Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odnaučit psa přeskakovat plot

Od: luckabasek odpovědí: 7 změna:

Měla bych jeden problém se kterým si nevím rady.Máme pejska rhodéský ridgeback je mu 3,5 roku a v poslední době začal utíkat tím stylem,že přeskočí plot.S pejskem chodíme 2x denně ven,ale přesto touhy utíká.Poslouchá,na zapískání vždy přijde,to musím uznat,ale pokaždé nám ho někdo přivede a už je mi to fakt blbý,že si nevíme rady.Pokaždé když odjedeme tak ho musíme přivázat k boudě,ale on ve snaze roztrhnout stahovací obojek(což se mu již 3x podařilo),se snaží z toho vymanit a rozryje celý trávník.Koupila jsem i elektrický obojek,který se dává kolem plotu,ale chtěla bych ho použít jen v krajní nouzi.Proto bych byla ráda,kdyby měl někdo nějaké rady a zkušenosti.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzek*
hodnocení

2x

meli jsme podobny problem s nemeckym ovcakem. Prokousaval plot a chtel se prochazet u sousedu. Koupili jsme elektricky ohradnik - jako se pouziva u koni, ale pro psy, namontovali, psa to koplo asi tak 3x a od te doby je pokoj. OD te doby mame ohradnik odmontovany a je pokoj :) Dobre se to odnaucila .)

luckabasek
hodnocení

A ten ohradník jste měl zakopaný v zemi nebo to byl takový ten ohradník co se dává v těch dvou řadách jako u krav?Já mám doma právě ten co by se měl zakopat do země a když se přiblíží víc než by měl,tak dostane ránu.

myse*

ten zakopávaný je dobrá volba. ALE!

zakopejte drát, spojte atd. A obojek psovi nasadte tak 10dní předtím. At ho nosí ještě bez jakýchkoli reakcí. Aby si v hlavě nespojil kdy může utíkat (bez obojku) a kdy ne a pak se nevyvlíkal z obojku a neprchal. I takvého psa znám *smich*

luckabasek
hodnocení

Takže musí být zakopaný?nemůže být jen natažený?

myse*

jasně že může...ale budete o něj zakopávat, bude se vám motat do sekačky, psovi mezi tlapky... já bych to zakopla...když už to musíte mít,..,.

honzek*

Kazdy ted mysli asi neco jineho. My jsme meli klasicky elektricky ohradnik - tak jako maji kone a kravy. Zadny obojek nic neni potreba. Kdyz se pes dratu dotkne, tak ho kopne. Jeden vodic byl uzemeny a druhy byl prave nasroubovany kolem plotu a vedeny elektricke provazy.

Toto zabralo perfektne. Psa to koplo asi 3x a od te doby ten elektricky ohradnik mame vyply, ale mame tam pouze draty. Pes si mysli, ze ted, ikdyz je ohradnik vyply, ze to psa kopne, tak se jej boji dotknout.

Nevim co myslite vy, ale kdyz ty draty budou vzemi, jak rikate, tak nejsem si jist, zda pes pochopi, proc ho to vlastne koplo..

Nas elektricky ohradnik byl pro psa jasny. Okamzite si spojil ohradnik s tim, ze se nesmi dotknout

luckabasek
hodnocení

Máme ještě děti,takže obyčejný ohradník pro koně použít nemůžeme.Zkoušeli jsme nainastalovat ten ohradník pro psy a nějak nám to nefunguje.Doma na zkoušku nám to šlo,ale dali jsme ho na plot a asi to děláme špatně.Jestli má někdo podrobnější návod jak se plot instaluje,byla bych ráda za každou radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]