Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Když se pejsek škrabe a kouše nožičky

Od: kasandra70* odpovědí: 13 změna:

Ahoj, prosím o radu, už jsme byli 2 krát u veterináře a nic nepomohlo, náš pejsek Jack Rusel teriér se v noci pořád drbe a kouše si nožičku, už to má až do krve pomale, vykousel si tam už všechny chloupky.Dali nám nějaký roztok, že se má vetřít do kůže,a stejně se dál škrabe, nevíme , jestli to nemůže být nějaká alergie, prosím o radu? nemáte někdo s tímto zkušenosti?

děkuji moc

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

To jste dostali Prurivet? Základní dotaz. Čím krmíte?

Já mám podobný problém u staršího psa, ten je alergický na mokrou trávu. Jak je mokrá, nesmí do ní, jinak má zánět meziprstí. Co pomáhá nám. Pokud už to má rozjeté do ošklivosti, mažu Panologem, jinak mu před spaním vykoupu nožky v naředěné Betadině. Někdy to udržím i s pomocí heřmánku. Udělám heřmánkový "čaj", namočím do něj kapesník a nožky, pořádně mezi prstíkama otřu. Pokud to má alergii ze žrádla, změnila bych granule na nějaké "sensitiv".

doplněno 23.06.11 11:39:

Ještě, když to dělá v noci. Kde spí?

kasandra70*
hodnocení

děkuji za radu, spí s rodiči v posteli.

marenka*

Není za co, já tím mířila do nervozity pejska, někteří se hryžou, když jsou na noc zavření oddělení od rodiny, ale to u vás nehrozí. *pusa*

Pak opravdu zkusit změnit granulky.

krkovicka*
hodnocení

0x
Psi se koušou i díky nudě.Dál poradí zkušenější.

hodnocení

0x

Zeptejte se telefonicky veta, jestli byste pejskovi nemohli dát 1/4 ditiadenu nebo zodaku. *hej*

kasandra70*
23.06.11 10:50
hodnocení

díky

palenka*
hodnocení

0x

Nemá tam klíšťátko?

kasandra70*
hodnocení

nemá právě.

des*

Chybí mu vitaminy,řek bych D,sestřin pes měl úplně holá záda jak se drbal,spravily to olejovky.Pozor na množství a průjem.

kasandra70*
hodnocení

děkuj, a prosím jaké olejovky?

des*

Koupila nejlevnější rybičky,poradil jí to nějaký známý.Asi by se dala dát i Makrela,ale co s kostmi,dá to práci.

martule*
hodnocení

0x

Náš kokřík dělal to samé a veterinář zjistil, že má v nožce zapíchnutou osinu, která se mu pomalu posouvala dál a dál*plac*. Nešla vytáhnout, tak jsme dostali nějakou mastičku, která osinu jakoby vycucla spolu s hnisem.

hodnocení

0x

Nenapsala jsem všechno *bzum* Ten zodak nebo ditiaden proto, aby ho to nesvědilo a on to neměl potřebu lízat. A tak se kůžička zahojí, dorostou i chlupy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]