se člověk něco nauči řeba ještě jsem o ničem z tohohle neslyšela
Lindo, my obrácené kýchání známe dobře. Možná i máme prodloužené měkké patro, znám ty stavy, kdy z převelikého nadšení sebou seknou na zem. Ale obrácené kýchání není nebezpečné, pokud je jen chvilku, je to jakási křeč. Pokud je dlouhé a velké, může dojít ke zhroucení průdušnice, což je průšvih. Na videích je vidět co dělat, mě pomáhá u psů jim v tu chvíli otevřít pusu, aby se zhluboka nadechli. (prý tu úlevu způsobí studený vzduch). Je cítit, že jí mají v křeči. Prostě jim do pusy vrazím ukazováček a palec, jako kdybyste chtěla hvízdat na prsty a otevřu. Nemusíte se bát, že vás kousne, i když už jsem měla někdy pocit, že se to stane. Nestalo se.
Vedle v domě mají také špice. A ten se dusí přesně tak, jak popisujete. Když se začne radovat, že vidí Dorotku a na vodítku 2x oběhne paní, začne se dusit a kuckat. Je to velice nepříjemné. Byli na velikém vyšetření 2x a nic, co by tomu nasvědčovalo, nenašli. Raději se obcházíme na dálku.
Babkazov, to je křeč průdušnice. Nedá se zjistit, dokud netrvá tak dlouho, aby průdušnice tlakem otekla a zkolabovala. Pak je to o život. Tady opravdu pomáhá vyhýbat se situacím, které to vyvolávají a otevřít psovi tlaminu, aby se zprudka nadechl. Když to nestačí, tak do něj fouknout. Je to problém, moji psi to mají oba.
doplněno 01.08.11 14:18:Babkazov, jako i u lidí, tak u psů. Největším lékařem je prevence a klid. U psů klid pánečka. Nestresovat psíčka, to vše jenom zhoršuje. (jako u lupenky, například, však víte).
Tohle obrácené kýchání máme tak zmáknuté, že je to záležitost dvou, tří vteřin. Úplně stejně epilepsii u staršího psíčka. Už dva roky neměl záchvat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.