Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, náš andulčí pár má za sebou již 2 snůšky. Při první snesla samička 6 vajíček a bylo 6 mladých, u 2. pak ze 6 vajíček 3 mladé. Mláďata jsou nyní ve stáří 24, 25 a 33 dní a jsou stále v budce. Pár se ale už víc než týden opět páří a tak se obávám, že samička co nevidět snese další vajíčka, čemuž bych ale ráda zabránila, aby se nevyčerpala. Má někdo spolehlivou radu jak další snůšce zabránit? Děkuji.
Co na to jít logicky-sebrat jim tu boudu.Jinak samička se nevyčerpá,je to jak u slepic,nemá na to,tak nesnáší.Pokud je bouda obsazená tak pár rozdělit.
doplněno 24.06.11 13:44:Taky se vajíčka odebírají a likvidují.
Já mám na mysli co s nimi, když jsou v budce, kterou mám odstranit. Andulky mám až na jednu zadané, takže na to se neptám. Ráda bych věděla, kam dát tak malé andulky, když bych odstraňovala budku. Samozřejmě nemůžu prodávat andulky, které rodiče krmí a jsou staré 24 - 33 dní. Moje otázka se týká čistě toho, co dělat, aby samička nezačala znovu snášet vajíčka do budky, kde jsou mláďata ze 2. snůšky, která jsou stále krmena rodiči. Samička totiž začne s následnou snůškou vždy v době, kdy jsou mláďata z poslední snůšky v budce. Bohužel mi je většina odpovědí zatím k ničemu, zřejmě si většina nepřečetla dobře můj původní dotaz. Jediná odpověď, která je celkem k věci je ta úplně první, kde je uvedená rada - vajíčka odstranit - čemuž bych se ráda vyhla, beru to jako krajní řešení. Spíš jsem doufala, že mi někdo poradí i něco jiného. Ale zřejmě to asi bude jediná možnost.
Dobrý den chci vám říct že já jsem chovatel andulek,korel atd.Andulka muže hnízdit 2xročně a když chci aby prestali snášet vajíčka,tak čekám než vylítne z budky poslední mládě,pak seberu vajíčka a nakonec budku protože kdyby snášela pořát vajíčka,tak by se mohla strhnout(uhynout).Musíte se kouknout jak mladě lítá,protože podle toho se pozná jestli umí žrát ale mezi tím je eště dokrmuje samec.Jestli mládě umí lítat tak jí můžete odebrat do voliéry takzvaní prolétávačky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.