Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočku nebo kocoura k ruské modré

Od: decue* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
mám pětiletou kočku - ruská modrá, kastrovaná po kotatech ve 2 letech. Od dvou let s ní byli vždy nějací psi na, který si zvykala a honila a škádlila se s nimi. Ted už půl roku psi nemám a pořizovat si je nebudu. Jednou jsem zkusila jí sžít s nalezeným kotátkem. Moje kočka trávila týden na skříni a druhá 150gramová vládla a pak na ni byla i zlá. Tak putovala z domu. Je vidět, že se nudí a je v bytě sama. Po přestěhování z nízkého bytu do 8.patra paneláku mi přijde, že ji toho taky moc venku nemůže z té výšky zaujmout. Poradte, chtěla bych pořídit společníka / společnici. Kočku nebo kocoura? Kastrovaná nebo mladá?
Moje osobní představa je koupit kotě ruské modré. Kočku.
díky! Lenka

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

0x

No nerozumím tomu, vládla a byla zlá...my jsme k 1,5 leté kastrované kočce přinesli kotě (kočku). Starší trávila 3 měsíce v jiném patře, utíkla před kotětetem, ta malá kdykoliv ji viděla vrhala se na ni. Bylo z toho prskání a škrábání. Ale časm se všechno urovnalo. Někdy to trvá i půl roku, ale jde to.

decue*

nevím, čemu nerozumíte... já prostě nechci aby půl roku ta starší, která je 5 let rozmazlovaná trpěla kvuli tomu že chci pro ni kámoše / kámošku.. to postradá logiku :))

borax*

Myslela jsem ta slova "vládla a byla zlá" to snad ani nemůžete posoudit, zlá kočka. Je to jejich normální chování, že se ze začátku perou, prskají na sebe a nechcou spolu být v jedné místnosti, taky ta nová se otrká dřív a starší bývá uražená a zalezlá, neuděláte s tím nic. Tak to bude. Některé kočky to stráví za tři měsíce, některé za půl. Každopádně i přes všechny počáteční problémy, drtivá většina majitelů tvrdí, že udělali dobře, když přivedli novou kočku ke staré...chce to jen trpělivovost a VŮBEC do jejich soubojů nezasahovat, ani jednu neupřednostňovat! Jinak by to bylo ještě horší. Ano počítejte stím, že vaša stará kočka bude uražená, ale jak píšu, jinak to nikdy nebude...to už musíte rozhodnout sama.

PS: myslím ale, že ty honičky po baráku, až se skamarádí, za to stojí, je to rachot :)

decue*
hodnocení

Bohužel dle rozpočtu na plemenou kočku nezbývá... a když jsem volala do útulku, už celkem rozhodlá, měla jsem s paní veterinářkou debatu a řekla mi, že se nemusí šžít nikdy a že kočka není smečkové zvíře a nevadí jí být celý život "sama"... tak já nevím :(((

kejki

Kočky jsou neurotici, rozumná domluva neexistuje. Zkuste kočičí útulek, nebo depozitum, mám výborné zkušenosti s Hodonínem, mají kočky v bytě a odpozorované vlastnosti každého jedince - vaše kočka potřebuje submisivní partnerku nebo partnera. Anebo možná žádného, to nejde s jistotou říct.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]