Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký hmyz pro začátečníka

Od: monty582* odpovědí: 31 změna:

Ahoj, nemám žádne zkušenosti s pěstováním hmyzu, nevíte jaký hmyz pro začátečníka a snedněji k sehnání do akvárka o velikosti délka: 70cm, šířka: 30 a výška: 30 cm? A za rozumnou cenu?

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikol*
hodnocení

0x

Máte na mysli chovný hmyz či něco na okrasu?

monty582*
hodnocení

Ano a pozdější dobou i rozmnožit, popřípadě prodat, podle toho, jestli by ten hmyz nebyl ohrožený. Ale to pro začátečníka jsou určené druhy hmyzů, kterých je na Zemi mnoho. Měl jsem strašilku, ale ta je moc náchylná a křehká. A bojím se, že kdybych si koupil druhou ,tak mi znovu umře. Ve zverimexech prodávali nějaké stonožky, ale ty nemusím a pavouky už vůbec ne.

nikol*

Tak myslela jsem hlavne chovný hmyz = crvčci nebo sarančata...Chovny hmyz se rozmnožuje a vy poté prodáváte do zverimexu,

Tak pokud nechcete pavkouky ci mnohonozky tak pak se nabízí možnost např. okrasné brouky atd.

každopádně pokud míte akvárium-cokoli z teraristiky nedoporujuci, protoze by vam to logicky vylezlo ven. Mozná rybycky, ale ty chovat asi nechcete.

Do takového "terária"-kdyby jste mu udelal vrsek se svetlem, by se hodil nejlépe nejaký menčí had či právě ta mnohonožka. Ale tady máte odkaz na super tera stránky zoopet.cz/...

Já mám doma agamy kočičinské i vousaté,scinky,ještěrkovce, korálovky, hroznýše. Takže doporučuji- scink šestipruhý-velice hezký a nenáročný, nebo mnohonožku-ale velice casto umírají v našich podmínkách. :)

monty582*
hodnocení

Pře týdenem sem uvažoval nad scinkem, alel myslel jsem, že bude pro něj malé akvárko. Chovali jsme sarančata, měli jsme na to speciální box, kladly, ale mladý se nerodili, protože byla tam malá vlhkost a vajíčka uschly. A nebo nějaký malý plaz, kromě gekončíka nočního. Ale to by pro něj mohlo být malé, a mohly by být v takové velikosti akvárka dva scinkové?

nikol*

Tak pro scinka šestipruhého to bude určitě stačit. mohl by jste tam mít tak 4 kusy. Potřebují písek cca 5 cm vrstvu, potom nejaký kamínek na vyhřívání a já teda u tohoto druhu mám obyčejnou lampičku protože to bez problému vyhřeje. Už je mám cca 4 roky a docela prospívají. :) přes den se vyhřívají a v noci rejdí. Krmím cvrčkama jednou ta 14 dní tam nasypu cca 20 malý cvrčků. Co dva dny rosím. chutná jim meloun, broskev a banán. Docela nenárocná zvíratka. Dají se sehnat skoro na kazdé tera burze cca 150,- za jeden kus. :)

já mám na ně terárko cca 40x30x40cm.

Ale pokud by jste chtel jiny druh scinka, byl by to problem ostatni druhy jsou docela velké cca od 30 cm.

Stačí vám to takhle? :)

Jaký hmyz pro začátečníka
nikol*

A tahle vypadají :)

Jaký hmyz pro začátečníka #2
monty582*
hodnocení

Tak to jste mě pomohla více, než jsem očekával. Děkuju za odpověď, scinky si teda koupím, ale před tím si ještě něco o nich přečtu. Moooc děkuju :) A zařízení terária, či jiných ubikací pro zvířata mě baví, takže si tím si vyhraji.

nikol*

Tak to jsem ráda :) kdyby cokoliv, treba jste se rozhodl pro jiný druh muzete me ohledne tera veci a zvirat kontaktovat na meil nikolzt@seznam.cz

Tera je muj konicek a rada pomuzu :)

martinaa*

Mate nadherne scinky, ja jsem spis pres hady, ale jesterky mam taky moc rada:) Zeptam se, nemate skusenost s gekonciky (eubiky)? Zda byste nemela nazor na rozdil chovu scinku a eubliku, nejakou dobu jiz uvazuji o rozpusteni chovu eubliku a se scinky jeste nemam zadnou zkusenost. Dekuji.

nikol*

Děkuji-jsou to miláčkové :) takoví nenarocní,clovek o nich moc neví :-D

Jen jsem neporozumela vasi otazce, muzete mi to upresnit?

martinaa*

Vzhledem k tomu, ze nejsem casto doma, by se nekdy hodili:) Za zmatenost se omlouvam, myslela jsem zda nemate treba zkusenosti s chovem gekonu (pred scinky), a zda netusite, jak rozdilny je chov techto dvou druhu...

nikol*

Tak o gekonech vím docela dost...Mám známeho velkého chovatele a ted mu je zrovna chodím domu krmit protoze je na dovce. Mám klasiku noční a řasnaté. Myslím že gekoni jsou 100% složitější na chov jako takový. Musí se častěji krmit, mají více mladých a pak se starat o odchovy- no ted zrovna má asi 20 gekonů nočních a momentálně v inkubátoru cca 30 vajíček a kazdej den se líhnou mlady, tak je z tama vzdycky musim vytahovat :-/ A hlavne jsou aktivní v noci :-/ pres den jen a jen zalezlí.coz me by vadilo...dalsi vec je vetsí spotreba krmiva protoze gekon dorusta okolo 25-30 cm a sporádá toho mnohem více.

Scinkové jsou urcite jini. Nepotrebuji tolik vlhkosti, jídla, neperou se a dají se výborne ochocit. behaji v terárku pres den takze z nich i neco máte. a vy scinka nebo gekona mate? a hady máte jaké?

martinaa*

Prave ja gekonciky nemuzu krmit tak casto, jak bych chtela, uz jsem jich par prodala a uvazuji i o prodeji zbytku samic, starsi ma ted zrovna v tele vajicka, tak cekam na snusku (ale nemivam mlade, neni prostredi ani cas). Ted jsem doma o neco vice, ale pres skolni rok to bylo dva dny v tydnu, coz je zalostne malo... zase je vyhoda, ze maji neco kolem 10cm, mladsi samice 8cm, potrebuji relativne maly prostor:)

A scinkove se daji ochocit? I chovat? Jak casto je krmite (predpokldam tez cvrcky a cervy)?

Ja jsem mela skupinu 1,5 a 1,3 eubliku (e.macularius). Jsou krasni, mili, ale potrebuji takrka denni krmeni a roseni... z hadu mi zbyli duhovci (e.cenchria cenchria), muj prvni uzovak (e.gutatta amelano), a klasicky hroznys:) meli jsme s byvalym pred dvemalety daleko vice (30 kusu - uzovky, hroznysi, krajty), ale vse muselo pri rozchodu pryc:(

nikol*

Jo takhle :-/ no potřebují hodně péče...

Já tyhle mršky mám cca 3-4 roky a opravdu krmím jednou za 14 dní-naházím do terarka cca 20 malých/stredních cvrcků a oni si je zase 14 dní chytaj. Svítím klasickou lampickou a stací jim to. Miska s vodou nic moc, spise rosit /min 1x týdne/.Červy nedávám teda nikomu, prej je spatně tráví coz se mi párkrát potvrdilo :-/

ochocit se daji, ale jsou malinci dorustaji do 15cm a docela rychlí, ale když se na ruce ohreji tak pak lehnou a vegetují...ale při vencení, jde v terarku docela chytam ale jak pisu pak docela v pohode.Vubec nekousou, ani se neoženou po ruce.odchov se mi moc nedari, protoze zvirata nezimuju.

Duháče máme taky, jednu samici :) a úžovku taky.

Ale nadherný druh, ne moc oblíbeny v ČR je ještěrkovec. Nevím jestli jste o nich někdy slyšela?

martinaa*

Aaaaha, takze cervy ne, ale to mallocetne krmeni me zaujalo. Bohuzel eublici u me (mam pocit), trochu stradaji, neni cas, a to mam od zari pracovat v jinem meste. Eublici snesou jednou za cas zofobasy nebo nejake to mysatko, ale velmi zridka na prilepsenou:)

A neutikaji scinci? Abych je pak nehonila po dome...:D Jesterkovce neznam, spise se zajimam o hady, ale hned najizdim na gůůgl:)

nikol*

No tak budu ti tykat jestli dovolíš, píše se mi líp :-D

Určitě neutíkaji neumí skákat aby vylezli z terarka.

Ještěrkovec je nádherný tvor, který se taktéž krmí jednou týdně, dorůstá do 70 cm a vypadá jako praještěr.

Živí se ovocem,sarančata, myši, zelenina, rozmočené psí granulky, psí či kočiči konzervy jsou to opravdu popelnice. Když si je clovek ochocí jsou výborní společníci. V čr se nechovají protoze je hrozně tezké je odchovat-maji velké nároky.Takže vesměs to je import. Mám dva dospělé fešáky /1.1/ v terárku 100x50x50. Ale uz deláme vetsi jak pro agamy tak pro ne...Pokud by te zaujali, mohla bych ti rict o chovu více. a kde je treba sehnat :) Opravdu nejnádhernejsi zvire co máme doma :)

martinaa*

Fotky jsou zajimave, vazne takovy prajester:D Az 70cm? To je docela dost... na chov maji naroky podobne jako eublici, na odchov to vsak bude horsi. Opet se chova skupina 1.2(1,3,5?) Nebo ciste 1,1? A nekousnou? Na strankach varji pred rychlymi pohyby atd... napis prosim do vnitrni posty:)

monty582*
hodnocení

Jak jste se bavili o scinkách, tak sem si přečetl vaše komenty a můžu říct, že základní potřeby pro scinka znám a neočekával jsem, že se scink libí i mamce, takže zítra jedu do sklářstvi a zeptat se, koli kstojí slepení terárka. Prosím jakou nejlepší velikost terárka je pro jeden páreček scinků? Jo a jak se pozná samec od samice? Předem děkuji.

nikol*

Doporučila bych délka 40 x šířka 35 x 35 výška.

Doporučuji dále si spíše vygůglit nejakého soukromníka co terarka dela, jinak se preplatíte. Takovéto terárko by melo stat max 600,- a to preháním!

Samce o samicky poznáte tezko, ale pokud je nechcete na odchov tak je to jedno, ale odborník -ten co vám je bude prodávat by to teoreticky poznat mel-.

Jsem ráda ze jste si je vybral, doufám ze budou delat jen radost :)

uz jste koukal na net, kdo a kde je prodává? odkud jste?

monty582*
hodnocení

Já jsem z Prostějova, bydlíte poblíž? Nebo neznáte někoho v Olomouckém kraji?

nikol*

Jsem z Hradce králové. zkuste zajít do sirius zverimexu a poproste je aby vam je sehnali. Mají kontakty na lidi. Myslím ze by to meli udelat, treba si priplatíte o stovku vic,ale máte to bez hledáni. Mmnt zkusim vam kouknout na seznam chovatelu a zeptat se znamych.

monty582*
hodnocení

Ježiš, vy jste tak hodná a ochotná, také hledám. Moc lidí jako vy není :)

martinaa*

Jen doporucim olomouckou teraburzu, najdete na netu. Sezenete krasna terarka danych rozmeru do 500,-:)

nikol*

Ty burzy ale přes prázdniny nejsou :-/

martinaa*

Ajo vlastne...:(

nikol*

Tady je jeden kontakt primo na chovatele primo z olomouckého kraje. Má docela dost mládat, kdyztak si chvili pockáte na mladý:)

PRODáM - nabízím k prodeji letošní mláďata Chalcides sexlineatus - scink šestipruhý

Cena: 200,00 Kč/kus

E-mail: m.sleskaseznam.cz

WWW: martins.websnadno.cz/...

:) hned jí napiste má poslední 4 mládata :)

doplněno 08.07.11 23:46:

Jo a pozor má dva druhy:

Takže ten druh Chalcides sexlineatus! Krásně leskle modro zelený ocasek!

ten druhý druh je hoooodne podobný, ale spis barevne nevyrazny...

monty582*
hodnocení

Jéžiš děkuju, ani nevím jak mám Vám poděkovat *placni* Zavolám tam zítra po osmé ráno.

nikol*

Rádo se stalo, hlavně at se vám daří. Kdyžtak dejte vedet, jak jste dopadl a zda neco ted momentalne má. kdyztak bych koukla po nekom jiném :) Hezký vecer:)

monty582*
hodnocení

Paní jsem teď napsal mail, jestli si u ní nemohu zarezervovat dva kusy scinků šestipruhých, že do 5ti dnů nebo týdne budu mít terárko komplet hotové a zítra jí zavolám. A vy máte také zájem o scinky? Nebo už máte?

nikol*

Nene já už mám dva.

+ 3 agamy vousaté, hroznýše, dve ještěrkovce, užovku, agamy kočičinské, dva psy, kočku :-D víc se mi toho domů nevejde a myslím že 14 zvířat doma stačí :-D

tak pak dejte vedet.mejte se

monty582*
hodnocení

No, můj počet zvířat je víceméně omezen rodiči. Mám 8 potkanů, 1 agamu vousatou, 4 labradory, 2 králiky a za chvíli dva scinky.

Před rokem tu byl docela zvířecí nával. Měl sem, 14 potkanů, 4 pískomile, 2 labradoy, 28 myší, želvu, 1 králika. Ale musím ten počet zvířat snížit.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]