Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Friskies junior - jsou vhodné?

Od: clio odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chci se zeptat ještě jestli granule Friskies junior od značky Purina jsou kvalitní nebo ne? Pro 1-měsíční štěňátka? A ještě jak prodávají to maso v želé od Pedigree pro štěňata, vyplatí se to kupovat? Nebo raději něco jiného a popřípadě s čím jim nějakou tu konzervu pro štěňata smíchat, rýže,těstoviny ..? Předem moc děkuji za veškeré odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

verlinka*
hodnocení

1x

ještě jeden příspěvek:Trable s Pedigree jsou v tom, že je to hodně dochucované a proto to psům většinou moc chutná. Je tam například hodně solí a i ty barviva nejsou moc pěkná.
Obecně se doporučuje krmit superpremiovou řadou, podle mě Pedigree svým složením nazapadá ani do nižší premiové řady. Ale jak říkám, i já jím krmila, mojí první čubině to šmakovalo a že byla vybíravá. Naopak teď mám pažravku, co zblajzne vše, v čemž mám výhodu.
A taky to, co může vyhovovat jednomu psovi nemusí vůbec sedět dalšímu. chce to zkoušet. Ale zrovna Pedigree je plné samých nepěkných věcí. Toť otázka, co je v jiných granulích... I tak bych ale volila mezi superpremiovkami (Arden Grande, Hill´s, PRO PLAN, Nutram, ANF, je toho spousta...) A sama bych úplně nejraději krmila masem, a přemlouvám se k tomu už nějakou dobu, ale jsem prostě líná se s tím připravovat:(

lindaf*

když jsem si já kuovala psa už chovatelka mě varovala,že pedigree je ze všeho nejhorši.Já mám ročniho špice a předtim jsem měla taky špice a nejleši zkušenosti mam s Royal Canin jak bych to přirovnala když si vezmete pedigree-purina-royal canin tak je to jako trabant-octavia-mercedes.Zkuste to,toto krmivo je kvalitni a stoji jak kde něco okolo 12O korun za kg.Myslim si že neni vhodne šetřit...;)

Tohle je starší téma, tak ho jen jemně aktulizuji o informaci, že někdy kolem roku 2013/4 i Royal Canin změnil složení a najednou se rýže/kukuřice dostala ve složení před maso. Takže obezřetnost je na místě i u proveřeného zdroje krmiva.

Co vím, tak supermarketové značky jsou přesolené a přebarvené umělými barvivy. Co vůbec koho nutí, aby granule byly barevné? Maso přece také není různobarevné. Díky soli to zvířatům náramně chutná a naopak když pak zkusí nesolené správné granule, tak protestují, že to není ono. Chce je to nechat vyhládnout a zvyknout na kvalitní.

drich*
hodnocení

0x

Dobrý den,

nevím o jaké plemeno hafanů se jedná, ale pro takovéto mrňouse by určitě bylo vhodnější použít nějaké dražší.

Je těžké radit, pro každého je ta hranice ceny jinde. Já bych byl pro nějaké granule od Hill´s, Royal Canin, Eukanuba, K-9.

Nebo se zeptejte Vašeho veterináře a vyberte spolu. Hlavně to chce kvalitní start - pro silné a zdravé psiska :)

verlinka*
hodnocení

0x

Určitě se vyhněte značky Pedigree obsahuje nějákou látku na kterou si zvířáta navyknout jako dospělí např. na nikotin nebo kofein a už nechtějí žádné jiné krmivo. Kamarádky na to doplatili. Co se týče Puriny Friskies doporučuji já na to odkrmila mého maltézáka a má krásnou srst. DOporučuji i brit care.

ivana*
hodnocení

0x
Dobrý den , nedávno nám pani veterinářka řekla , že pedigrer a podobné supermarketové značky jdou největší svinstvo co by se mohlo davat psům . Mojí mamky pes kvůli dlouholetému krmení( neni to starý pes )těmito krmivy malém odešel protože měl prý o 30% víc enzymu v játrech či co . Tak bude chudinka celý zbytek života na dietě :( je lepší se zeptat veterináře na lepší krmiva aby jste svého hafíka měla co nejdéle . Z vlastní zkušenosti už vím že toto psovi strašně ubližuje . Taky by jste nechtěli jist odpadky

hodnocení

0x

Takhle levné granule bych nikdy svému miláčkovi nedala.

hodnocení

0x

Čím barevnější granule,tím horší! Barvy=JED ! Taky je třeba číst složení,pod 40% masa v obsahu ani nekupuji.Špatný není Brit,ale my máme kočku a kupujeme ještě úplně jinou značku,ale už mě tady někdo ,,zdrbnul,,že to taky není dobrá značka,ale já ji věřím a je i pro pejsky. Optima Nova.Když jsme měli před tou co máme teď kočičku,tak po 11 roku věku začala často zvracet a někdy i několikrát denně,po doporučení jsme přešli na tuto značku a zvracení během pár dnů úplně přestalo a dožila se 14 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]