Nejste přihlášen/a.
Dobry den,chtel bych se zeptat-mam doma 3mesicni stene bigla muzu mu dat k zradlu varene veprove maso?
Predem dekuji za rady
Záleží, čím ho krmíte. Jestli je na granulích, tak bych mu jen tak misku masa nedala, mohlo by mu být špatně. Já vařené maso dávám ke granulím klukům jen na přilepšenou, trochu.
Pokud krmite granulemi, tak bych s michanim u stenete radsi neexperimentovala. Veprove maso pes sice muze, ale ne kazdy ho snese, napriklad jeden z mych psu ma i po malem mnozstvi veproveho prujem. A to jsou na maso zvykli, granulemi nekrmim. Kapsicky bych na vasem mistte vynechala, je to sama chemie a maso zadne, jsou to vyhozene penize a zdravi psa to taky neprospiva. Radsi kupte nejakou velkou kost nebo susene dobroty na okusovani, tim stenatku prospejete mnohem vic
Klidně to zkuste. Jen bych to nevařila, je to zbytečné a připravíte psa o látky jemu prospěšné. Dejte mu syrový kousek a uvidíte co to udělá. Když se nepo*ere dejte příště dejte větší. Je třeba to vyzkoušet. Dávala jsem 4 měsíčnímu štěněti syrové vepřové nožky...to byl pokoj na tři hodiny
..joi a na pedigree se vykašlete, je to hromada solí a nic víc..
ale ja jsem tu kapsicku pedigree ochutnaval a zadnou sul jsem necitil,spise by to chtelo osolit bylo to fakt takove bez chuti...
Mám psy už nějakých 35 let. A až teď si uvědomuji, že jsem nikdy vepřové maso nedávala, ikdyž jsem zdroj levnějšího masa měla. Asi jsem už na důvod zapomněla, ale jistě důvod byl. Než byly granule, vařila jsem všecko, co bylo levnější, kromě vepřového. Vlastně vnitřnosti vepřové ano. Srdce, plíčka, jazyky, ledvinky, žaludky, s játry opatrněji. Po slezině byl průjem. Uvařila jsem to se zeleninou, namlela a v krabičkách dala zamrazit. Pak jsem na dva dny uvařila a smíchala s přílohou. Těstoviny, rýži. A když potřebovali zhubnout, tak brambor.
Jinak hovězí, koňské nebo drůbeží maso a vnitřnosti.
Vepřové vvšichni milovali v segedýnském guláši. Se dvěma knedlíky. Ještěže mi nechodil ani jeden upíjet pivo
Pravděpodobně to byly obavy z aujezskyho choroby (pseudovztekliny) Ale už moc let se u prasat v Evropě nevyskytuje (i kdyby, veterinární kontrolou by neprošlo) Obavy bych měla u divokých prasat. Jinak opravdu není problém (snad jen že je tučnější) Spoustu let je syrové vepřové pravidelně v jídelníčku mých psů a nikdy nebyly problémy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.