Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Epilepsie u kočky

Od: petula00* odpovědí: 3 změna:

Zdravím.Před 10ti lety k nám přišla kočička asi tak ve věku 1rok.Po nějakém dni jsme zjistili,že je zřejmě po nějakém úraze.Má prohnutou páteř a nevidí zřejmě na jedno oko.kočičku jsme nechali vykastrovat.záhy jsme taky zjistili,že má epileptické záchvaty.(zřejmě poůrazový).Tyto záchvaty se projevovaly vždy z klidu ve spánku a trvaly tak cca 5min.Záchvat dostala vždy tak v rozmezí 1-3měsíců.častěji tak za 3měsíce,Občas i za 4-5.Záznamy vedu od r2002.Nyní se ale stalo,že záchvat měla naposled v prosinci2010.Ptám se,je možné,že by se záchvaty nemusely opakovat?Nebudou?Jinak je kočička moc hodná.Může ven na dvůr i zahradu a nemá snahu utíkat i když jsou vrátka otevřena.jinak je doma přes noc i den.Ven může kdykoliv.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím, neumím ani poradit. *srdce* Je to však dojemný příběh. Kočička, když vešla k vám, našla život. Pěkný život. *srdce*Chtěla bych vám napsat něco hezkého, ale chybí mi slova. Přeji kočičce ještě moc pěkných let s vámi.

doplněno 22.06.11 18:02:

Vzpomněla jsem si, jak mi vyprávěla sestra, že měli pod přístrojem chlapečka. Vyšetřní probíhalo a vypadalo to, že je hošík dobrý, Najednou však přístroj začal šílet a hošík si začal třít ouško, koukat bez pohybu do prázdna. A byl to petit jako vyšitý. A dokonce může vypadat jen jako zakoukání do prázdna. Bez křečí, které jsou u grand malu.*uf*Je docela možné, že kočička má právě nepostřehnutelné petit mal.

martinaa*
hodnocení

0x

Pekny den, pokud je to jako u lidi, pourazova epilepsie casto sama odezni casem. Nekdy zustane, nicmene ze nemela zachvat pul roku, to je odbre znameni. MOzna bude mit jeden, dva zachvaty rocne, mozna se budou zeslabovat. Veterinar Vam nic nerekl?

marenka*
hodnocení

0x

Petulo je to možné. Náš psíček měl epi záchvaty jeden rok tak třikrát, další rok dva, pak jen jeden. Byla to psychika. V práci jsem dělala hodně přesčasů, byla jsem méně doma a on to prostě neunesl. I když s ním byl zbytek rodiny. Tohle jsme s veterinářem nevěděli, ale sám veterinář mi řekl, že léky na epilepsii jsou tak hrozný dryják ničící játra, že by je nedával. Pouze v případě, že budeme mít záchvat častěji, než jednou za dva měsíce. Takže jsme to zvládli bez léků, s větší dávkou lásky. (no, je maximálně rozmazlený a závislý, kdyby se mi něco stalo, jsem si jistá, že on by to nepřežil). Ale už přes rok ani jeden záchvat. Nic. Ťuk ťuk ťuk.

Držím kočičce palce, aby už byla v pohodě. Opravdu je to možné, jen dávejte pozor, aby se třeba ze spánku nelekla. Takhle měl Tobísek taky jeden ze záchvatů, ještě mojí vinou. Nevšimla jsem si, že tvrdě spí a houkla jsem "jdeme ven." A bylo to. *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]