Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mušky v hrnku - kde se berou?

Od: programen* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, posledním týdnem se mi v bytě objevily malé mušky.

Pokaždé když vezmu ze stolu prázdný nebo poloprázdný hrnek, vylétne z něj 3 - 5 mušek, možná by to mohly být octomilky nebo smutnice, ale nejsem si jistý.

V místnosti je jen jedna rostlina - Cykas Revoluta - mohly by se líhnout z něj?

Prosím poraďte, mám zkusit klasické závěsně mucholapky, takovéty trojúhelníčky do květináčů nebo nějaký postřik?

Děkuji, Vašek R.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Octomilky se vetsinou lihnou tam, kde je nejake zkvasene ovoce, brambory a podobne. Potom vestinou staci tuto pricinu odstranit a za chvily je pokoj. Take se mi stalo, ze se musky lihly z prelevane kvetiny, kde uhnivaly koreny. Jestli to jde z te kvetiny zjistite vizualne, proste by jich blo nejvic tam

marenka*
hodnocení

0x

To jsem měla z kytky taky a pomohlo její přesazení do nové, čisté zeminy. ;) Tím nic nezkazíte.

stafan*

Pokud to jsou smutnice, viz marenka nebo do květináče nasypte trochu dursbanu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]