Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevyužité akvárium 50 l - co dál?

Od: plechacek* odpovědí: 20 změna:

Zdravím. Se zármutkem oznamuji, že 1.7. 2011 uhynula moje úžasná rybička, péřovec Hurón, kterému bylo bezmála 13 let. Dnes jsem vypustil a vyčistil akvárium a zůstalo prázdné. Teď nevím, jestli se znovu pouštět do chovu ryb, nebo začít s nějakým terarijním zvířátkem. Co byste poradili, doporučili? Díky všem

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Po 13 letém "soužití" by se už snad nechalo i kondolovat. Minulý měsíc mi odešel taky 9 letý sameček Pseudotropheus saulosi "Coral Red" a taky jsem ho téměř obrečel Nicméně po něm zůstalo spousta potomků tak se jede dál.

Né vážně, asi bych pokračoval v akvaristice a natruc bych si pořídíl asi tak 100-120 litrů :D. Nový Peřovec by to jistě uvítal. Teraristika mě taky celkem láká, ale vzhledem k tomu , že je na energii ještě náročnější než akvaristika nejspíš by mě účet od ČEZu "sežral".

plechacek*
hodnocení

Přesně tohohle holomka jsem měl já:) badmanstropicalfish.com/...

Dobře pustím se tedy ještě do chovu rybiček. Ale nejsem v tom moc zběhlý. Zde jsem prošel několik otázek na toto téma a něco si vzal k srdci, ale stejně bych chtěl něco, co se opravdu líbí, nemá to jen tak někdo, ale není to ani moc náročné na chov. Poradíte?

ar*

" co se opravdu líbí, nemá to jen tak někdo, ale není to ani moc náročné na chov." abch přiznal to bude asi největší problém. To je totíž kategorie , kterou chce každý a pak ji taky každý druhý má. Nejprve je potřeba si upřesnit, jak velkou mám nádrž a podle toho vycházet i z chovu ryb. Druhá možnost je vybrat nějaké ryby a podle toho volit velikost nádrže. On je dnes velký výběr ryb a to třeba i přímo importovaných (ach ta cena) a každému se líbí něco jiného. Někdo raději hejnové ryby, jiný zase větší kousky a méně. Jednoznačně čím je nádrž větší tím je pak i větší možnost výběru. Upřimně do 50 litrového akva ten výběr je dost omezený a docela si divím, že ten Peřovec čelnatý va takto malém akva prosperoval 13 let.

plechacek*
hodnocení

Prosperoval celkem obstojně. Měl přes 20 cm a pokud bych ho měřil i s vousky, tak mnohem víc. A pořád si spokojeně plaval u hlasiny bříškem nahoru. (Pro neznalé tohoto druhu - tímto projevují spokojenost, takže narážky, že jsem ho měl 13 let, ale z toho plaval 10 let bříškem nahoru u hladiny nejsou na místě). Zkusím se poradit s kamarádem, který se akvaristikou zabývá celkem dlouho, co by mi doporučil.

pt®
hodnocení

0x

pokud Vás akvaristika baví, tak pokračovat s větším akvárkem a to menší použít na dekoraci, např.:

doplněno 03.07.11 23:08:

je to inspirace z netu. - stařenka

Nevyužité akvárium 50 l - co dál?
hop®

Teda Stařenko, bez urážky, takovouhle dekoraci bych opravdu nechtěl, je to jen lapač prachu, připadá mi to nevkusné a tuto inspiraci předem odmítám! Děkuji za upřesnění, že je to z netu, nějak si nedovedu představit, že rozumný člověk by to měl dobrovolně doma. To bych asi radši tu skleněnou bedýnku raději někomu věnoval, anebo bych si ji nechal k původnímu účelu pro jiné vodní potwůrky! ;)*slunce*

pt®

Hopíku, je to tak, mně se ty pracholapky líbí a na Vánoce bych si takto akvárko opravdu načančala a dala za okno na verandu. ;)- stařenka

hop®

No, proti gustu... *nevi*:)

martinaa*
hodnocení

0x

Teraristikou se zabyvam uz 12 let a ucty za energii jsou v norme:) Do akvarka by se Vam po uprave krasne vesel nejaky hadik, jesterka, gekoncik atd:)

krkovicka*
hodnocení

0x
My ženy by jsme aranžovali do aleluja!Mimochodem chválím Pt. Buď chov znovu začít,nebo začít chov s jinými zvířatkami.
pt®

Jé krkovičo, to jsem ráda, že se Vám to líbí. Už jsme s Hopíkem domluveni, co nechce, to podědím. - stařenka

sebod*

pt. Já se přidávám k těm, co se jim ty vánoce v akvárku líbí...

hop®

Ježiš, holky neblázněte, jám mám zbytečný jen jedno akvárko, přece kvůli vám nebudu kupovat další, abyste se mi tu nepopraly! *haha*

sebod*

Vyzdobíme ho u Tebe a budeme se na něj jezdit dívat *haha*

hop®

Chtěl jsem reagovat, ale zrovna mne nenapadlo žádné slušné slovo...*cert*

krkovicka*
Já si snad půjdu koupit akvárko :)
doplněno 04.07.11 18:34: Nechte toho,ja su tady mrtvá smíchy,ještě si řeknou,že jsem blázen.Úplně vidím Hopa s akvárkem *haha*

sebod*

Hop dostane k tomu akvárku kolečka a za zpěvu koled s ním bude objíždět naše domovy . A aby byl vytíženej celý rok, tak na velikonoce si dá do akvárka vejce (barvený) :D, no a na podzim tam bude mít tykev (rozuměj dýni) se svíčkou - to bude slavit Helovín. A pak je tu první máj, deń matek a dětí, Valentýn (teda Hopíku, ty čevený srdíčka *srdce*v akvárku to bude bomba *afro*) a plno dalších svátků...*smich*

hop®

Jejda, Sebodko, Ty ses nám tedy rozpovídala, ale znáš to, mluviti stříbro... U Ara už to máš polepený... :-P*smich* Boží mlýny...*nevi*

pt®

Hele Sebodko, to akvárko mám slíbené já.*zed* Ale protože máš dobrý nápad,*palec* tak se ho vzdávám ve prospěch věci. A budu čekat až k nám Hopík o ty svátky zavítá, *bezim* to snad vyvěsím i prapory a přivítám ho s muzikou *ua*. - stařenka

ar*

A to by bylo pokukáníčko, kdyby se rybky ustrojily do "santaklausovského" oblečku. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]