Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak dlouho zabírají ATB u zvířat?

Od: cocinkamichalka* odpovědí: 15 změna:

Zdravím moji milí rádcové,

mám veliké trápení s andulkou - Kubíkem. V pátek jsem byla u veterináře s tím, že andulka občas sípe, jakoby kňourá při dýchání. S diagnózou nachlazení jsme dostali antibiotika a vitamíny k podávání do zobáčku ze stříkačky. Léky poctivě podáváme, přesto nevidím žádné zlepšení. Je po 4 dnech ještě brzy na zlepšení? Je mi Kubíka moc líto, tak ráda bych mu nějak pomohla... Nechci, aby mi umřel... *plac*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

3x

Je pravda, že u každého zabírají jinak jako u lidí, ale 4 dny už by mohlo být něco vidět. Tak držíme palce Kubíkovi i majitelce.

cocinkamichalka*
hodnocení

Děkuji Láďo, chvílemi se zdá, že je to lepší, ale dnes večer to bylo spíše horší. Možná je to jako u lidí - taky je člověku při nemoci večer nejhůř...

ohneta*
hodnocení

2x

Myslím, že je to stejně jak u lidí, atb by měla zabrat po 2-3 dnech.

cocinkamichalka*
hodnocení

To jste mě moc nepotěšil...

ohneta*
To me mrzí.

ron*
hodnocení

2x

Také zdravím.

Tchán měl andulku, také nachlazenou, podával léky kapátkem do zobáčku. Vypadalo to několik dní špatně, andulka nechtěla ani pít vodu. Po týdnu se začala zlepšovat a uzdravila se. Tak se tolki netrapte, děláte co můžete, se zbytkem si musí poradit příroda.

Moc držím Kubíkovi palce.

cocinkamichalka*
10.12.12 22:26
hodnocení

Děkuji *srdce*

hodnocení

1x

Je mi vašeho ptáčka moc líto. Ale mi to příjde, že se jedná o něco jiného než nachlazení. To by už antibiotika zlikvidovala a na ptáčkovi by bylo vidět skoro uzdravení. Nemá něco vdechnuté, vbodnuté? Asi se to v tak maličkých prostorách špatně hledá. *sok*

cocinkamichalka*
hodnocení

Tak Kubíkovi už je lépe, ale antibiotika raději dobereme...

ron*

Tak to jsem moc a moc ráda.*palec**slunce*

hodnocení

0x

cocinkamichalka, každá antibiotika zabírají jinak. Některá rychleji, některá pomaleji. Myslím si, že po 48 hodinách užívání by jejich účinek měl být už trochu znát. Celkové uzdravení ale trvá déle. Přeji Kubíkovi uzdravení.

cocinkamichalka*
hodnocení

Děkuji... Teď večer se mi to zdálo horší... Jinak Kubík normálně žere, normálně se "bije" s paní Kubíkovou, lítá, štěbetá...

Určitě to zvládá líp než já, já tady řvu jak želva, protože se bojím, že mi umře. Prolézám internet a ten mě střídavě uklidňuje a stresuje. Psala jsem i veterinářce, jestli nemáme pro jistotu přijet. Ale transport takového malého ptáčka je v takovém mrazu na pováženou...

Snad se mu brzy uleví...

ohneta*
hodnocení

0x
Na druhou stranu je dobra zpráva to že Kubik normalne zere a dovadi. Kdyby to bylo vážnější, tak by byl apaticky. Možná je to jen obycejna rýma a proto atb nezabírají.
cocinkamichalka*
hodnocení

Teď jsem byla Kubíka zkontrolovat a dýchá hrozně hlasitě... Ach jo... *plac*

cocinkamichalka*
hodnocení

Tak kolegové, děkuji všem, co nám drželi palce, s Kubíkem to už vypadá mnohem líp. Dneska jsem ho opět potrápila antibiotikama, už se moc brání, protože ví, co přijde. Ale paní Kubíka žárlí a dělá při této "operaci" nálety, asi si myslí, že Kubík dostává něco extra, co ona nedostala :-D

Antibiotika ještě dobereme (určitě alespoň do pátku) a doufám, že už to bude OK. Tak jsem se bála. Uf. *modla*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]