Já jsem andulkám nikdy nedávala slunečnici, ale vždycky proso a další - např. jablíčko. Proso jsem dávala ve směsi. A také měly oblíbené celé klasy prosa. Slunečnici jsem kupovala a sypala jenom v zimě sýkorkám. Ale možná se mýlím. Ještě kouknu na net, jestli něco k tomu najdu.
doplněno 12.07.11 14:55:
Zde máte informace o krmení andulek. Slunečnici je možná dávat, ale pouze v malém množství:
Yury, podívejte se na andulku, jaký má pidi zobáček a jak velká je ta slunečnice. Slunečnice se hodí pro papoušky tak od korely nahoru. Mě andulky slunečnici NIKDY nežraly, proto i vybírám směsi pro andulky zásadně BEZ slunečnic.
Přesně jak říkají ostatní nade mnou. Jen mě zaráží, nasypal jste jí jen tu a nic jiného. Pročpak? Vás taky někdo nutí jíst něco, co vám nechutná? Nebuďte zlý. Kupte jí směs, vždyť to stojí pár kaček a ať si vybere, co chce.
Andulky jsou mrňavý a v zobáčku nemájí tolik síli na louskání slunečnic. Prostě to pro ně není to pravé. Vyhladovět v žádném případě. Najděte krmivo, které ptáčku vyhovuje. Já mám roselu a ani ta někdy nesežere moc velká semínka slunečnice...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.