dobrý den, prosím oradu! můj andulák dnes začal zvracet nestrávené zrní! Ale hraje si, píská a štěbetá jako jindy, tak se zdá že mu nic není, ale právě až na to že zvrací! Prosím PORAĎTE! díííky za předem za všechny rady Hezký večer...
ahoj.zvracia stale ked sa napapa alebo po urcitej dobe?ja z mojej skusenosti chovala som 7 rokov korely a presla som aj chorobami aj labka zlomena.a co sa tyka tvojho andulaka daj mu na par dni dietu.nasyp mu len troska zrna.bud ma /u nas sa tomu hovori/ prejedeny zaludok, alebo ak to bude trvat dlhsie tak radsej navstiv zverolekara.pa vela stastia a uzdravnie andulakovi.
tweety*
díky moc! asi 500metrů od domu máme veterinu ale ta je bohužel už zavřená=( ale jinak dííík, uklidnila si mě. také chovám korelu a právě i andulku!
honzek11*
dej mu dietu
tweety*
tak jo, dietu mu dám, ale on přes den toho stejnak moc nesní - denně má trochu zrní, kousek jablíčka nebo okurky a malý list salátu! nemůže to mít třeba z toho, že je převitamínovanej? dík
Ahoj tweety. Zvracení u andulek může být projevem vážné zažívací poruchy nebo může být i bezvýznamné, například u samečků samotářů, kde se často vyskytuje jako projev náhradního sexuálního jednání. Pokud je jinak naprosto v pohodě, tak to bude asi ten druhý případ. Jestli mu dáváš nějaké vitaminové přípravky, tak opatrně, aby nedošlo k předávkování - což má pak za následek vážné zdravotní problémy včetně zvracení. Ale snad to u tvého anduláka bude opravdu jen ten projev náhradního sexuálního jednání. Přeji ti, aby byl tvůj andulák brzy fit.
tweety*
tak to jsi me moooc potěšila, vitamínové přípravky má jen občas, třeba při přepeřování. Samotář asi nebude - vedle v kleci má kámošku korelu a klec vybavenou asi třemi zrcátky a několika dalšími hračkami - nudit se opravdu nemůže, no je prostě ten nej papoušek, jakýho jsem kdy chovala=) Fakt dííík za rady, už jsem se bála, že budu buset na veterinu (jak by poradil kamarád, ktarý ji studuje)! mějte se krásně a pěkný zbytek večera přeji=)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.