Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výtok z očí

Od: nella* odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

Mám problém s yorkšírským teriérem, má výtok z očí a vypadávání srsti pod okem. Na číštění očíček používám Ophatal. Právě jsme se vrátili s dovolené u moře. Čím to muže být? A jak jí mám pomoci? Děkuju

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

giggless*
hodnocení

2x

memu psovi se to stalo nedavno take, rozhodne jdete k veterinari! muj pes mel tedy zanet a veterinar rekl ze kdybychom prisli o par dni pozdeji mohl by oslepnout... je to uz stary dedek

raadek*
hodnocení

0x
Je odčervený? Jestli bude problém s očními kanálky, tak je to na dlouho. Co na to veterinář? R.
nella*
hodnocení

Nejní odčervená

raadek*
Určitě odčervit a zajděte k veterináři. R.

marenka*
hodnocení

0x

Radek má pravdu, jen bych dodala. Byla jste u moře, předpokládám někde na jihu. Zajděte k veterináři, ať vám pejska odčerví kapičkou za krk, jmenuje se Stronghold. Ta je totiž i proti srdečním červům, často si to pejsek přinese právě z jižních zemí. Ophtal je dobrý, já přesto víc fandím Opthalmo Septonexu.

hodnocení

0x

Je potřeba ostříhat vnitřní stranu chlupů pod okem. Pak se oči mnohem snadněji udržují. Prach, pyl a všecko co je u země a v trávě, malí pejsci posbírají do očí a uší. *jasne* Je třeba rozlišit léčení a udržování. Souhlas se všemi přede mnou. Je potřeba vet, jestli je tam zánět, aby ho zlikvidoval. A údržba je v tom, že když oči netečou, optalem nebo čistou vodou. Viděla jsem i speciální Opthal pro pejsky. Když tečou Optalmoseptonexem (prostudovat příbalový leták, nesmí se používat příliš dlouho). *hej*Nikdy nenechávejte ospalky v koutku oka, ne tak v srsti. Je to živná půda na množení bakterií a kvasinek. Klidně několikrát za den, vlhkým tamponkem ve vodě, oči vyčistit. *jasne* Má-li kousací hračku nebo třeba kosti (klouby z kuřete), kousáním jsou drážděny slzní žlázy a oči tečou. *placni* Nezapomeňte čas od času čichnout k uším, jestli se tam netvoří zánět.

doplněno 17.07.11 12:50:

Nevím jaký máte sestřih hlavičky, ale dám tady obrázek, kde je vidět, jak to má moje psina kolem očí.

Výtok z očí
nella*
hodnocení

Dobrý den,

Moc děkuju za odpověd. Tady posilám foto jak to máme.

Výtok z očí #2
raadek*
Chudák bobík. Hlavně to ukažte veterináři. R.
marenka*

Podle té fotografie ale problém s očima nemá. Podle mého (má to jeden z mých psů) má tak agresivní slzy, že jí rozežírají pokožku. V tom případě opravdu jak radí ostatní. Ostříhat a já bych zakoupila Opthalmo Dermazulen, po ostříhání a omytí kůže pod očima bych tu kůži mázla. Heřmánek léčí a uklidňuje a zároveň mastný film ochrání kůži před těmi slzami.

Nedávno jsem poslouchala lékaře, který vehementně zakazoval heřmánek. A to proto, že je to velice silný alergen. A to že se týká spousty bylinek, na které živí tvorové začínají být alergičtí. *sok* Já osobně, mám veliký respekt z přírodních a bio léčeb od té doby, kdy jsem Bubu kápla do rýmového čeníšku přírodní bylinné kapky a ona se začala strašlivě dusit. Nebyla to rýma, byla to senná rýma, alergie. Bylo to o strach. *plac*Já bych postiženou jorkinku ostříhala nebo nechala ostříhat kolem očiček a běžela na veterinu. Zánět spojivek to není, to je z fotky patrné, ale vet určí, co to je a co s tím.

doplněno 18.07.11 19:54:

A určitě bych šla, protože se mi zdá, že to vevnitř v očičku, pohledem přes čočku, začíná být jakoby zamlžené. Takhle by mohl začínat zákal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]