Nejste přihlášen/a.
Sla bych na to uplne opacne, a to zjistenim priciny proc nevydrzi pres den a proc ma potrebu tolik pit a taky vylucovat. Resila bych dve veci - jak casto a cim ji krmite, to muze byt jedna z pricin, jestlize ma napriklad celodenni prisun jidla, nebude pak kadit pravidelne. Druhou veci je pak stravitelnost zradla, ktere dostava, jestli jsou to nejake nekvalitni granule, je z nich pak hodne odpadu a pes kadi casteji a vetsi mnozstvi. Jeste zasadnejsi mi prijde to, ze hodne pije, pokud je to opravdu nad normalem, muze to ukazovat na nejake onemocneni, dalsim priznakem toho muze by i to, ze je hubena. Samozrejme to tak byt nemusi, ale v prvni rade bych nechala udelat vysetreni krve, aby se pripadne zdravotni problemy vyloucily. Pokud je zdrava, tak bych pak upravila stravovaci rezim. To, ze pres den nevydrzi, neni normalni a fakt bych se zajimala o to, jestli nejde o zdravotni problem.
Ano, katerina, máte pravdu. Opravdu záleží na kvalitě žrádla. Jastliže žere nekvalitní-plné balastu, kadí hodně. Navíc plné soli a ochucovadel, pije jako duha. Je to přesně tak.
A nemáte někoho, nějakou sousedku, které můžete svěřit klíče, aby ji třeba alespoň po 6-ti hodinách šla vyvenčit? Je to strašné, nechávat pejska tak dlouho doma. Může onemocnět psychicky! Chápu, že v dnešní době je to s prací těžké a pejska jste asi měla už dříve, než jste změnila práci, že ano?
souhlasím s touto odpovědí, u westíků dost často dochází k onemocnění ledvin či močových cest, fenka je dost stará na to, aby vydržela a pokud nejsou nemocné ledviny /i to, že je pohublá odpovídá diagnoze/ může být také nervově labilní, teriéři jsou dost temperamentní psi a pokud má málo venčení a lítání a hraní s paničkou, může pošpinit a zakálet vše z trucu, protože se jí určitě panička bude víc věnovat třebas jenom tím, že jí hubuje.Navíc, zvířátko neví, co znamená minulý či budoucí čas, zná jen přítomný, takže když jí budete vysvětlovat, že se něco nedělá, že něco včera provedla /nebo před hodinou/ neměla byste jí nijak trestat, pokud jí nepřistihnete teď hned a teď hned jí vyhubujete. Dostáváte se do bludného kruhu, fenku stresujete ještě víc a příště to může být horší. Proto se zkuste řídit odpovědí slečny či paní Kateriny77. Nejdřív veterinář, úprava krmné dávky vč. pitného režimu a hlavně co nejdelší vycházku před odchodem do práce a ihned po příchodu domů opět alespoň půlhodiny lítačky venku. Navečer by teriér měl mít opět minimálně hodinovou práci - vycházka+aport+ skákání pro talíř či hraní na psích hřištích s dalšími psími kamarády. Krásné soužití a bez problémů s vaší fenečkou WHWT...
Asi tak, jak se učí štěňata. Já jsem lino vytřela s kapkou voňavky, jen kousek jsem nevytírala. A také jsem ze začátku neumývala plech z trouby, na kterém byla plena. Tu jsem také trošku namočila do moči. Takže všechno bylo voňavé, jen záchůdek byl cítit po moči. Štěňata velmi rychle pochopila, kam se chodí čůrat. Akorát hovínka trousia po zemi, ale okolo wecka.
Co sousedé? Nemáte tam starou paní, která se nudí jako pes? Prospělo by jí projít se kousek. Vy se nesmíte ostýchat, zeptat se. Prospěje to všem.
Jo, přesně tak. Kolem toho místa, kde je wecko nevytírat. Alespoň ze začátku, dokud si nezvykne. A tou plenou do čuranek ďubnout rohem. Jen ať je tam pachová stopa po moči. Wecko nevymývat vůbe. Ze začátku, až pochopí a zapamatuje si. Také používám savo na podlahu, ale jsem s nim opatrná. Aviváž raději vypusťte. Nedělá to pejskům dobře na nos. A navíc, nalepí se to na podrážky papučí a na koberci se to pustí.
Cestičky jsou za chviličku.
Objevila jsem Savo univerzal na plochy a povrchy.Teď mám "Jarní louku"s antibakteriální přísadou. Je to v takovém poloprůhledném jako kanystříku 750ml. A mám pocit, že to bylo jedno z nejlevnějších univerzalu v drogerii. Čistí a voní skvěle. Není to žádná smradlavá žíravina. Čas od času natřu lino leštidlem a je.
Když byla zvyklá chodit se vyvenčit ven,tak místo plíny zkuste kočkolit.My když víme,že se někde výjmečně zdržíme,tak dáme na starý plech na pečení noviny a na ty nasypeme kočkolit.Naší krysařičce se toto wc líbí,na plínku chodit nechtěla.
Dobrý den, připadá mi neskutečné, nechávat psa takhle dlouho samotného. Chápu vaši situaci, chápu, že máte pejska ráda, ale když čtu vaše příspěvky, tak negujete všechny rady - požádat sousedy, pryč ho nedáte - ale chápete, co to dělá se psí psychikou, pokud musí být takhle dlouho sám? Píšete, že máte rozvětvenou rodinu: nemohl by pejsek přes týden být tam, kde to určitě zná a byl zvyklý? Nebo, co se domluvit s nějakým školáčkem, který nemůže mít vlastního psa, aby vám ho chodila/a venčit? Připadá mi to kruté, nezlobte se
Páni, vy jste ale teda vzteklina... Nemyslela jsem to špatně, o nějaké rozvětvené rodině bývalého přítele jste nepsala, ani o množírně, ale hlavně si vyléváte agresivitu na špatné adrese. Je mi líto, pokud jsem se vás dotkla, ale omlouvat se nehodlám. Jste jak sršeň. Za vaši situaci nemůžu a četla jsem opravdu dobře. Akorát nechápu, proč jste se tedy dobrovolně přistěhovala mezi takové kriminální živly. Držím vám pěsti, ať se vám podaří vyřešit v sobě tu nenávist.
Ještě jednou a naposledy na vás zareaguji: nikdo vás neurážel - smajlíka jsem dala ve smyslu, že mi to hlava nebere, ne abych se povyšovala. A upřímně: pokud jste na tom se sebevědomím tak, jak jste, měla byste s tím asi něco dělat. Kromě toho nejste jediná, kdo má těžký život, ale chováte se jak malé děcko, které si vydupává pochvalu. Napsala jsem radu, sama jsem měla teriérku a vím, co dokázala, pokud byla dlouho doma a jak se to pak odrazilo na její psychice. Nicméně po písemném "zážitku" s vámi se přiznám, že bych nechtěla být vaší sousedkou. Mějte se krásně
Dahlia, proc tak utocne a agresivne? Zde je poradna, kazdy ma pravo poradit tak, jak to citi - a Vy vse jen negujete a jeste zpetne urazite. Zbytecne.
Ani sebevetsi laska nevyvazi psovi samotu a stesk. Vidim to na svych jesterkach, a to jsou panecku jine kalibry, nez pes, ty neco vydrzi! Kvuli nedostatku casu je vsak budu muset dat do dobrych rukou, u me by se jen trapily. Mam je rada, obrecim to... ale pokud bych si je nechala a nemela na ne dostatek casu, pouhopouhym mym sobectvim by stradaly. To neberte jako "radu", lae pouze jako vyjadreni.
Na mych jesterkach je videt smutek, jinak zerou cokoli ostosest Kdyz jsem doma ja, hraji si s nimi, nakrmim je atd... ovsem buh sud, jak se maji, kdyz nejsem delsi dobu doma - nevim, protoze je nevidim. My se se sousedy zname dobre a obcas dame my klice jim, obcas oni nam. Ale jsme v dome, kde je 8 rodin, krom novych naplav znam vsechny - a klice bych dala prave tem jednem jedinym.
Tak treba se s nekym casem poznate natolik, ze mu ty klice sverite... nebo nemas nejakou kamaradku, kolegyni, jejiz dite by si chtelo par korun privydelat prave vencenim? To uz by nebyli cizi lide... toz at se dari i fenecce
Kočkolit se dá v akci koupit i za 20kč 5kg.Jinak ten levný,co uplně stačí stojí kolem 30kč.Mám to dané v koupelně.Když trošku spadne okolo,tak to smetáčkem zametu.Cítit nic není a je to lepší,než počuraná podlaha,nebo koberec.Ciziho člověka bych si do bytu také nepustila.Je hodně pejsků,kteří žijí na dvoře.Lidé je mají jen na hlídání a kromě žrádla a pití si jich vůbec nevšímají.To jsou myslím větší chudáci,než tvoje Lillinka.Ta má od tebe určitě mnoho lásky.
Ještě mě napadlo,když nepůjdete do práce,nechodit s ní ven,ale důsledně ji celý den učit na to wc doma.Pak snad lépe pochopí,že když bude sama doma,že má chodit čůrat a kakat tam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.