Nejste přihlášen/a.
Dobrý den vím ,že tahle otázka tady byla několikrát ,ale nic mi nepomohlo .Takže 3 letá kočka se několikrát vymočila na koberec bohužel vyzkoušely jsme snad vše . ocet . vaniš . sapony . šampony . ariel . persil atd, ale smrad se vesele line dál ,bojím se pozvat návštěvu a kamarádovy z práce jsem ani neotevřel dveře tak se bojím ostudy poradtě prosím .
Domluvte se s profesionální úklidovou firmou, která čistí koberce a věřím, že si i s tím poradí. Ještě bych ale nejdřív popátrala, jestli se vaše čičina nevymočila někde jinde, než na koberec. Ony jsou vynalézavé, když se chtějí tak říkajíc> pomstít <.
Třeba najdete ještě jiné místo, než je koberec. A potom ještě i v chovatelských potřebách mají na tento kočičí smrádek sprej. Už mne nic jiného nenapadá.
Třeba tento specielní přípravek: spokojenypes.cz/...
doplněno 26.06.11 19:05: Omlouvám se, vložila jsem špatný přípravek - tak např. tento: spokojenypes.cz/...
Právě že tu ta otázka už byla, tak jsem jednu radu vyzkoušela a myslím, že i úspěšně. Já nevím, která z mých dvou koček to dělá, ale za poslední týden jsem měla 3 x počůraný gauč. Přehoz se dal vyprat a na gauč jsem hustě nasypala prášek do pečiva. Nechala jsem to zaschnout a pak se to dalo kartáčem a vysavačem odstranit. Zatím je to nejúčinnější, co jsem kdy použila. Jen nechápu, proč to ta kočka dělá, v žádném stresu není . Já snad budu muset ten pr.do peč objednávat ve velkoobchodu. Ještě mi nabízeli něco v drogerii, ale bylo to celkem drahé, tak to si nechávám jako rezervu. Až se mrknu jak se to jmenuje, dám Vám vědět třeba vnitřní poštou. Patronka
Já mám čtyři kočindy, tak něco o těch potvůrkách vím. Zeptám se Vás, je to kocourek, nebo kočička? Protože takový pach, aby to nešlo vyčistit, to je asi "značkování". Pokud je to kluk, máte ho vykastrovaného? Vím ze zkušeností, že samčí "značkování", je velice cítit, zatímco obyčejné čůránky opravdu odstraníte saponátem, pokud si kočka tvrdohlavě chodit na to samé místo. Také v tom může být jiná příčina. Můj syn mi před dvěma raky přinesl svou kočku, že jim systematicky čůrá na vyprané ošacení. U mne to nikdy neudělala, a víte proč? Protože přítelkyně mého syna používala silnou dávku voňavé aviváže a ta micina, jakmile ucítila tu vůni, okamžitě se na to blahem vyčůrala. No, a bylo po záhadě. Ale Ejbinka mi samozřejmě zůstala. Ach jo. Jako bych těch svých neměla dost.
No, to ta Ejbinka je taky kastrovaná, ale ta měla úchylku na aviváž. To já myslela s tím pachem, který by normálně neměl být tak agresivní. To je jen u kocourků, ti vystřikují z pohlavních žlázek nějaký specifický "smrádek", vlastní jenom jim. Značí tak své teritorium, které "obhospodařují" jen oni. Je to výstraha pro jiné, sexuchtivé samečky. Já se omlouvám, protože nejsem odborník, ale mluvím jen ze své zkušenosti, a z pozorování zvířátek, které mám ráda. Tak ahoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.