Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přenos nemoci

Od: katka* odpovědí: 1 změna:

Chtěla jsem se zeptat, zda je normální když mi osmák několikrát denně kýchne. Jiné příznaky nemá, běhá si jako vždycky a chuť k jídlu má také dobrou:))Dnes jsem ho měla na rameni a opět kýchnul, může tímto na mě přenést nemoc, když je v dobrých podmínkách a jinak vypadá zdravě a řádí s druhým osmákem jako divý?Děkuju za odpověd

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jaja28*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Katko, z počátku to kýchání nemusí nic znamenat, ale přikláním se spíše k tomu, že to signalizuje počátek rýmy a může se z toho vyvinout zánět průdušek a pak zánět plic. Poznáš to hlavně podle toho, že osmák začne být takový ospalý, apatický, začne mu téct z očí a přestane mít zájem o potravu. Bylo by nejlepší ho už nyní izolovat od ostatních, pro případ, že se opravdu z toho nemoc vyklube, aby nenakazil ostatní a hlavně pak zajít za veterinářem, který mu nasadí antibiotika. Přenosu této nemoci na člověka se nemusíš bát, je to spíše naopak, že z člověka se nemoc přenese na osmáka. Pokud by tě zajímaly další možné nemoci u těchto zvířátek, tak ti zde dávám odkaz na stránky, kde se o nemocí osmáků dočteš téměř vše. Přeji zdraví tému osmákovi a tobě hodně zdaru v jejich chovu. *pusa*

Teď ten link: 6zskladno.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]