Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočky

Od: katka* odpovědí: 11 změna:
CHci se zeptat jestli kočky opravdu přenáší nejvíce nemocí!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepazdepa*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Jo hlavne aids...

elenka*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
nvopak kočki jsou dobri mazličci a navic viciti situaci.

doplnit odpověď
hodnocení

0x
To se nedá takhlec říct,sou schopný přenášet různý viry stejně jako jiný zvířata.Záleží na tom v jakym prostředí se pohybujou.Říct ale,že přenášej nejvíc nemocí,neni určitě pravdivý prohlášení.
styx*
Pokud jde o domácí kočku, která je očkovaná a o které víte kde se pohybuje, není se čeho bát. Pokud by se však jednalo o divokou kočku tak se mějte na pozoru.

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Není to pravda, stejně jako jiná zvířata i ona však může být přenašečem mnoha chorob.

lozteplice.cz/...

Nejčastěji bývá zmiňována toxoplasmóza, ale obvinění kočky z jejího přenosu na člověka bývá často neopodstatněné.

rodina.cz/...

strejc :)

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Najdi si v google heslo toxoplazmóza.
Hezký den.

kristinap
doplnit odpověď
hodnocení

0x
mnoho informaci najdes na techto strankach kocky-online.cz/...

owletka*
hodnocení

0x
to jsou argumenty lidí. kteří nemají rádi kočky. mám kočku 10 let v paneláku, každý rok ji nechávám přeočkovat a nikdy jsem od ní nic nechytila. a to ji pouštím poslední rok v noci ven. samozřejmě se musíte o ni starat, aby byla čistá.
foojda

to owletka: Poustis ji na celou noc ven, nebo si pro ni treba za hodinu prijdes? Poustis ji na vlastni zahradu, nebo nekam kolem domu/panelaku?

Mam asi 3 mesice starou kocku, kterou jsem nasel ve meste a vzal jsem si ji. Chodivam ji vencit do blizke zamecke zahrady a pohravam si s myslenkou, ze bych ji tam nechal treba hodinu/dve o samote. Kdyz jsem tam s ni tak si ctu, ona zkouma okoli a me vubec nepotrebuje. Na druhou sranu mam zase strach, ze by se nekam nedopatrenim zatoulala a nenasla by cestu zpatky.

DIky

berenika*
Bydlíme v paneláku se zahrádkou. Počkám až je tma, protože sousedi jsou vůči ní mírně řečeno silně zaujatí a nechci aby ji viděli jak prochází jejich zahradou. Mám podezření, že už ji jednou chtěli otrávit. Ona tak jednou za noc přijde domů, buď se nají, nebo se podívá co je nového a letí zase ven. Vrací se k ránu, někdy bohužel až za světla dostane mlíčko / dávám jí dvě dávky mlíčka do kávy, víc ne/ a uloží se ke spaní. Samzřejmě nejraději na něco bílého, miluje vyžehlené prádlo, to musím hlídat. Během dne ji pouštím na zahrádku, ale na špagátku. Jednou vběhla k sousedům přímo do kuchyně a ten řev si sídliště pamatuje ještě dnes.
Pokud je venku, ona opravdu nikoho nepotřebuje klidně bude vyčkávat na jednom místě a číhat na ptáčky, ale pokud je dál od domova a nemá ještě pevně zafixovanou cestu zpět, mohla by se ztratit a lidi by se už postarali, aby se nevrátila.
Mimochodem naše kočka je nalezenec od popelnice. Vešla se mi do dlaně a v obchodě ani nevěděli, že ji nesu v ruce. Dnes má 10 let, ráda se mazlí s domácími ale chovat se nechá jenom ode mne. O tom jak nás trestá za pozdní příchody a různé příhody s ní by vydalo na román. Někdy si myslím, že až budu mit čas sepíšu to a vydám jako malou knížečku pro lidi , kteří mají kočky rádi. Všimněte si kolik známých lidí má kočky.
foojda

Tak to ja mam smulu, ze se sama z domu nedostane (panelak-6.patro-zamceny vchod) jinak bych ji nechaval behat si ven. Zkusim ji nejakou dobu nechat v parku a uvidim jak to dopadne.

Taky uz potkala divoke kocky, ktere se obcas prezenou parkem...s jednou se potkala, lehly si metr od sebe a divali se na sebe, pak je neco vyrusilo a divoka kocka zmizela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]