Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat...máme doma rok starého kavalíra a strašně líná. Denně zametáme strašnou spoustu chlupů. Nicméně když ho veterinář viděl, řekl, že to není nic nenormálního či nějaká nemoc. Do půl roku baštil Eukanubu a teď dáváme Proplan. Známá říkala, že mají také kavalíra a že jim přestal jíst granule, kterými ho krmili a tak začali dávat také Proplan, který mu tedy chutná, ale začal prý po něm také nadměrně línat. Nějaká její veterinářka tvrdí, že to Proplan způsobuje a že je dobré vyzkoušet granulky z čerstvého masa (většina je prý dělaná z mraženého), např. značka Imagine adult. Koukala jsem, že to je také superprémiové krmivo. Jedná se mi spíše o to, zda někdo nemá zkušenost s jakýmkoliv superprémiovým krmivem, po kterém by psi tolik nelínali, či zda někdo nemá zkušenost právě s nadměrným línáním právě po Proplanu.Rovnou podotýkám, že pejskovi nevaříme a ani to nemáme v úmyslu! Rady typu - zkuste lososový olej a pod. přípravky už jsme od veterináře dostali.Vím, že je to možná přirozený proces, ale objevila se u mě silná alergie na psi a ráda bych to trošičku eliminovala.
doplněno 28.06.11 08:02:,,Alergie na psy" mám tam hrubku ![]()
Myslím, že to nebude souviset s granulemi - to by musela být snad jedině nějaká alergie na nějakou složku v nich - prostě to asi bude opravdu přirozené a také individuální - tak jako lidem různě padají vlasy, tak i pes od psa tohle může mít jinak intenzivní. Dáváme Proplan a fenka líná normálně - před létem a zimou více. Prospívá po tomto krmivu dobře - je plná energie. Bohužel, pokud máte silnou alergii, ani to, že pejsek nebude moc línat, vám nepomůže. Náš mazlík musel kvůli alergii dětí z domu na zahradu do boudičky (vyhřívané
).Nebyla jiná cesta.
Nevím, spíše mě zblbla ta paní veterinářka, co tvrdí, že to Proplan způsobuje. Zároveň prý má chovnou stanici (nevím s jakou rasou)a tím způsobem se o tom přesvědčila. Také si myslím, že to těmi granulkami moc být nemůže, ale přesto vyzkoušíme asi něco, kde je více omega-6/omega-3 mastných kyselin . Až bude baráček, bude to jedodušší ![]()
S granulemi vám neporadím, ale co s padajícími chlupy ano. Vezměte pejska ven, vezměte si plátek z pilky na železo a přejeďte mu kožich po směru i proti směru růstu chlupů.
Na knírače jsem měla takové udělátko z plátku přeříznutého napůl a sešroubovaného, proloženého podložkami. Bylo to mnohem lepší než kartáče, smirkové papíry, spešl rukavice, trimovací nože. Za vyzkoušení to stojí!![]()
tak to opravdu slyším poprvé:D, ale určitě vyzkoušíme. My tedy vyčesáváme jen kartáčem. A jak často ho tak vyčesávat?
Když líná, tak často. Klidně každý den. Plátek vytahá všecky chlupy, které by za chvíli vypadly. Určitě na koberec, do postele, do polívky ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.