Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem byla ve zverimexu, protože potřebuju něco na úpravu vody z kohoutku.
Prodavači jsem řekla, že potřebuji něco na úpravu vody z kohoutku, kterou nechám vždy den odstát.dal mi Biofilter od značky DAJANA
bouda-chovatelskepotreby./...
Doteď jsem používala NUTRAFIN od Betta plus. Je vhodné používat ten Biofilter? Mně se totiž nezdá, že je to to co jsem chtěla...Smile
Děkuji moc za Vaše odpovědi Smile.
Sáro ten biofiltr je dobrý pokud se zakládá nové akva, na naočkování nitrifikačních bakterií, jinak je zbytečné ho dávat.
Jen netuším co myslíte pod pojmem úprava vody. Pokud se nechá voda odplinovat (odstát) není potřeba cpát do vody žádnou chemii. Pokud jde o vodu "přitvrdit" nebo aby byla kyselejší (zásaditější) to v omezené míře lze a většinou není potřeba drahá chemie ze zverimexu. Napište co chcete na vodovodní vodě upravit, pak se nechá poradit čím a jak.
No jde mi o to, aby ta voda z kohoutku nebyla pro rybu nějak škodlivá...Třeba chlor a pod. látky z toho dostat pryč...
Saro, normy na vodovodní vodu jsou tak přísné, že tam žádné škodliviny nejsou. Jediné co je škodlivé je ten chlór. Nato aby z vody vyprchal stačí nechat vodu odstát alespoň 3 hodiny a ve vodě nic není. Navíc chlor z vodovodu tak moc rybám neublíží, maximálně budou 3-5 hodin vybledlejší ,ale určitě jim nic neudělá. Voda se nechává odstát kvůli nitrifikačním bakteriím a ne až tak kvůli rybám.
Pokud tedy nejde o nějakou tu úpravu vody jak jsem psal (tvrdší ,kyselejší atd) tak žádnou chemii nepoužívejte. Je to k ničemu a jen to leze do peněz.
doplněno 19.07.11 21:19:Na celkovou tvrdost , uhličitanovou tvrdost a PH jsou testery. Akvarista by měl vědět jakou vodu používá. Ta hodnota KH , GH , PH se u vodovodní vody zase tak nemění a není potřeba jí měřit při každé "výměně" vody, ale určitě je dobré vědět jestli mám vodu kyselou nebo zásaditou, stejně tak jestli používám vodu tvrdou nebo měkkou. U měkké vody je nebezpečí nestability PH.
Taky je důležité mít doma testy na NO2 a NO3.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.