Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy mohou koťátka od maminky

Od: bormana odpovědí: 13 změna:

Dobré ráno všem...

narodila se nám čtyři koťátka a já bych se chtěla zeptat, kdy mohou od maminky? A pokud pujdou, nebude se na mně jejich maminka zlobit?

Kdy mohou koťátka od maminky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

já si myslím, že tak 6 týdnů. maminka se bude zlobit, už s Vámi nikdy nepromluví

bormana
hodnocení

děkuji za odpověď..

i za vtípky... Mám Matynku moc ráda, nechci, aby se trápila, když půjdou koťata jinam. to je celé...

borax*

Šest týdnů je málo! Minimálně deset. Podívejte se sem miciny.cz/... počtěte si.

doplněno 03.07.11 08:30:

A zlobit se nebude, bude ráda, že má ty raubíře z očí :)

ilonkaa*

ja je davam pryc az zacnou bastit sami a maminka bude smutna bude chodit a mnoukat proste je bude hledat tak se ji vzdy vice venuji a mazlim se sni ja hezky den

elda*
hodnocení

0x

Koťata se dávají pryč kolem 12. týdne. Má to své důvody. Kočičí matka je vychovává, pokud jí je vezmete dříve, v pozdějším věku se u nich s největší pravděpodobností objeví agresivita, potřeba ničit věci nebo neochota chodit na kočičí toaletu... Jen pohledejte na internetu různé diskuze neštastníků, kteří si takové kotě přinesli do bytu nebo i jako částečně venkovní kočky. Většinou se takové kočky pak nechávají jen venku, zažila jsem i případ utracení. Pokud je dáte dřív, je to nezodpovědnost a každopádně byste měla svou kočku nechat vykastrovat, na světě je už nechtěných koček dost.

Pro Olaf: proč odpovídáte, když nevíte odpověď?

bormana
hodnocení

Všem Vám nesmírně děkuju!

amis1
hodnocení

0x

Koťátka by měla jít od maminky ne dříve než ve 12- ti týdnech a ještě lépe ve 13- ti týdnech. Prvních 10dnů jsou nejzranitelnější.Novorozená koťátka v případě potřeby dokrmujte mlékem tatra grand nebo mlékem pro koťata. Koťata by měla denně přibývat na váze 10 - 20 g. Jistě je vhodné nastudovat odbornou literaturu, pokud se chcete dovědět více. Každopádně matka kočka své děti sama odstaví Pro Vás je teď důležité ať kojící kočce poskytnete kvalitní a pestrou stravu bohatou na výživu, protože kočičí miminka jsou odkázaná jen na mléko od matky. Jsou to radosti i starosti, ale stojí za námahu. Hodně štěstí.

bormana
hodnocení

! Mockrát! Vám děkuji. Je to veliká radost a rostou opravdu každým dnem :)

Jsem vděčná za každou osvědčenou radu..

mnamka

dobrý den, v žádném případě v 6ti týdnech, toto platí pouze u psů! U kočiček je to doba až 13týdnů! Jinak kotě bude špatně růst, je náchylnější na nemoci, nemá řádnou výchovu od matky! ko´tátka jsme měli 2krát a dřív od maminy nešla. neznamená, že sama už baští, že můžou do světa! neustále sají od matky, učí se chodit na záchod a jiné. vydržte tuto dobu, je to to nejkrásnější období :) mějte se... :)

myse*

ani u psů to neplatí! psi nejdříve v 8 týdnech, koťata jsou nejlepší ve 3 měsících. máma je naučí všechno co mají znát, pokud je venku, naučí je chytat myši. Pozorovala jsem tu naši - vždycky přinesla myš, zamňoukala a myš předala kotěti. Nejdřív mrtvou, pak takovou napůl a později živou...koťata se tak učí chytat...

fakt je lepší si vzít starší kotě

hodnocení

0x

Koťátka se odstaví od jejich matky zhruba v 10. týdnu. Počítejte s tím, že se bude asi 4-5 dnů po nich shánět, ale pak ji to přejde. A nejspíš hned potom, co jí vezmete koťata, otěhotní s nějakým kocourem. Naše kočka to tak dělala vždy.

kejki

To se mýlíte, ještě když kojí, tak už je březí. Kočičí březost je poměrně dlouhá, takže si to takhle mršky zkracují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]