Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pejsek a nemoc

Od: kasandra70* odpovědí: 25 změna:

ahoj, jak jsme již předtím psala, náš pejsek se pořád škrabe, až to má na některých místech až do krve, chudáček malej, a kolem očička taky začíná, už několikrát jsem s ním byla u veterináře, dala nám nějaký roztok, kterým jsme ho měli potřít, a stále to nepomáhá, až po třetí nám sdělila, že snad z 90% to bude z kuřecího msa, tak jsme vysadili veškeré kuřecí maso, granule, koupili hned jiné, ale ještě se pořád škrabe, nevím už čím to? nemá někdo s tímto zkušenosti?Jestli trvá delšěí dobu, když se to kuřecí maso a granule vysadilo než to přestane působit?

Děkuji za radu

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jaká je to rasa? Jaký má kožíšek? Je ostříhaný? *hej*Kde spává? A na čem? Mám odzkoušeno, že je nejlepší povléct pelíšek bílou cíškou. A na ní se projeví úplně všecko, co do kožíšku nepatří. Každá černá tečka, každý drobeček, co vypadá jako kafe. Předpokládám, že naprosto jistě víte, že není blecha, klíště, aksamitka, červi. ;) Pivní kvasnice (Pangamin) jste už zkoušeli? Je plný béček a uškodit nemůže, ani předávkovat. Čím a jak často koupete?

kasandra70*
hodnocení

Děkuji, rasa je to Jack Russel Teriér, kožíšek má bílý s chloupky spíše kratšími, chodíme s ním na trimování, aby mu nebylo tolik teplo v létě a moc mu doma nepadaly, spává s náma a v posteli na normálním povlečeném polštáři a peřince. Koupe se tak 1 x za týden šamponém, protože rád běhá venku a jelikož s náma spává v posteli, tak tam nemůže spát špinavý, samozřejmě, každý den se mu umyjí vodou ťapičky a když je špinavý tak se umyje vodou. šampon je to pro pejsky, už nevím co mám dělat? Pangamin je tedy vhodný pro pejsky?

Pangamin určitě! To koupání není moc fajn. Jestli jste mu odmastili pokožku, tak to není dobře. Když já se po sprše nenamažu, tak se můžu uškrábat. On to má beztak taky tak. Dorotka se mnou tyky spává a koupu vždy, když převlíkám. Tedy jednou za tři týdny. A to speciálním šamponem pro jorky. A když se mi to nezdá, použiju ještě norkový olej v rozprašovači. V něm je totiž norkový olej a zanechává kůži vláčnou. Navíc, na odmaštěných chlupech se prach snadno usazuje a udržuje. Pes je špinavý klidně třeba za hodinu. Protože ten chlup není rovný, je jakoby vroubkovaný. *jasne* Krk za to dám, že ten váš pejsek má problémy s kůží, díky častému koupání a díky nevhodnému šamponu nebo mýdlu. Váš pejsek by se měl koupat tak jednou za 6 týdnů, za dva měsíce. Maximálně. Ale spíše ještě méně.*jasne* Je pravda, že dnes už jsou šampony kvalitní, ale dříve se nimi bezvadně myly dveře. A psa jsme koupali mastným mýdlem zn. Azela.

kasandra70*
hodnocení

děkuji za radu

doplněno 15.07.11 09:38:

a ten norkový pje v rozprašovači je vyloženě pro pejsky?

susenka*

No za možná to je i tím že ho koupete každý týden, šamponem. To pak stratí všechnu mastnotu ze srsti a pak ho nechrání před nepřízni počasí a možná že ho to i svědí z toho častého mytí šamponem. Takže bych doporučila koupit mu jeho vlastní pelíšek a nekoupat ho tak často. Opravdu stačí když je jenom opravdu špinavý a smrdí. Jinak se koupat nemusí.

cituska*
hodnocení

0x

Náš pejsek měl stejný problém.Bylo třeba vyměnit celý jídelníček,dát pozor aby nedostal nic z původní potravy. Ale ještě nám veterinář předepsal prášky-nevím již jak se jmenovali ale bylo to na bázi Dithiadenu- něco proti alergii-aby se uklidnil .Do pěti dnů byl pokoj a škabání přestalo. Změněný jídelníček jsme však dodržovali několik měsíců.

mutozen*
hodnocení

0x
Může mít nějakou vyrážku nebo pupínky Jestli jste mu odmastili pokožku, tak to není dobře.

marenka*
hodnocení

0x

Koupání takhle často není dobré, bylo to zde již zmíněno. My třeba v šamponu koupeme 2x ročně, vodou podle potřeby.Na veterině jsme dostali Hypoalergenní šampon. Můžete zkusit postavit pejska na něco tmavého, pořádně ho podrbat, jako kdyby jste se sama drbala ve vlasech a podívat se, jestli nemá lupy.

Další věc je ta strava, co nesmíte vám řekla veterinářka. Ale co mě ještě napadlo, je co používáte proti blechám?

kasandra70*

proti blechám dostává pipetku, vlastně i na pijáky. Takže vůbec takto často nekoupat, ale co máme dělat, když je pejsek každý den venku a přijde domů špinavý od blata, hlavně ťapičky, i ty mu nemůžeme aspoň vodou spláchnout? a jestli je pokožka pejska odmaštěná dá se s tím něco dělat? prosím o radu.

Moc děkuji

marenka*

Jakou pipetku? Vím od pejskařů, že některé pipetky pejsci nesnesou. Myslím Advocate. Frontline je dobrý, ještě Stronghold, na ně jsem zatím nic špatného neslyšela. Jinak ano, vodou ho klidně umyjte, či vysprchujte, klidně teplejší vodou, ať to bláto pustí. Já třeba našemu psíčkovi teď na zahrádku každý den napustím lavorek vody, hrozně rád se v tom čachtá. Ale bez šamponu. Jsem přesvědčená, že to bude tím. Jinak pokud je už odmaštěná, spraví se to časem samo, pokud to šamponování necháte tak max. jednou za měsíc, radši čtvrt roku. *modla*

kasandra70*

děkuji, pipetku od veterináře proti blechám a pijákům.zkusíme tedy to co jste doporučili, moc vám děkuji za radu.

doplněno 16.07.11 17:59:

a ty přípravky co jste mi napsal/a proti bleškám Vám dává veterinář, nebo je samostatně zakupujete?

marenka*

Poprvé nám je dal veterinář, ale pak jsem objevila, že je mají normálně v lékárně. O dost levnější než u veta, mimochodem. ;) Kapičku koupíte podle váhy, je to do deseti kilo, pak od deseti myslím do dvaceti a třetí je pro velké hafany. Kapičku dáte za krk, rozhrnete kůži a na ní, pak ho tak 3 dny nenamáčet. Píšou proti klíšťatům měsíc, proti blechám dva, nám vydrží i 4 měsíce úplně v pohodě.

kasandra70*

moc děkuj, a nevíte, zda můžeme s ním jít na trimování, když má chudáček tyto problémy a pořád se škrabe?

marenka*

To bych zatím vynechala. Stříhání ano, ale trimování na takhle podrážděnou kůži radši ne. To chvíli počkejte, až se zklidní.

kasandra70*

děkuji

doplněno 17.07.11 08:41:

ještě jsem měla dodat, že tu kůžičku má náš pejsek z toho takovou červenou chudáček, nevím jakto, že ten veterinář nepozná co to jo, řekne že z 90% je to z kuřecího masa, ale to už te´d nejí, POŘÁD SE ŠKRABE.

giggless*
hodnocení

0x

doporucila bych zmenit veterinare, pokud bydlite v praze nebo v okoli nebo muzete se dostat do prahy mam vyborneho veterinare! nemuzu si na nej stezovat vzdycky mi se vsim poradil a pomohl mi! dokonce mi i operoval psa se zhoubnym nadorem a dopadl fantasticky, ted je tomu psovi 12 let a drzi se

kasandra70*

děkuji, v Praze nebydlím, ale kousek od Brna, taky mě to už napadlo, že změníme veterináře. MOc děkuji a přeji Vám a pejskovi hodně štěstí.

marenka*

Giggless, prosím, nemohl byste jméno toho veta uvést zde veřejně? Mám mnoho kamarádek pejskařek, byly by rády za tip. *modla*

Jinak na to Brno se zeptám holek, je jich z té oblasti hodně. ;)

hodnocení

0x

Ahoj, budete se možná divit mé diagnóze, ale já se tehdy divila taky. Měli jsme menší čubinku, kříženku, strašně se škrábala na zadku a zádech, až si vyškrábala všechny chlupy a měla strupy a krev na kůži. Veterinář nám řekl, že: JE ALERGICKÁ NA BLEŠÍ SLINY! Koukala jsem na to divně. Byla v bytě, udržovaná v čistotě a blechy neměla. Veterinář řekl, že stačí procházka, kontakt s jiným psem /očichávání/ a blecha přeskočí na to tata. Prý touto alergií trpí jen malé procento psů a my měli prostě smůlu. Dával jí injekce, vodičku na omývání, pokaždé se to trochu zlepšilo, ale pak to začalo znovu. Loni nám, chudinka odešla do psího nebíčka, bylo jí 14 let. Přesto měla spoustu let toto trápení, kterého se nikdy úplně nezbavila /střídavě zlepšení a zhoršení/ a já doteďka nějak nemohu pochopit, že pes může být alergický na blechy.

Přeji Vám, aby toto Váš pejsek neměl, pro naši Betynku to bylo úmorné. A jack russelové jsou tak prima pejskové! Ať se z toho brzy dostane. Jaga.

Jaguško, hned na začátku jsem se ptala, jestli jsou si naprosti jistí, že nejsou blechy. Vaše zkušenost je velice častá i u ostatních pejsků. Když řeknu, že má mít pes povlečený pelech v bílé cíšce, je to proto, že opravdu jsou na první pohled patrny jakoby černé pihy na cíšce, stopy po bleším vylučování a drobečky, jako zoc z kafe, bleší hovínka. Na zahradě a v parku totiž courají zablešní ježci a trousí kolem sebe blechy. Je to jen otázka času, kdy si najdou pejska nebo kočku.*jasne*Ikdyž je pejsek na noc v podnájmu v posteli, má jistě i pelíšek, kde tráví zbytek času. No a na ten je třeba dát něco hodně světlého. Monitorovací pelech :D Kasandra, já mám jorka, ti nemají chlupy, ale něco jako vlasy a proto se koupou často. Ostatní psi jen párkrát za rok. Ale na vaně mám stále jedno mýdlo a jeden ručník pro Dorotku. Nožky umývám vlastně denně, protože je má hodně chlupaté a drží se v nich binec. Je to jen otázka cviku a chviličky. A u vašeho pejska by to neměl být žádný problém. *jasne* A že raslíci chodí na trimování, to opravdu slyším poprvé. A že jich mám okolo hodně! Každý má nějaký nástroj na vyčesávání a kožíšek udržuje permanentně každý sám a nestresuje psa a peněženku střihačkou. *hej*To chce klid a neprožívat každé smítko a každý chloupek. Jinak by bylo vhodnější koupit si místo živého sošku.

fran
hodnocení

0x

Dieta:

VAřené libové hovězí umleté a nastrouhaná syrová mrkev, vařená zelenina z polévky, rýže... Základ psí stravy. Jack Rusel není takový obr, aby to zruinovalo domácí rozpočet. Nekoupat, netrimovat vůbec, jenom česat, kartáčovat, to se mu může líbit (když ne, tak nic). Časté koupání a ještě v šamponu není pro psa přirozené, tedy pro většinu. Pouze sundat hadrem nutné bláto z nožiček po procházce, a i to pokud možno nasucho. Ještě mne napadlo: Papoušci si vytrhávají peří z "psychických" důvodů, když se třeba cítí osaměle...Z tónu dotazu se mi zdá, tohle ten důvod drbání není, pejsek je opečováván, ale stejně bych mu obstarala nějakou novou zábavu...kousací kostičku nebo ucho třeba, eventuelně starý pantofel domácích lidí..

KOžní chorobu musí ovšem odhalit zvěrolékař

kasandra70*
18.07.11 09:46
hodnocení

děkuji

marenka*

Kasandro, ještě k tomu trimování. Můj starší pejsek nesnese česání ani takovým tím drátěným kartáčkem pro pejsky. Já si na to až teď vzpomněla. Jednou jsem ho takhle česala a pak jsem objevila za krkem červené místo, jak když si dítě odře kolena. Potírala jsem to naředěnou betadinou a za 3 dny jsme měli klid, paráda, ale od té doby ho češu pouze gumovým kartáčem. Je to taková placka a na ní malé gumové ďubky. Nevěřila jsem tomu, ale bere to srst pěkně.

marenka*

*palec*Ačkoli umím zvládnout už dost psích problémků (ťuk ťuk 3 roky v pohodě), tak tu dietku si opíšu. Super a taky děkuju.

kasandra70*
18.07.11 10:30
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]