Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka

Od: terka* odpovědí: 14 změna:

Když mám v panelovm bytě kočku 2 roky a stěhujeme se na venkov, tím pádem bude moci chodit ven, nemůže jí to nějak ublížit, když ještě nikdy nebyla venku?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nensy*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Terka- Zaleží co maš za rasu některou kočku naučíš ven:), ale jsou kočky co ven nevylezou.SO.
styx*
Sousedi na chatě bydlí v paneláku a mají kočku. Kočka se za čas naučí jak to chodí a bude se jí to líbit. Oni nemají žádné problémi, až na to že se kočce nikdy nehce domů*smich*

tweety*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
měli jsme stejný problém: před pár lety moje sestra dostala k narozeninám kocourka. bylo to ještě kotě, tak jsme ho nechali doma, i přes zimu, protože by venku nepřežil. Ale co s ním na jaře? nemohli jsme ho přece mít doma celé roky a tak jsme ho chtěli dát ven. Napřed jsme s ním chodili ven na vodítku pro kočky, a po nějaké době jsme ho pustili ven. Pár dnů se nevracel, ale pak si našel cestu domů a stále se vrací*smich*.
Ale také opravdu záleží, co máte za rasu, ten náš kocourek byla obyčejná mourovatá kočka, ne domácí!
Hodně štěstí!:)

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Neni to žádnej problém,kočka je děsně šikovný a hlavně přizpůsobivý zvíře.Vlastně se spíš dostane do svýho přirozenýho prostředí,pokud to neni nějaká fakt už hodně šlechtěná gaučovka..Spíš de vo to,jak se srovná s místníma.

25gowron*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Nejdrive bych ji nechal zvyknout na nove prostredi, radsi zavrenou doma a az po nejake dobe ji pustit ven.
Ale z pocatku bych ji hlidal
styx*
Kočku jen tak neuhlídáš. Když jí pustíš ven tak se někam vydá. Ona se stejně bude nejdřív držet jen na zahradě a až si zmapuje okolí vydá se na delší cestu. A vrátí se určitě až dostane hlad. Domů jde kočka stejně jen kvůli žrádlu.
honzek11*
Někde jsem slyšel že se má zpočátku chodit s kočkou ven na vodítku pro kočky aby si občíhla okolí .ALe moje osobní rada je jí vypustit a čekat až se vrátí .a ona se vrátí!*smich*

honzek11*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

A nebo pokuď s ní máš starosti tak jí jednoduše zabij a je klid uleví se ti .Já to takle udělal s bráchou a jak to fungovalo .*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*.*smich*

25gowron*
Nezlob se ale pripominas mi skolnika williyho ze simpsnu ... vsechny vas pozabijim atd ...*smich*
tweety*
to od tebe nebylo moc pěkný ale to s tím vodítkem máš naprostou pravdu!:)
tweety*
jo, toto bylo pro honzeka, ju? tak přeji pěkný večer:)

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Nedělej si s tím starosti. Kočka si umí poradit a tak si sama zvolí, zda chce být převážně v domě či venku. Mám zkušenost takovou, že kočka se spíš drží doma, ale kocour se vydává na stále větší výlety a značkuje si rajony, o které pak s kolegy z okolí bojuje. Kočička si pak udělá jen malou vycházku a po setkání s místními vítězi bojů o rajon vás pravděpodobně obšťastní koťátky. Ať je to tedy kočička nebo kocourek, oba budou nakonec spokojeni...
strejc :)

kristinap
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Moyna, ze se bude bat chodit ven, z pocatku musite chodit s ni ... aby se nestratila. dale by mela byt ockovana a misto by melo byt bezpecne / ne u silnice ... atd. Rozhodne by mela byt vykastrovana, jinak mate zadelano na prirustek do rodiny a dal je tu nebezpeci, ze by se mohla pri hledani kocoura ztratit.

www.e-planeta.cz

honzek11*
Hele us to tady zaznelo ale musis ji zezacatku vzit do prenosky na kocky a prochazet se s ni po zahrade pak bych ji vazl na voditku parkrad na prochazku a pak bych ji proste zkusil pustit a cekal bych jak to dopadne . ale ja myslim ze dobre ver mi!*frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]