Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno všem...
narodila se nám čtyři koťátka a já bych se chtěla zeptat, kdy mohou od maminky? A pokud pujdou, nebude se na mně jejich maminka zlobit?
děkuji za odpověď..
i za vtípky... Mám Matynku moc ráda, nechci, aby se trápila, když půjdou koťata jinam. to je celé...
Šest týdnů je málo! Minimálně deset. Podívejte se sem miciny.cz/... počtěte si.
doplněno 03.07.11 08:30:A zlobit se nebude, bude ráda, že má ty raubíře z očí
Koťata se dávají pryč kolem 12. týdne. Má to své důvody. Kočičí matka je vychovává, pokud jí je vezmete dříve, v pozdějším věku se u nich s největší pravděpodobností objeví agresivita, potřeba ničit věci nebo neochota chodit na kočičí toaletu... Jen pohledejte na internetu různé diskuze neštastníků, kteří si takové kotě přinesli do bytu nebo i jako částečně venkovní kočky. Většinou se takové kočky pak nechávají jen venku, zažila jsem i případ utracení. Pokud je dáte dřív, je to nezodpovědnost a každopádně byste měla svou kočku nechat vykastrovat, na světě je už nechtěných koček dost.
Pro Olaf: proč odpovídáte, když nevíte odpověď?
Koťátka by měla jít od maminky ne dříve než ve 12- ti týdnech a ještě lépe ve 13- ti týdnech. Prvních 10dnů jsou nejzranitelnější.Novorozená koťátka v případě potřeby dokrmujte mlékem tatra grand nebo mlékem pro koťata. Koťata by měla denně přibývat na váze 10 - 20 g. Jistě je vhodné nastudovat odbornou literaturu, pokud se chcete dovědět více. Každopádně matka kočka své děti sama odstaví Pro Vás je teď důležité ať kojící kočce poskytnete kvalitní a pestrou stravu bohatou na výživu, protože kočičí miminka jsou odkázaná jen na mléko od matky. Jsou to radosti i starosti, ale stojí za námahu. Hodně štěstí.
! Mockrát! Vám děkuji. Je to veliká radost a rostou opravdu každým dnem
Jsem vděčná za každou osvědčenou radu..
dobrý den, v žádném případě v 6ti týdnech, toto platí pouze u psů! U kočiček je to doba až 13týdnů! Jinak kotě bude špatně růst, je náchylnější na nemoci, nemá řádnou výchovu od matky! ko´tátka jsme měli 2krát a dřív od maminy nešla. neznamená, že sama už baští, že můžou do světa! neustále sají od matky, učí se chodit na záchod a jiné. vydržte tuto dobu, je to to nejkrásnější období mějte se...
ani u psů to neplatí! psi nejdříve v 8 týdnech, koťata jsou nejlepší ve 3 měsících. máma je naučí všechno co mají znát, pokud je venku, naučí je chytat myši. Pozorovala jsem tu naši - vždycky přinesla myš, zamňoukala a myš předala kotěti. Nejdřív mrtvou, pak takovou napůl a později živou...koťata se tak učí chytat...
fakt je lepší si vzít starší kotě
Koťátka se odstaví od jejich matky zhruba v 10. týdnu. Počítejte s tím, že se bude asi 4-5 dnů po nich shánět, ale pak ji to přejde. A nejspíš hned potom, co jí vezmete koťata, otěhotní s nějakým kocourem. Naše kočka to tak dělala vždy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.