Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes kouše - jak ho to odnaučit?

Od: terinne* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den mám 2měsíční čivavu kluka ..Neustále nás kouše ale ne že málo ale opravdu to kolikrát hodně bolí . Zkoušeli sme různé knížky nikde nic.Když ho chceme pohladit tak nás kousne,vůbec nevím jestli to je zprávně nebo není nebo jestli z toho vyoste. .Je to můj první pes a nemám žádné skušenosti..Děkuji :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina77*
hodnocení

1x

Je to uplne normalni, stenata tohle delaji, cche si hrat. Vymenujte ruze za hracku a kdyz se do ni zakousne, tak pochvalte. Chce to hodne trpelivosti a porad dokola vymenovat, ale pochopi to.

doplněno 01.07.11 23:59:

ted to po sobe ctu a koukam, ze se mi tam vloudily sileny preklepy, pardooon :D

marenka*

U nás pomohlo vyjeknout au. Sice se kolikrát zbláznil a se smíchem začal obíhat obývák, ale pochopil to.

Jojo, já jsem zase s vdechem usykla. A funguje to dodnes.*jasne*Ještě chviličku to vydržte, to bude dobré. Je to mimino rozjívené. Má ještě mléčné, ostré zoubky. Ale časem se zklidní, narostou mu tupé zuby a vy po tomhle kousání budete smutnit.*vtip*

black*
hodnocení

0x

Zdravím , zprávné to určitě není .. Když vás kousne můžete ho skusit plesknout ( jen trochu ) , aby pochopil že to co dělá není zprávné :)

vladislav*
hodnocení

0x

To, že štěňata při hře koušou, je normální. Jsou to přece šelmy a hrou se připravují na budoucí roli lovce. Rovněž se snaží si vydobýt lepší postavení ve smečce, což jste v tomto případě vy. A bolí to hlavně proto, že mléčné zoubky jsou pěkně špičaté. Problém by to byl v případě, že by štěně kousalo pokaždé, když má přijít do styku s vaší rukou. To by mohlo pramenit ze strachu, nebo přílišné agresivity. To by ale bylo doprovázeno výstražným vrčením a krčením čumáčku, nebo naopak bázlivým jekotem. V žádném případě není dobré za to štěně trestat a už vůbec ne rukou. To by mohlo stav ještě zhoršit. Pokud jde o hru, nám se velice osvědčila rukavice. Jednak to přez ni tak nebolí a potom štěně má velikou radost, když se mu ji podaří "ulovit" stáhnutím z ruky. Náš čivavák Monty ji má dodnes za nejmilejší hračku a po zavolání "kde máš lumpa" už pro ni běží. Do ruky nekousne, ale když je na ruce rukavice, stává se z něj pravý "útočák".

borax*
hodnocení

0x

Hlavně ho nepleskejte! Má dva měsíce, je to mimino. Jak začne kousat, vyjekněte jako štěně, když ho něco bolí (Jak už někdo radil). A hlavně mu nabídněte něco do čeho může kousat, třeba zasukovanou ponožku. Mějte ji po ruce když ho pujdete hladit, a jak se do ní zakousne, pochvalte a přetahujte se sní...hlavně ho nechejte po boji vyhrát, ať si ji odnese jako úlovek. Jinak by ho to přestalo bavit :) Nemusíte mít obavy, ono to přejde, je to ještě prcek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]