Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čivava se bojí psů

Od: kikinka123* odpovědí: 20 změna:

Ahojky prosím o radu mám čivavu které je 5 měsíců a máme s ní problém s ostatními psy když nějakého potkáme začne pekelně štěkat vrčet a ustupovat po chvíli začne ječet na celou ulici a přitom by se s ní chtěli kamrádit ale ona tohleto pak se začne trošku se přibližovat a je vidět že chce pejska očuchat ale jakmile se pes nakloní nebo se hne zase ustoupí a začne ječet nevím co s ní ještě k žádnému psovi nečuchla s lidma problém nemá je nejistá ale nechá se pohladit a i olizuje ruce *smich*ale ty psy ráda bych aby se alspon někdy tak nebála a hrála si s pejskama jako všichni ostatní psy nevím jestli máme jít do psí školy nebo jestli to zvládneme něják vyřešiy díky všem za reakce

Čivava se bojí psů

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Toto je přesně to, o čem jsem psala, že je třeba socializovat co nejdříve. Ještě předtím, než začne fungovat očkování. Když člověk ví, po dotazu u veta, že není nikde v okolí nakažlivá nemoc. Chybička se vloudila, že jste pejska nebrali mezi psy. Neumí číst jejich signály, děsí se jejich pachu i velikosti. Je strachy bez sebe. *plac*Jedině ho s malými pejsky seznamovat tak, že ho vezmete do náruče a k jinému pejskovi, s konejšivým broukáním, si dřepnete. Vždycky, když se bude bát, třeba neznámého předmětu, tak to takhle udělejte. A pak pomaloučku prcka stavět na zem, aby pochopil, že se nic neděje. Velkým psům je třeba vyhýbat se.*mala* Bát se bude,bobek, stále. Podvědomí bude fungovat pořád. A do toho podvědomí on nedostal to, že je pes a ostatní psi jsou rodina. Smečka je doma. S pánem a paní a dětmi.*jasne*

martinaa*

Presne tak! Neni co dodat... jen s dovolenim vyjadrim udiv nad hruzou, co ma na sobe... tedy pro me je to v prvni rade pejsek, zivy tvorecek, ne panenka. Nemuze mit nejake trauma z toh priserneho oblecku?

borax*
hodnocení

0x

Bože! Co vám to zvíře udělalo!? *zed*

kikinka123*
hodnocení

Co by nám měla udělat? ještě nikdy jste neviděli oblečenou čivavu? v drahých šatech? je na čase si zvykat a jinak díky za rady jenže u nás v okolí jsou jen velcí psy malí moc ne :(

martinaa*

Muzou byt treba posete diamanty... jste si jista, ze civavka je v nich stastna, ze nema trauma? Netvari se moc stastne...

doplněno 21.06.11 11:10:

Jen pouze doplnim, co jsem ted cetla na mnoha diskuzich o oblekani psu - pokud je to ucelove, treba je zima ci mokro, plastenka nebo svetr se takovym psikum hodi. Ovsem kdyz je nekdo taha po taskach, obleka jako panenky na hrani, pripadne jim jete dava treba boty (pokud neni v zime na chodniku sul), a podobne nesmysly, souhlasim s vetsinou, ze to hranici s tyranim pejska.

Vyber:

- Jak říkám _ něco jiného je to na výletě,túře atd..ale cíleně si vzít navlíknutou čivavu v top oblečení, ošperkovanou a položit si ji vedle sebe na židli jako doplněk v tašce (v lepším případě), to už je na Jedličkův ústav

- Čivava je nejmenší plemeno a proto je rozkošné. Můžete ho vzít kamkoliv,třeba do nějaké restaurace,strčíte ho do tašky a můžete vyrazit na nákupy. Můžete ho oblékat modnímy doplňky. Hodí se do bytu. je to pejsek jen na mazlení a je dobrý společník. -Prosímtě,Adrik6, jestli máš tenhle názor na takové "drobňoučké" hafany,tak bysžádného hafana mít neměla a divím see že máš!Ne že bych ti ho nepřála,ale to co vyplývá z tvého "doporučení" na čivavu,tak teda...

- Čítam už dlhšiu dobu na túto tému nechem nikoho urazit ale urobit si zo psíka hračku a talizman a ešte sa s tým chválit tak na niet slušných slov ved psík je takisto živý tvor a potrebuje sa realizhovat a mat svoj psíživot anie sa iba podrobovat chútkam svojej paničky to nie je láska ku zvieratám ale hraničí to s týraním zviratko potrebuje lásku a nie zlatú klietku Jarmila

kikinka123*
hodnocení

věnujete s elaskvě tématu jestli ne založte si novou diskuzi!*bum**bum*

Čivava se bojí psů #2
marenka*

Tohle Martina dělá běžně i v jiných otázkách. *nevi* Já bych, pokud bychom se bavili o drahých oblečcích ukázala Martině fotky týraných psů, jež živoří zavření v chlévě, ve vlastních výkalech a zeptala bych se, jaký život by si vybrala, kdyby měla výběr mezi vámi a chlívkem. O čivavku se staráte, tak co. *nevi*

Jinak k vaší otázce. Vaše fenka není socializovaná. Vyjíždění po cizích pejscích jí nesmíte dovolit. Pokud začne, stáhněte jí na vodítku k sobě a přísně jí řekněte něco v tom smyslu že nesmí. Ale opravdu přísně, na tom záleží, ne na obsahu slov. (já někdy řeknu i neštvi mě a rozumí tomu taky) K cizím peskům přistupujte VY tak, jak si přejete, aby to dělala Vaše fenka. Pokud k nim přistupujete s obavou, že fenka vyjede, tak tu obavu přenášíte na ní a fakt vyjede. Nechápe, čeho se bojíte. Takže když uvidíte cizího pejska, už zdálky jí připravujte na setkání. Jé, podívej pejsek, půjdeme ho pozdravit. A sledujte, jak se chová. Případného pejskaře můžete oslovit, říct mu jaký máte problém a je možnost že narazíte zrovna na někoho zkušeného, kdo vám rád pomůže. ;) Dokud bude fenka v přítomnosti cizího psa hodná, hodně jí chvalte, jakmile jen náznakem skrčí nos, zasáhněte (to nesmíš).

Hodně štěstí, jinak já si myslím, že pozdě ještě není, je mladá. Náš mladší se k nám dostal když mu bylo 8 měsíců a byl to nevychovaný, samorostlý zmetek. *hi* Tak do půl roka už byly vidět stopy našeho působení.

doplněno 21.06.11 12:44:

Martino, necháme to na Adminovi.

kikinka123*
hodnocení

Ahoj díky moc za radu ona ne že by byla agresivní spíš to pramení ze strachu *nevi*prostě si myslím že to chce co nejvíc vyhledávat společnost ostatních psů u nás jich jsou tuny ale jak už jsem řekla spíš velcí kterým se vyhíbáme

marenka*

Kiki, ale představ si, že jsi tak malá jako je ona a sklání se k Tobě takový obr. Já bych se bála taky. ;) Zkus přistoupit k velkému psu jako první, malou do náruče, ale tak pevně, aby cítila že na ní to velké cosi nemůže. A pohlaď si toho psa Ty jako první. Ona se učí od Tebe. To dobré, i to špatné. Ne nadarmo se říká, jaký pán, takový pes. Moji psi jsou pravý opak. Potkáme obr psa, ten vyceněné zubiska a sto chutí nás sežrat a ti moji blbouni si k němu chtějí přátelsky čmuchnout. *zed* Takže já jim naopak vysvětluju psí řeč, že když pes cení zuby, tak kámoš není. *smich*

martinaa*

Vite, Marenko, toto je poradna, kde se obcas rozvine diskuze:) Vsimla jsem si, ze u me Vam toto velmi vadi, nicmene u mnozstvi jinych dotazu nechavate stejne bez povsimnuti. To ovsem nebudu soudit, je to Vase vec... jinak jsem pracovala v utulku a klidne Vam muzu rict, ze at je pes bity, zavreny ve vlastnich vykalech, nebo funguje coby hracka, ani jedno neni spravne. Pokud clovek dela chybu a odvolava se na to, ze muze byt jeste hure, neni to nejvhodnejsi argument.

široké rozvíjení není často ku prospěchu, zapomene se na původní otázku a řeší se něco úplně jiného, jako zde. Nebyla položena otázka, zda je oblékání psů vhodné.

martinaa*

Ok, omlouvam se a priste si dam pozor:)

kikinka123*
hodnocení

Vybírám toto :( - Čivava je nejmenší plemeno a proto je rozkošné. Můžete ho vzít kamkoliv,třeba do nějaké restaurace,strčíte ho do tašky a můžete vyrazit na nákupy. Můžete ho oblékat modnímy doplňky. Hodí se do bytu. je to pejsek jen na mazlení a je dobrý společník. -Prosímtě,Adrik6, jestli máš tenhle názor na takové "drobňoučké"hafany,tak bysžádného hafana mít neměla a divím see že máš!Ne že bych ti ho nepřála,ale to co vyplývá z tvého "doporučení"na čivavu,tak teda... hafici.cz/...">http://www.hafici.cz/images/smiles/17.gif)

A MIMOCHODEM JE TO PRAVDA!

martinaa*

Je to pes, ne hracka. I kdyby byl stokrat roztomily. Dale uz k tomuto no comment, strkat psa do tasky a oblikat ho do oblecku s botickama je zvracenost. Treba se casem zacnou vyrabet oblecky na hady:D A ja jich par koupim a budu ty nase milacky strudlit do uniforem:D:D

marenka*

Martino, ale to je to samé, jako jste se rozčilovala, že každý vidí pedofila jako vraha. Tihle přešlechtění psi už dávno nejsou psi. Naháče když neoblíknete, tak si koledujete v zimě o průšvih. Mopsovi (toho mám já), když v autě nezajistíte klimatizaci, nebo ho v létě necháte capkat na sluníčku, tak ho zabijete. (brachycefalické plemeno, otoky mozku, prodloužené měkké patro). A kdybych mému staršímu psovi dokázala vysvětlit, že by bylo dobré nosit boty, vyhne se velmi bolestivým, hnisavým i krvácejím ranám a boulím v meziprstí. Neříkám, že je to v pořádku, ale když už páni šlechtitelé vytvořili něco, co není samostatně přeživší, musím na to přistoupit taky. *nevi*

martinaa*

Psala jsem, ze v zime je to neco jineho, kdyz je malemu psovi zima, nebo je nemocny - potrebuje botky atd:) S tim jsem smirena, je to jedine dobre. Ale nacpat psika do satecek ci oblecku , pripadne do gumaku, kde mu plandaji nozky (to uz jsem taky videla), je proto, aby byl moderni a in a byla z nej napul hracka, tak s tim asi nikdy souhlasit nebudu:(

kikinka123*
hodnocení

S tím se prostě musíš smířit čivavy se oblikají a tečka! *smich**smich*

lidus*
hodnocení

0x

Sousedovic čivava řve jak najatá když vidí jiného psa nebo neznámé lidi a vydrželo jí to celých 6 let.

hodnocení

0x

Civava?NO ta vam bude stekat na psi a specielni velke.je mrnava,tak musi zastrasit alespon stekotem.samozrejme ze strachu,vzdyt je mala.Proste k teto rase to patri.Meli jsme civavu,je to opravdu ostrazity pes,citi nekoho na hroznou dalku,presto,ze mela duchnu na sobe.to je dalsi jeji rys,ze se rada zavrtava do perin jako do nory.Jinak je to strasne verny a chytry pes.Namornici je pouzivali na svoji obranu ve spanku,civava okamzite upozorni,vyjede a mate ji treba na nose,coz se podarilo jednomu cloveku,kdyz ji otravoval a neprimerene ji skadlil.Nez jsem stihla zakrocit prez nekolik varovani,aby ji nechal byt,,sup a mel ji zakouslou na nose a prosil me,abych ji sundala.Horsi je,kdyz se potkaji s nerozumnym psem,coz velci vetsinou byvaji,opak je alei pravdou.nase fenka na svoje stekani pro vystrahu doplatila,stekala zase jednou na velkeho psa a spatne to dopadlo.Podivejte,kazda rasa,se vyznacuje necim a mel by clovek z toho vychazet,vetsinou povahu plne pochopime az kdyz si psa poridime a muze vam predtim kazdy vypodobnovat chovani jak chce.nyni mame slovenskeho cuvace,neni to moc do spolecnosti,je opravdu ve svem zivlu s nasimi oveckami.to vse jsme vedeli ale take si nemysleli,ze muze byt nespolecensky extremne.Mela jsem ho jednou u vody,kde se koupou psi a celou dobu nespokojena,nastrazena na lidi,porad hlidala,vubec se ji tam nelibilo.no tak bohuzel,mezi liedi,kde je vylozene rusno neni,komuniukuje hlavne s nama a pase ovce,nemuzu ji predelat,ze.Je jaka je.Kdybych se mela znovu rozhodovat,poridila bych si Civavu a zvlaste proto,zeuz nebydlime v panelaku,kde lidem stekani vadilo,ale jinak nememńila bych.Zadny slozity vycbvik,chytry pes,stacilo se podivat a hlidac ani nemluvim.na hlidani neni potreba velky pes,snad jen na vzbuzeni respektu pro vetrelce,

terrorist
hodnocení

0x

Je to uplně jasné, pes je blbě socializovaný, protože se sním zachází jako s dítětem a ne se psem. Je to sice nejmenší plemeno na světě, ale je to pořád pes a má vlastnosti PSA. Nezáleží na tom, jaké psy potkává, malé nebo velké, záleží na tom jak jsou psi vychovaní, a ten váš není vůbec. Ještě tomu nasazujete korunu jestli se tedy velkým psům vyhýbáte. Stává se mi běžně že mou středně velkou fenku oštěkávají zrovna takový nevychovaní zmetci jako je ten váš. Jasný malej pes, to se zvládne, stím nemusím jít na cvičák a jinak se mu věnovat, stačí ho jenom vyvenčit a pomazlit:Dmě poser jako

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]