Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám devítiměsíční fenku čínského choholatého psa-labutěnku a řešíme problém se stříháním. Poprvé jsme byli na stříhání před 2-3 měsíci, nicméně paní ji pořezala na čumáčku, krku, i packách, a přitom by první stříhání mělo proběhnout oprávě nejvíce v klidu. Sindy nesnáší ani česání či jiné úpravy, přestože ji česeme už odmalička. Nicméně, potřebuju ji ostříhat čumák-jenže se toho strašně bojí, takže vždycky, když se chystám střihnout, silně škubne hlavou, div ji nevypíchnu oči. Potřebovala bych nějaké léky na uklidnění, akorát nemám už čas zajít k veterinářovi. Zítra jedeme odpoledne pryč na tři týdny, a už teď je docela zarostlá(nejsem zrovna zástupkyní toho, že pes musí být úplně perfektní, ale vybrala jsem si toto plemeno, a ne maltézáčka či jorka, kterému se teď velmi podobá
).
Tak jestli neexistují nějaké lidské léky, které jdou použít i pro psa(samozřejmě v odpovídající dávce)?
Moc děkuji za včasné odpovědi
Asi třináct let jsem si přivydělávala stříháním malých kníračů. A že to jsou draci! V té spoustě psů, kteří mi prošli rukama byl jenom jeden a jedinkrát, pod práškama. Nabylo to vůbec fajn. Byl divně vybuzený a dráždivý. Příště to bylo v pohodě. Bez prášků. :DJe potřeba najít dobrou střihačku. Půjde to bez kraválu, bez prášků. Trefili jste na čůzu. Najděte střihaču a odejděte. Pes se chová úplně jinak, když má pánečky za zadkem. Spousta lidí by dokázala svého psa ostříhat, ale nemají respekt a pes vyvádí. Dá se to v klidu, bez křiku. Pes pozná, že stojí před autoritou. Vet vám potřebný prášek určitě dá, nebudete-li mít jinou možnost. S lidskýma bych to neriskovala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.