Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kocour sedí na okně a naříká

Od: keliska* odpovědí: 12 změna:

Ahojky,potřebuji poradit s mým asi dvouletým kocourkem.Sedává na okně a večer celkem dost naříká.Nejsem blbá došlo mi že chce asi ven.Je kastrovaný,takže žádná říje na něj asi nejde,všude píšou že kočka je teritoriální a ven jít.pokud to už nepoznala,nevyžaduje.Dokonce jsem mu pořídila i kamarádku z rodu kočičího a kamaráda s rodu psího.A se všema je naprosto v poho.Myslím že asi tuším co mi budete odepisovat,ale přece.Bydlím v patře,takže ho ven pouštět nemůžu.Ale zase ho nechci týrat,tak nevím co s ním?díky moc za odpovědi!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

morena*
hodnocení

4x

Nechápu proč o Vás pisatelka přede mnou píše že jste necita *ee* Je mi kocourka líto ale s tím se dá něco dělat, znám teda horší případy necitelnosti.

Mám ten stejný problém s tím rozdílem, že svoje kocourky na víkend vozím na venkov kde mají možnost se vyřádit. Ovšem to máte vidět potom v pondělí, jak se jim stýská a hlavně Siamčák, ten se dosti hlasitě projevuje na okně, v koupelně, na balkoně...no hrůza. Taky mě to trápí ale postupem času jsem zjistila, že je dobré kočičáky prostě jakkoliv zabavit. Vyhrát si s nimi až se unaví, pořídit jim škrabadla, čerstvou vodu, čerstvou trávu, nějaké hračky, taky se zabaví když jim hážu takové ty kočičí pamlsky (doporučuji tyčinky Das Bestes z drogerie DM), i s obyčejným motouzkem nebo s dlouhou větvičkou z lesa donesenou, s tím běhám po bytě, oni za mnou a jsou zabavení jedna radost. Když někam odcházím a spíchám a oni na mě upírají prosebné pohledy a nešťastné mňoukání, prostě jim natřu trochu vitaminové pasty (od veterináře) na srst a mají hned o zábavu postaráno :D Někdo mi taky povídal že kočku zaujme i malé akvárium s rybkama, že na to čumí i hodinu ale to mám jen z doslechu.

Někdy si připadám jako blázen ale když už sem si je pořídila, musím se jim věnovat, jak to jde, že jo. Prostě vymýšlet aktivity a zpestřovat jim život, hlavně ať se nenudí a nesedí někde celý den smutně v okně, beru to podle sebe, jak by mi bylo a co by mi chybělo.

Jak říká klasik: Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal.

keliska*
hodnocení

Moc děkuji za rady!Nakonec jsem to vyřešila tak,že jsem ho prostě vzala ven,položila jsem ho do trávy a čekala co bude?!?No a ono světe div se,to vzal nejkratší cestou domů,vyletěl schody jak vítr a řval u dveří.Pustila jsem ho domů a po zbytek dne jsem ho neviděla,byl někde zalezlý a nechtěl vylézt.Takže venčení asi neklapne.Nezbývá než vydržet.

pb®
hodnocení

1x

Zkuste voditko a vecerni prochazky.

krkovicka*
hodnocení

0x
Jakou odpověď chcete slyšet?Nic z toho z venku mu nenahradíte.Máte síťku v okně?To mu pomůže slyšet,cítit...aspoň něco,když jste necita.Víte,sousedka kocoura venčí obden ať si sní jarní trávu,je štastny.Pravda,zdrhne jí a pak po dlouhých hodinách vyleze z úkrytu...

jsmestastni
hodnocení

0x
nevim, co je to za rasu... Ti slechteni casto ven nemaji potrebu jit. Kamaradka ma tri britske kastrovane kocky, nikdy venku nebyly, litaji po baraku, predou, jsou evidentne v pohode. Ja mam jednoho britskeho a pak dva obycejne, od te doby, co poznal britsky lord zivot venku tak nechce jinak a ja jsem nervozni, aby mi je nekdo neprejel. V zime jsou pres noc doma vsichni, na okne sedaji, lovi ptaky na dalku pres okno, ale pak se uklidni a naokno si nevzpomenou. Do prahy do bytu ho uz neberu, protoze by se v byte nejspis utrapil. Poznal venek a neche jinak, je uz nastalo s ostatnima u mamky v dome se zahradnou. ale u vas je to jiny.
Vas venku ale nikdy nebyl a jestli je to kocourek obycejny tak ho to tam potahne. Uz to neni kote. Tezko soudit. Mozna narika, ze si chce hrat a ostatni uz chrni. Je tezke rici, co chce, kdyz ho clovek nevidi.

Já vozím naší roční kočičku na víkend na chalupu, kde lítá ve dne v noci venku evidentně šťastná, a přesto, když jí přivezu do paneláku, vypadá ráda, že je zas doma... dva dny prospí, hrát si chce až od středy :) v pátek strašně protestuje, když jí nesu do auta a vezu na chalupu... tam je nadšená... a tak stále dokola...taky mi to není jasné :) asi je to kočka od kočky jiné...

Vřele souhlasím s tím, že je třeba smutnému kočičákovi na okně nabídnout nějakou zábavu, hru...

morena*

*smich* Vaše odpověď mě úžasně pobavila, jak kdybych ji napsala sama - mám doma to stejné ;)

mutozen*
19.07.11 09:26

Pravda *smich*

hodnocení

0x

Ta rada s rybáky v akvárku je dobrý nápad ale doporučím otestovat..poznal starší paní která tuto kombinaci vychvalovala do nebes a tvrdila že její kočičák tím zabil 5 hod denně..

kejki

Moji kocouři zase pozorovali krmení sýkorek za oknem. Zážitek hlavně pro mne *smich*

mnamka
hodnocení

0x

dobrý den, já mám doma 3 kočičky a pláče jen jedna z nich. je to kastrovaný kocourek, 3roky a nejvíce ho to bere na jaře. příroda se probouzí, čich mají kočky vynikající, takže různé vůně z venku ho takto vyprovokují. žádnou procházku ani víkendové venčení na chalupě bych nedoporučovala. nejsou všechny kočičky stejné! nemusí se vám vrátit a nehledě na to, že jim hrozí venku jasné nebezpečí - auta... což z klidu domova neznají, proto nejsou obezřetné! u nás funguje to, že v tomto období se mu více věnujeme, více hlazení a hraní. jo a všechny naše kočičky mají rády, když s nima mluvíme. a ještě dodatek - na balkon ani na parapet je nepouštíme. máme jen pootevřená okna tak, aby se jimi neprotáhly, a hlavně hlavičku, protože kočka nemá klíční kosti, takže, kam nacpe hlavu, protáhne i tělo. pootevřená okna máme zapezpečená provázkem na pevno, takže velké větrání u nás probíhá tak, že kočičky zavřeme se záchůdkem, hračkami, vodou a granulkami na půl hodinky do jedné místnosti a vše je v pohodě. kdyby jste potřebovala jakoukoli radu, klidně mi napište na mejlíka. hodně štěstí se zvířecím kamarádem :))

adus*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]