Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myš - lidsky se jí potřebuju zbavit

Od: mononoke odpovědí: 21 změna:

potřebuju radu, mám myš je miloučká ale koupila sem si k ní kluka by měli mlade. ale on ji týrá kousá ji do ocasu a ona furt pípá to předtim nedělala, potřebuju se ho zbavit ale bez krve! a vyhazovat z okna ho nechci. potřebuju se ho ale zbavit a nemám srdce ho pustit ani za barákem... pomůžete mi? - já nevím co s ním mam dělat *zed**nevi**bzum**modla**plac* ted ho mám v krabičce ale nevydrží tam určitě dlouho

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hansschuman*
hodnocení

3x

Dobrý den.

Nejšetrnější je nechat jí u veterináře uspat (min 200kč)

Ale pokud se jedná o myš laboratorní (bílou) nemusíte se ustýchat odnést jí do zoo nebo do zverimexu na potravu hadům. Ty jsou na to chované.

Venku by jí jistě lepší osud nečekal, bohužel.

S pozdravem

Hans S.

martinaa*
hodnocení

2x

Odnest do zverimexu, ale prijate nadbytecne mysi se pouzivaji jako krmivo pro hady. Ale aspon to neudelas ty.

hodnocení

1x

To si delate vsichni srandu, ne? Kvuli obycejne blbe mysi nadelat tolik povyku.

Gol je nechat ji uspat u veterinare za 200. To je na Chocholouska.

Pretahni ji pantoflem a hod ji do odpadku nebo ji hod kocce.

To je v prdeli tohle, kam ten svet a hlavne ta nase civilizace speje.

Klidne me ukamenujte, zabanujte, prohlaste za vyvrhela, ale tohle je fakt uz moc...

hansschuman*

Tazatelka chtěla šetrné řešení. Dostala ho *placni*

mononoke
hodnocení

néo to víš že jo, ten nápad s přepážkou byl dobrej, ale tata už rozhod má kamošku z hospody a myš pujde hadovi takže Spergy nepřežije ale Vikiška jo takže to de. ale uspat za 200 to nikdy je to drahe. a nahodou myši sou chytre *haha* přišlo na to že sme měli předtim 3 myši 2 chciply (i kluk i holka) ale Vikiška přežila. nevime proč tamty chciply ale o to nejde, ale když přišlo na to že měla jít hadovi protože co s jednou myší tak měla jít temu kamoščinemu hadovi ale pak večer sem se šla podívat doakvarka tak tam nebyla, pak když z toho sešlo tak sem šla o pulnoci na zachod sem se šla zas podivat a byla zpatky *frajer*. zda se že pulnočni pochuzky po baraku se vyplati, jako jednou když sem tam šla a našla sem na chodbe hada, co sem nam ztratil. měl jenom 30 cm ale ja ho viděla u mejch botek *palec*. SU DOBRA *jasne**vtip*

mpononoke
hodnocení

ale mě je ho lito :(, jasne že bych ho za 200 stovky nikdy neuspala ale stejně de hadovi toš je to jedno

wrath*
hodnocení

0x

Pustil bych ho za barák. Je léto, pokud doteď žral, na zimu se stihne připravit. Pak bude jen na něm, jak dopadne. A to je asi nejvíc fér ne? :)

martinaa*

Doma chovana a krmena mys venku chcipne, protoze neni schopna si sama opatrit potravu a celkove se o sebe postarat.

hansschuman*

Souhlasím s Vami. nedožije jara.

wrath*

Do problematiky reprodukce myší a sní věci spjaté nechci nijak více zabřednout. Ale jak je možné, že myš žijící celý život v akvárku, instinktivně uteče před stínem ptáka do domečku?

Ano, chápu zcela jistě nebude mít tak dobrou adaptaci, co se týče pohybu a teploty, ale z 90% má všechno svoje chování řízené instinktem.

Neříkám, že má nějakou velkou šanci přežít, ale pokud ji dám do zverimexu, jako krmivo hadům, nedám jí možnost se o ten život poprat. Při nejhorším někoho nakrmí tak, jako tak ;)

martinaa*

Hlavne ta teplota, pokud je venku zima. Je zvykla na domaci teplotu a krmeni, a uz jste nekdy videl venku pobihat bilou laboratorni mys, Ja mysi a potkany chovala nekolik let, potkan si poradi, snese takrka jakekoli podminky, ale mysi jsou daleko hloupejsi i choulostivejsi co se tyce teploty, zradla, nemoci. Na kocky nehlede.:)

Ted chovam i hady, mysi je mi lito, ale usmrceni hadem je relativne rychle. Venku bude umirat pomalu, bude se trapit, bude se bat.

ferda*
hodnocení

0x

Možná by stačilo jim terárium rozdělit přepážkou aby na sebe viděli ale nemohli k sobě. Třeba by si tak na sebe časem zvykli a potom by už problém nebyl.

ferda*

...viděly,nemohly,zvykly.

hodnocení

0x

No já nevím, ale nepípá ta myška náhodou radostí? Copak my lidé víme, jak se namlouvají myši? A když ji kouše do ocasu, má ho poraněný? Co když jí tak vyznává lásku! Tak je třeba chvilku pozorujte. Já bych ho hadovi nedala. To bych to fakt raději nechala na přírodě. Pustila bych ubohého myšáka do přírody a dala mu šanci na přežití, jak už to zde kdosi říkal. Nikdo nemůže říci s jistotou, že by si nesehnal potravu sám. V zimě by to bylo nefér, ale je ještě teplo. ;)

doplněno 22.07.11 12:57:

Škoda, že neznám Váš mail, hned bych Vám odeslala něco o zvířátkách. Před chvilkou jsem na to koukala. Nebo myslíte, že by bylo možné to nějak vložit sem? Mnoho lidí by po shlédnutí, určitě změnilo názor na zvířata. Ahoj Suzy. A s tím hadem, si to ještě rozmyslete.

mononoke
hodnocení

nn na konci ocásku kousek nemá tekla jí krev, pozorovala sem je zkoušel ju aji kousat do břicha, ale tata už rozhod de hadovi chudák, je mě ho lito už se narodil takle zlej *zed**modla**fn**ee*

kreha*

A co dát prostě každého do své klece?

hansschuman*

Existuje tu i vnitřní pošta.

S pozdravem

Hans S.

Díky, ale asi do vntřní pošty nepůjde přeposlat mail. Navíc jsem na tohle dost nešikovná. Umím to jenom přímo, z mailové adresy. Ale díky Hanss, za pokus o pomoc.

fildizmus*
hodnocení

0x

tak sežen nekoho kdo ma hada a dej mu ho ja hada mam

lindaf*

co člověk nadělá s myši koukněte těch týraných psů a nadělá s nimi někdo tak?:)

kosak*
hodnocení

0x

Kup hada... :-P ...mrkni na nokii, jak to funguje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]