Mamina pokaždé když se Elfík vyčural doma na zem tak mu do toho namočila čumák,ale to jsem nesnášel,tak jsem sním chodil každou chvíli na zahradu snad každou hodinu a řekl udělej loužičku,když jí udělal, tak jsem mu dal piškot a pohladil a chvíli si s ním hrál.Někdy taky neudělal,ale další už zase jo.Nesnášel jsem jak to dělala mamina.To jako kdyby mě namošila nos do plínky,jen proto,že jsem se počůral když jsem byl malý.Taky jsem se pak musel učit chodit na nočník,přeci.
doplněno 07.07.11 11:34:
A naučil se to uplně v pohodě,pak vždy začal u dveří knučet a my ho pustili na zahradu.Nedělejte to jako mamina ze začátku,prosím naučí se to uvidíte.
katerina77*
Presne tak, tyhle metody trestani jsou nanic, je potreba stenatko v klidu ucit co ma delat. Takze vencit casto, i v noci, za louzicky doma netrestat a venku odmenovat a chvalit. Brzy to pochopi a jak poroste, tak intervaly ve venceni se budou prodluzovat. Uz se tu postup podrobne probiral mockrat, kdyztak kouknete do starsich diskusi, najdete tam toho spoustu.
marenka*
Jakube a dělal jsi to správně. Každou chvilku ven, doma při nehodě netrestat, venku chválit. Pejska to začne bavit a bude se moooc snažit, aby udělal páníkům radost. Jiné kouzlo v tom není.
Nejlépe je to ráno,když je chladno a na rosou zvlhlý trávník.I když se mu nechce,vezměte ho třeba a posaďte ho tam na ten studený trávník.Jak ho budou studit packy,čůrání se po chvíli dostaví. To dělejte pravidelně a po čase to půjde samo.
Spolehlivou cestu jsem tu už v minulosti popisoval. Chce to trpělivost hlavně první tři čtyři týdny. Pokud máte možnost, učte psíka rovnou vylučovat jen venku. Jak? Zprvu s ním vycházejte ven každou hodinu (a to i během noci!) a vytrvale mu opakujte ČŮREJ, KAKEJ. On sice nebude chápat co chcete, ale jednou to na něj příjde a čůrne nebo kákne. A to je váš okamžik - chválit, hladit, podat mlsku a stále opakovat slovíčko podle výkonu - ČŮREJ či KAKEJ, psovi jsou pády jedno, jde o zapamatování spojení úlevy s pochvalou. Vytrvale ale choďte na vycházky dál a hlídejte okamžiky pro pochvalu, opět a opět opakujte povely. Až se psisku podaří na povel vykonat potřebu alespoň desetkrát, začněte pozvolna protahovat čas mezi vycházkami. Většinou už pak vystačíte jen s povelem ČŮREJ, časem to obohatíte o slovíčko HOVÍNKO, což už psík přijme celkem snadno... Tím, že ze začátku budete chodit často ven, psík pochopí, že se vylučuje výhradně venku a problém s domácí toaletou nakonec zcela odpadne... Jak říkám, chce to trochu trpělivosti... nakonec budou psisku stačit procházky dvě až tři za celý den...
Ještě bych jen doplnila,že je dobré,než se štěnátko naučí čistotě,nechávat ho když jste v práci ,třeba pouze v koupelně a tu vyložit novinama.Protože ,jak si nehlídané zvykne čůrat a kakat po celém bytě,tak je to špatné.
doplněno 20.07.11 08:18:
Myslím,že je lepší přivést štěnátko v pátek,nebo aspon v sobotu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.