Ahoj pokud se ti zamlouvají ještěři doporučil bych ti leguána zeleného. Jednoho domam mám jmenuje se čenda a mám houž 4 roky. Není příliš náročný kdyby tě to zajímalo klidně zeptej.
pepa z depa
No nejsem rozhodnutej líbí se mi hadi i ještěři. O leguánovi jsem už něco slyšel nemáš fotku?
styx*
Tak tady je čenda
Barvy nejsou sice věrohodné, protože to světlo z terárka zkreslilo a bral jsem to na makro ale něco na tom vidět je.
25gowron*
Ten leguan je takovej sympatickej... zajimalo by me jaky sou ne nej naroky - prostor, krmeni atd?
styx*
Leguán není náročný je to bíložravec takže ho krmím salátem, čínským zelím, ovocem a speciálnímy granulemi určené pro leguány. Co se týče prostoru není příliš náročný měl by však mýt dostatek vody a nějakou větev na lezení v přírodě totiž žije na stromě. Měl by mýt ustálenou tepletou mezi 27-30 stupni. Já k vytápění používám vyhřívaný kámen.
pepa z depa
Diky moc za návrhy, jeste by me zajimalo jak je to financne narocné si ho poridit, a myslim i to terrarium. A to ho koupis maleho nebo uz velkeho.
styx*
Nejlepší bude koupit si malého leguána jeho cena se pohybuje okolot tisíce až 1500 korun. Mají ho ve většíně zverimexů. Dá se sehnat i větší ale jeho cena je mnohonásobně vyšší. K takové malé ještěrce nepotřebuješ příliš velké terárium. Jeho cenu ti neřeknu ale neměla by být vysoká. Vyhřívaný kámen stojí asi 500 kč. Záleží na velikosti. Jako podestíka se mi nejlépe osvědčil kokosový substrát. . Doporučil bych ti samce má větší ostny i kůži pod krkem- ta se zvětší když je v ohrožení a má i zelenější barvu. Zprvu bude zelený, ale časem vybledne.
Pokud si leguána pořídíš přeju hodně štěstí a úspěchu
Nebo by jsi mohl zkusit nejakeho hada, kamarad ma uzovku červenou ...
honzek11*
Ja bych byl pro styxovo leguána mě se docela líbí!
honzek11*
a nebo se mi osobně taky líbí ale to nevym jestly je ušlechtilej plaz.
styx*
Hele neni to užovka obojková? Nejsem si jistej jestli toho hada seženeš a jestli nebude chov složitý...
honzek11*
No seženeš jí na někde v močálech venku narveš jí do tašky a dáš si jí doma do terárka a občas jí necháš proběhnou te po obíváku sem tam nejakou tu žábu mis či co .Jo a máš u mě malé bezvíznamné ale o to napínavější plus za to že si poznal co je to za hada!
Než si pořídíš jakýhokoliv živýho tvora zapřemejšlej,jestli se mu budeš moct dlouhodobě věnovat a jestli mu budeš moct poskytnout optimální podmínky.Zhodnoť svý možnosti a odhodlání a pak se di poradit buď z nějakejma chovatelema anebo se pár dnů věnuj některý z poraden či diskuzí ne netu.
vstek*
Tu užovku obojkovou bych opravdu nebral vážně z několika důvodů: je u nás zákonem chráněná, nesmí se ani chytat ani chovat. I kdyby nebyla chráněná- živí se obojživelníky a ti jsou taky chránění. Navíc je to had, který potřebuje vodu, takže spousta zbytečných starostí navíc. Lépe se shání myš než ryba nebo žába. Doporučuji pro začátek nějakou suchozemskou užovku, buďto červenou (levná, sehnatelná, snadno chovatelná), případně amurskou, teniuru nebo podobnou. Chov hada je jednodušší než chov leguána, had se krmí jednou za 10 dní, leguána musíš krmit každý den atd. Ale jinak hodně štěstí při výběru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.