Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
můj pes dostal první epileptický záchvat asi před 2-3 měsíci, pak asi za 14 dní hned začal brát prášky, od té doby už naštěstí žádný neměl. Bohužel je ale staršně neposlušný, takže uvažuji o koupi eletrického obojku. Bohužel mě taky napadla věc, že by po nějakém zvuku/vibraci mohl dostat záchvat. Co myslíte? Máte nějaké zkušenosti? Děkuji předeme za odpovědi.
Sammy. Po prvním záchvatu bere hned prášky? No nevim nevim, ale epilepsie se má zvládat bez prášků, pokud je záchvat méně jak jednou za 1/4 roku. Ony jsou hrozně náročné na játra. No nic. Elektrický obojek bych nedoporučovala. Můžete ten záchvat opravdu vyvolat.
doplněno 30.07.11 19:11:Sammy, tak to ju, já se lekla. Vím jak to někdy s veterináři je, předepisují léky jak o život..Omlouvám se, pokud jsem se Vás dotkla.
No co to je neposlušný? Víte pes se musí vycvičit aby se poslušným stal. Sám od sebe poslouchat nebude. Pokud nezná povely, jen ho tou elektrikou "utlučete" a bude mít doma hromádku neštěstí. Eletrika je v rukou ZKUŠENÉHO psovoda dobrá pomůcka na doladění cviku, nikoliv na trest za neposlušnost!
Měli byste navštívit kynologické cvičiště a poradit se tam o vašem problému.
To co vám napsal Borax platí i pro bígla.Che to jen hodně trpělivosti a také důslednosti.A jelikož bíglíci rádi papkají,hodně využívat pamlsky.A nejdříve cvičit na uzavřené zahradě,nebo na cvičáku.Používat el.obojek na pejska,který není zdravý není dobrý nápad.Bíglíci jsou dobří kamarádi s lidmi i s ostatními pejsky.Ale potřebují hodně pohybu.když jsou pořádně vylítaní,snadněji se cvičí.Ale jestli nemáte na bígla dost času,je to problém.
Bíglíci jsou kapitolou sami pro sebe. Je to smečkový honič, lovecký pes, který byl vyšlechtěný právě na to, aby lovil, běhal. A ne posedával na gauči a tvářil se jako služební pes. Zadejte do modrého vyhledávače slovo -bígl- a čtěte a čtěte. Nevím, jak je starý a jak dlouho vychováváte, cvičíte. Ale přestaňte s vymýšlením šílených trestů (ellektrické rány) a pořiďte mu navíjecí vodítko a z něho ho nepouštějte. Všichni bíglové chodí na vodítku, proč vy chcete, bobka, bolestivě trestat. Má v povaze lítat jako blázen, proč si myslíte, že to změníte? A navíc tak hnusným způsobem?! Nemocného psa!
Toto je mi láska! Elektrický obojek! Hmhm, podivné!
Souhlasím se vším kromě "Všichni bíglové chodí na vodítku" . Na cvičáku máme tři bíglíky, všichni chodí bez vodítka po lese. Chce to jen důslednost, vytrvalost a neházet flintu do žita, když to nepujde hned. Nebude to umět tak rychle jako u německého ovčáka, ale není to beznadějné. Hlavní je provádět nácvik správně, proto je dobré vyhledat někoho kdo se zabývá výcvikem, ideální loveckým.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.