Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám doma týden kotě a zajímalo by mě, kdy začne slyšet na jméno? Aspoň řádově díky za odpovědi
Kočky na jméno neslyší protože jsou to nejhloupější domácí zvířata vůbec..To i potkan na něj slyší..
Tak to je velka hloupost .Ano potkan je hloupy, ale nerikejme ze je kocka hloupejsi. Nas kocour na jmeno slysel a prisel. Jenze kdyz z toho nic nekoukalo, tak se sebral a odesel urazene pryc. A pak jsem ho mohl volat jak chtel, nehnulo to snim. Kocky jsou zatracene chytre zvirata a narozdil napriklad od psu maji svou hrdost. Poslechnou jen kdyz chcou, ne kdyz chce nekdo jiny.
doplněno 10.12.12 09:44: potkan je chytry, ne hloupy... to jsem se prerekl. Prepsal.
Právě ta jejich "hrdost" mě na nich štve, jak na každýho kašlou, jde jim jen o vlastní prospěch, dle mě je opravdovým přítelem člověka pes, ne kočka, té je člověk ukradenej..
Mluvíš o věci, o které nemáš páru. Pes v tobě vidí člena smečky, kočka ne. Kočky jsou od přírody sólisti a i přes ty 4000 generací, co žijí u lidí, si dokázaly udržet svoji nezávislost. Když se jim zachce, dokáží se uživit i samy. To u psů nehrozí. Kočičí přátelství se projevuje úplně jinak, než psí. Například tak, že ti kočka donese živou myš, aby sis ji mohl sám zakousnout. Nebo když si lehneš, lehne si vedle tebe, případně na tebe a začne příst. Když sedíš, přijde, vyleze na tebe a strká ti hlavou do brady. Tak dávají kočky pusu. Něco takového jsi nikdy nezažil a jak čtu tvoje příspěvky, tak ani nezažiješ.
Přestože je tahle otázka 5let stará, tak přidám svoji zkušenost. pro příští čtenáře poradny. Budou-li nějací.
Kočka na jméno slyší a dobře. Jestliže reaguje na čičí apod, tak je to jen chyba výchovy. Při jakémkoliv styku s kočkou, při krmení, při mazlení, při hře, důsledně používejte JEN a JEN její jméno. Žádné čičí apod. Uvidíte, že si na něj kočka zvykne tak, že na zavolání bude reagovat i ve spánku. Když se bude cítit doma v bezpečí, můžete použít jakékoliv slovo, a s kočkou to ani nehne. Zvoláte její jméno, a ji to spolehlivě probudí a zvedne hlavu. Že nepřiběhne? To už je o něčem jiném, nikoliv o reakci na zavolání. To už je o kočičí povaze. Ona je ta, která se rozhodne, co udělá. My ji můžeme nějak motivovat, ale nikdy donutit. Kočka je hrdý zvíře, které si dělá, co ona chce.
Míval jsem kočku "Pinďu". Byla to klasická, obyčejná mourovatá číča. Jestli slyšela na své jméno si nejsem úplně jistý, ale na 100% přiběhla, když jsem zašustil pytlíkem se slanými smaženými brambůrkami . Pinďa mě milovala (a manželka na ní žárlila). Svého prvního "manžela" mi přivedla osobně ukázat, než spolu zmizeli kdesi ve tmě. Když rodila koťata, ležela vedle mě na křesle a nesměl jsem odejít. Po mém rozvodu zůstala v domku a když jsem se tam po rozvodu někdy zastavil, odkudsi se vyloupla a lísala se, případně mi skočila z přístavku na dvoře na hlavu
. Jestli kočky slyší na jméno nevím, ale rozhodně nejsou hloupé. Jsou své a nenechají si do ničeho kecat.
Kočka se dá naučit lecos. Během dvou krmení jsem si je naučil na typický zvuk, na který přiběhnou k misce. Nechtělo se mi je jednotlivě volat jmény, takže vyloudím zvuk na který se seběhnou velice rychle, pokud jsou v dosahu. Stačilo to dělat, když šly k miskám a příště už věděly, co je čeká.
Je to zároveň i návod, opakovat jejich jméno se správnou intonací, když je jdete krmit. Příště přiběhnou na krmení a ví, že to slovo je pro ně pozitivní.
Jestli je to "směska," těžko říci. Počítal bych tak s čtyřmi až pěti měsíci. Ale je nutno samozřejmě ho učit. Některé druhy, jako například siamky jsou rychlejší.
Tak to bych taky čekal rychlejší reakci. Jen je nutné ji to učit. Taky můžete ji naučit aportovat a děsně ji to v mládí baví. Bohužel starší už v tom nevidí smysl, ale tak dva roky máte o zábavu vystaráno
Brufen, počítejte s tím, že briťačka je od přírody pohodlná kočka. Na své jméno možná slyši, ale pokud z toho nekouká nějaká výhoda (masíčko, pohlazení...), nic s ní nehne Náš Macík von Ulrich má spoustu dalších jmen, třeba potvora, Mašena, ludra... podle toho, jak se chová, jak vyvádí
Spíš podle mě reaguje na tón hlasu a hlasitost...
Kočka slyší, ale nedbá. :D Někde v lékařské zprávě u dítěte bylo napsáno: Pokynům rozumí, některým vyhoví. :D To je ono. Rozumí, chápe, ale nechce, nemá čas, má jiné představy o stráveném čase než vy. Příjde, až bude chtít. :D Naši "kluci" také neslyší, ale když se k volání přidá zašustění kapsičky, tak proslechnou. Takhle se nacvičuje přivolání psa. Přivolání a odměna. Příště příjde, protože ví, že bude dobrotka. Byť jen drobeček něčeho, co má rád.
Myslím, že na samotné jméno, a to hlavně nějaké "nekočičí" jméno, nebude slyšet nikdy. Ale na zavolání čičí, mací vždycky. Psi některým slovům rozumí, ale kočky podle mé zkušenosti ne. Na druhou stranu jsou důvtipnější a lépe dovedou číst myšlenky.
Moje kočička pobývala i venku a naučila jsem ji přiběhnout na hrkání plechové krabice s malým množstvím granulí. Jak jsem zahrkala, tak se vylezla z keřů a dlouhými skoky chvátala pro pomazlení, pochování.
Vaše kočička brzy zjistí, že je v dobré péči. A až ji budete nějak volat, určitě ráda přiběhne.
Zeptejte se útulkářek v Hodoníně, kocour od nich přiběhl na jméno vždycky. A to měl 4 měsíce, když šel od nich. Na chytrého kocoura funguje vrznutí lednice a zašustění papírem.
Jediná normální odpověď.Mám kočky dvě a už okolo měsíce co jsem jsem je měla doma normálně slyší na své jméno.Navíc když volám kocourka,tak za mnou běží a ještě na mě mňouká.jak si kočky vychováte,takové jsou.Nebo spíš jak často na ně mluvíte.Moje kočky jsou orientálkxy,ukecané,takže většinou i odpovídají.Když jsme měli doma 6 osmáků degu,nejstaršímu Tomíkovi který se dožil 9ti let,normálně slyšel na své jméno.Vžycky přiběhl na kraj veliké klece a odpovídal nám.Bylo to až neuvěřitelný.Kočky nejsou vůbec hloupé,jak si tady někdo myslí.Na hloupé "čiči"neslyší vůbec.
ani na čiči neslyši pokud nedržite v ruce maso nebo granule.. a většina je dost tupych... nebo hrdych? to nevim... tod otazka.. ale stačí jak ta naše reaguje na vysavač.. ta je schopna proskočit oknem... :D tak asi zas tak inteligentni nebude.. něco na urovni ovcí :D no akorat ovce si s myškama nehrajou.. to je fakt..
Kočka je tvor samostatný a nezávislý. Přijde jen když chce.
Naše kočka uslyší hlavně když zachrastím krabicí s granulema, nebo zacinkám na konzervu se žrádlem.
dobrý den kočka není jako pes a na jmeno nesliši pokud na ní chcete volat musíte čičí s tím nic neuděláte
Mám asi měsíc kočku z útulku, je jí asi 1 a půl roku. Od začátku na ní volám jménem a vždy přijde. Ani jednou jsem na ní nevolala čiči. Nemusím chrastit granulemi ani cinkat o plechovku, chodí za mnou i sama od sebe. Podle mne kočky nejsou až tak hloupé stvoření. Podle tónu řeči pozná, zda se zlobím, nebo naopak. Kočku i hodně chválím, což mi vrací svojí přítulností. Když jí kárám zvýšeným hlasem, ví že se na ní zlobím. Někdy mi připadá její chování jako u psa. Jakmile přijede výtah na patro, tak běží ke dveřím, nehledě na to zda si hraje nebo spí. Na kočku je třeba také hovořit a ne si jen s ní hrát kdy chovatel chce. Moje kočka byla v útulku pouze 8 dní, jinak žila na ulici. Kočku nelze vycvičit jako psa, ale máte jí takovou, jak se k ní chováte. Tazateli přeji, aby se kočička brzo naučila slyšet na své jméno. Bylo by vhodné na ní nikdy nevolat čiči, jinak bude slyšet jenom na to.
Driv se nauci reagovat na zvuk otevreni lednice:D.No,videla jsem i vycvicenou kocku,ze dovedla preskocit ruce na povel,ale ne jako pes.Co ji chudince zbyvalo,nez preskocit,kdyz se pre dni daly spojene ruce a reklo se hop.Ale je fat,kdyz jsem to zkousela na nasi,tak jen koukala,nevedela co.Takze zaver,kocka pribehne na ci,ci a vzlaste,kdyz vi,ze dostane dobrotu.Na jmeno kasle,ale jak uz bylo psano,urcite pozna,podle tonu v hlase,co mate za lubem,proc ji volate.
Ano, kočka se naučí na jakékoliv přivolání. Kdo četl Nefalšovanou kočku, ví
Kdysi jsme kočky ve velkém svolávali pískáním, přesto každá věděla, jak se jmenuje. Dokonce lze naučit i jednoduché povely. Podařilo se mi naučit "plácneme", kdy mi packou ťukla do nastavené dlaně.
Většina koček je fixovaná na místo, lidi považuje jen za zdroj komfortu a stravy a jsou skvělými manipulátory. Dokáží pozitivním přístupem "donutit" svého majitele k tomu, aby skákal tak, jak ona vrní... A pak, když máme štěstí, jsou kočky, které doopravdy milují svého majitele. Kdo zažil, pozná rozdíl (že, @magdon?). M.
Máme kočky tři a každá slyší na své jméno. Jedné je devět let, druhé sedm a třetí je nejmladší roční. Než se každá naučila na své jméno, čiči jsem na svolávání vůbec nepoužívala. Až teď, když vím, že každá na své jméno bezpečně slyší, volám je na čiči z nedalekého pole, když je chci sehnat najednou.. je zdlouhavé každou zvlášť volat nahlas jménem a navíc si myslím, že je čiči jednak více pronikavé na dálku a jednak méně ruší sousedy.. Všechny se naučily na jméno přes jídlo - s tou nejmladší to byla celkem legrace, protože ty starší už to uměly. Takže jsem řekla jméno a když kočka přišla, dostala pamlsek. Nejmladší to okoukala velmi rychle po pár soustech a postupem času se v tom jen utvrzovala i bez pamlsku - pro pohlazení i pro pokárání, když některá dělá něco, co nemá atd... Kočky rozhodně nejsou hloupé.. jsou jen své..
Mám třetí kočku - tedy nejprve jednu, když umřela, pořídila jsem si současně dvě. Jsou to všichni perští kocouři - a mají všichni absolutně jinou povahu, mimo jiné. Co se týká dotazu, první kocourek na jméno slyšel, ze současných jeden reaguje, druhý ne. Ten, co reaguje, se vždy objeví, když ho hledám a volám jeho jméno - ukazuje mi tím, kde je, a že se nemusím o něj bát. Je to pro mě velká výhoda. Od kdy začal na své jméno slyšet přesně nevím, asi hned. Ten druhý na jméno nereaguje. Oba byli vychovávaní úplně stejně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.