Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křeček má srst plnou pilin

Od: krkovicka* odpovědí: 12 změna:
Máme dlouhosrstého zlatýho křečka Alvina.Neustále se mu zacuchávají piliny do srsti.Češem to jo,ale sem tam vynechám den,bo se budí až v 22h večer.Prosím poradte mi jinou,vhodnou podestýlku-aby se srst necuchala a cenově stejnou jako piliny.Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nějaké varianty jsou, záleží, co bude vyhovovat vám. Více třeba zde:

svetchovatelu.cz/...

krkovicka*
hodnocení

Absolutně nevím,spíš bych uvítala zkušenosti.Přesto děkuji *modla*

hodnocení

2x

Já jsem piliny vyměnila za dřevěnou podestýlku. Porovnám-li cenu pilin a dřevěné podestýlky, tak to cenově vyjde stejně. Asi 4 sáčky pilin se při používání vyrovnají 1 balení 7 kg tašky dřevěné podestýlky. Vychází to asi 4x po 20 kč a 7 kg taška se dá sehnat v menších prodejnách od 65 do 80 kč za kus, já kupuji za 65 kč. Tady na vloženém odkazu je cena poměrně pěkná.Z pilin se doma prášilo a při větším pohybu zvířátka lítaly piliny ven z klece. U dřevěné podestýlky můžete pomočenou část odebrat a doplnit trochou čisté, takže nemusíte tak často měnit. Chovám na ní morče, takže jsem s podestýlkou velmi spokojená.

lidus*
hodnocení

2x

Piliny? Zkuste jemné hoblinky ale ne ty navoněné, náš křeček z nich kýchal. Pokud ho máte v terárku tak my mu do domečku dávali na proužky nastříhaná stará bavlněná trička, hoblinky měl v terárku jen aby neklouzal a dva rožky měl bez hoblin jen složené noviny-tam chodil čůrat a kakat, vždy se vyhodily jen ty noviny. Jednou mu dcera ve skartovačce nadrtila průklepový papír ale čistý.

krkovicka*
hodnocení

Už jsem uvažovala o tom papíru,že ho vemu do práce ke skartovačce.Výjde to i levněji.No nic,zdělám piliny,protože z nich je hrozný bordel kolem klece.Zkusím ty kukuřičný vrtule i ten papír.Dík.
reeve*

Kukuřičná podestýlka je velmi vhodná, i když trochu dražší než klasické hobliny. Prodává se v různé zrnitosti, hrubší by mohla být lepší.

Papír samozřejmě použít můžete, a to včetně potištěného. Doby, kdy tiskařská čerň obsahovala toxické olovo, jsou dávno pryč (u nás se nepoužívá už minimálně 50 let). Absolutně všechny tiskařské barvy používané na běžné tiskoviny (noviny, časopisy, knihy... ale také tonery do tiskáren) obsahují zdravotně neškodné pigmenty a vy i váš křeček je můžete konzumovat dle libosti. Vezměte to logicky: S drtivou většinou tiskovin mohou přijít do styku děti a dnešní úzkostlivá legislativa by jistě nepovolila nic, co by v těchto tiskovinách mohlo být i jen trochu škodlivého.

krkovicka*
hodnocení

Už nemůžu dát bodíky.Takže Děkuji.Asi jsem četla starší literaturu.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Sice jsem zvěřinec dávno zlikvidoval, ale napíši svoji zkušenost. Ať to byly myšky, křečíci, křečci, krysa nebo morčata, tak vždycky jsem jako podestýlku používal noviny. Naprosto jednoduchá výměna 1x týdně. Jelikož jsem těmto zvířátkům nikdy nedával vodu, tak nebyl nikdy problém s vlhkostí nebo zápachem.

krkovicka*
hodnocení

Z tisku je jedovatý inkoust.Všude se dočítám,že není vhodný pro hlodavce,kteří si to nacpou do vaku a stavějí hnízdo.

lucies*
hodnocení

0x

A co dřevěná vlna? Jsou to vlastně dlouhé tenké hobliny. Než noviny je lepší dát ubrousky nebo papírové ručníky.

chloupka*
hodnocení

0x

Zkus koupit "kukuřičné vrtule" v Přerově ve zverimexu u jirků to stojí 87 kč. :) Já to kupuji . Né kvůli tomu že to máv srsti protože mám džungaráčka. Ale prorože to měla v očičkách :/ A potom je měla červené. :(. A teĎ ž to nemá. JE to dobré je to veikost asi jako maůlá granulka, nebo jendo to kukuřičné semínko. :)

martinaa*
hodnocení

0x

Doporucuji chovat na bukovych stepkach, ktere se nikam nemotaji, jsou bezprasne a nedrzi se v nich plisne. Ja mam i hlodavce na skrmeni i hady na stepkach a spokojenost velka:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]