Nejste přihlášen/a.
Ahoj potřebuju poradit.Hrozně jsi přeju nebezpečné plemeno (staffordšírského bullteriera) ale rodiče mi ho nedovolí.Nevím proč.Ještě jsem žádnýho psa neměla. Prosím porade mi
Ahoj, už tady bylo mnoho dotazů, jak převědčit rodiče k pořízení pejska, většinou jsem se snažil vysvětlit, že mít psa není jednoduché ani levné a je to mnoho starostí.
Ale Ty chceš přímo staforda, který je velmi nebezpečný pokud se mu nedostane správné výchovy! Tato výchova není jednoduchá, je časově náročná a vychovat takového psa vyžaduje již nějaké zkušenosti se psy.
Rodiče jsou velmi rozumní, že Ti tohoto psa nechtějí povolit, ani se jim nedívím!
Ale on nechce staforda ale staford. bulteriera a toto plemeno muze mit klidne i zacatecnik sou to moc hodni psi..
Zacatecnici rozhodne ne, to se dovite vsude, je velmi narocny na vycvik a vychovu. A hodni psi? Jsou vyslechteni k agresivite a zabjieni beze strachu...
ahoj. staford (americky srafordsirsky terier) a stafbull (americky stafordsirsky bullterier) jsou dve ruzna plemena. zepám se teda tebe jako odborníka proč se v gnglii am.staforsirskému bullterierovi říká babydog. že by zabíjel děti?
Aaaaaha:D No jo, spletla jsem si ho s terierem, moje chyba, to se omlouvam... vazne se mu rika baby dog a neni agresivni Nicmene:
Při výchově psa musí majitel uplatňovat autoritu vůdce smečky a pak se může těšit z výborného a roztomilého psa. Nesmí se v něm od mládí podporovat žádná agrese. Při důsledné výchově se stane i snášenlivý k ostatním zvířatům v domácnosti, včetně psů. Musíme pamatovat na to, že tento pes má v genech zakódovánu bojechtivost, na kterou nezapomněl. Proto buďme při výchově tohoto plemene důslední.
Tudiz porad tvrdim, ze se nejedna o vhodneho psa pro deti nebo zacatecniky.
Ahoj
Mela jsi uz zkusenost nebo vydela si uz aspon toho psa? Me tak pripada ze toto ctes z nejake prirucky. Jako vychova musi byt dusledna to nerikam ze ne protoze pres hlavu ti muze prerust i pudl. A to jak pises s tou autoritou vudece smecky tak se vychovavaji vsichni psy
Tak prosim nedelejme zrovna s tohoto plemene zabijaka jak to delaj v televizi a o to hur kdyz to neni pravda
Kamaradka ma trenerskou stanici psu, vi o kazdem plemene co nejvice A clanky byly samozrejme z netu.
Kdyz mi preroste pres hlavu pudl nebo york, je to neco jineho, kdyz mi preroste pres hlavu vlcak, bullterier nebo rotvajler. Jiste, znam lidi, co maji prave rotviky ci bullteriery, jsou krotci jako kotata a poslouchaji na slovo. Taky mu vsak pri vychove museli prerazit o hrbet nekolik nasad a lacku, aby poslechl. Proto se nehodi pro zacatecnika
Každý začátečník dokáže o psa přerazit klacek, pokud si někdo tímto způsobem vymáhá poslušnost, tak to je mi jich líto, a psy by mít neměli...bitím si nikdo respekt nezíská, ani u psů a ni u dětí.
Důslednost, správné načasování odměny popřípadě trestu - to je klíč k poslušnosti.
Kdyz neposlechne civava, trepne se pres zadek, u velkeho psa typu rotvik je nejake trepnuti zbytecne, protoze ho nezaznamena. Sama kamaradka cvicitelka rika, ze pes si zaslouzi trest, pokud neposlechne. Nejde o bezduvodne biti, ale pokud neposleschne, dostane. A pak vi, ze to nema delat, stejne jako male deti.
Ano, duslednost je klicem... ovsem s tvrdohlavymi plemeny, co v sobe maji zakodovanu bojovnost, se manipuluje podstatne hure, nez s retrivrem. A maloktery zacatecnik je dusledny, protoze poradne nevi, jak na to. To plati vseobecne u vsech zvirat, dokonce casto i u deti...
Trest ano, ale bít psa (byť jako trest) je krávovina jak zvon! Pes nepotřebuje bití. Ano, je třeba ho potrestat pokud něco provede, ale mnohdy stačí zvednout hlas nebo trhnout vodítkem. Pokud budete psa bít, ztratíte jeho důvěru a to je špatné...co se rotvika týče, taky nepotřebuje bít, vím to z vlastní zkušenosti. Nikdy jsem nemusela žádného svého psa pleštit..
Tak to se mnou nekdy pojdte na cvicak a promluvme si s cviciteli... biti ne, ale pres cumak ci pres zadek jako trest ano. A snad zadny pes tam duveru v pana neztratil. Pokud pes udela problem ve smecce (nebo jakekoli jine smeckove zvire), vyridi si to s nim vudce. A ten nezvysi hlas, ale pekne po nem vyjede ci se servou, aby poznali, kdo je pan. Tak to funguje cela tisicileti...
doplněno 26.06.11 19:30:Rodicu si prece taky neprestaneme vazit a mit je radi, protoze jsme od nich dostali par facek ci remenem za lumparny a prusery
Dovolím si oponovat. Máma mě třískala hlava nehlava, táta snad v životě jednu facku. (ta nás bolela oba). Tátu jsem poslouchala bez bití jako hodinky, doprovodila jsem ho až do konce života s láskou. Mámu prostě nemůžu.
Co se psů týče, tak třeba u mollosů se bitím jenom zkazí. Právě kvůli té tvrdohlavosti i inteligenci. Mám sice malý mollose, ale jejich povahu mají. A když si vyřizují pozici, nikdy se neservou. "Jedou na sílu." A důslednost. Oni to umí i ti psi, stačí je pozorovat. Stačí pohled jednoho ze psů a vidím, jak se druhý klidí.
Mezi triskanim a zaslouzenou fackou je obrovsky rozdil... ja dostala od taty po tlamce vzdycky, kdyz jsem udelala pruser nebo jsem zalhala, jinak nikdy. Naposledy vsak asi v 19, a jsem mu ze to strasne vdecna, protoze jinak bych rostla jako rajce bez tycky Za tuto pevnou ruku pri vychove si ho vazim. Nemam rada zasadu, ze skoda kazde facky, ktera padne vedle. Nekdy vsak jedna facka zmuze vic nez kybl domluv.
Prave takto vychovana kamaradka cvicitelka i sve deti. Dnes to bohuzl neni moderni, obcas dite placnout, hned se ozyvaji pobourene hlasy... mollose jako plemeno neznam, zato znam malamuta, ovcaka, boxera. Boxera bez tvrde ruky neudrzite, ovcak tae potrebuje dat jasne najevo, kdo je pan. S malamutem to treba nelze, na toho se musi uplne jinak
Toto jsou vaše slova: " Taky mu vsak pri vychove museli prerazit o hrbet nekolik nasad a lacku, aby poslechl." A tom je řeč, výchovné plesknutí po čumáku není bití psa...
Na rotvajlery a pitbully nejake placnuti po cumaku nezabira, to Vam rad sdeli kazdy, kdo se psy zabyva. Oni to neciti, nevnimaji.
To je jak dat zacatecnikovi do ruky krajtu pismenkouvou nebo jedovateho hada...
Nikdy jsem netvrdila, ze se vyznam ve psech:D Ale byvaly byl cvicitel a kamaradka z lodi je tez cvicitelka, o kazdem plemeni, co potkame na ulici, zvani jeste pul hodiny, tak to mam z prvni ruky... ale mam plno kamaradu, co maji doma pitbula, rotvika, pritel ma krizence boxera a vlcaka, ja mela dva roky malamuta... hadiky mam vycviceny, jen kdyz prinesu zradlo, to prilezou az ke sklu
Vzhledem k tomu, že se psy zabývám asi 20 let (rotvici taky) tak vám sděluji, že není třeba o psa přerazit násadu...a už končím.
mas pravdu taky jsem nikdy nemlatil psa ale radne skubnuti a hlas mi bohate stacil a atd. byly tam borci co je mlatili a ten pes byl tak zviklej ze na to ani nereagoval . a pak cumeli jak je mozne ze me tak posloucha a ze snim chodim s provesenym voditkem a nelitam za nim jak rogalo
Presne tak hlavne duslednost... Pokud reknu ze na gauc nesmi tak nikdy za zadnych okolnosti a ne ze jednou muze a pak ho za dva dny nekdo plesti ze zrovna nesmel.Pes pak nevi na cem je...
Tak s tim lamanim klacku nesouhlasim to bych mu tu nasadu o zada prerazil driv ja. Jsou i jine metody ja dostal 7leteho NO kterej byl strazni pes. Byl agresivni na vsechny za tri mesice jsem snim lital bez kosiku a voditka jako s nej kamaradem a to si nikdo driv nedovolil. a taky se divili jak jsem to dokazal kdyz jsem ho nemlatil. Je to vse jen o autorite a pevnych pravidlech. A to sem ani na cvicaku nikdy nebyl . Je fakt ze na toto mam kurz ale to musi mit clovek v sobe
Rodičům se nedivím. Tihle psi jsou psychicky zdegenerovaní a jejich chov je náročný především na výcvik.
Proč vlastně chceš zrovna nebezpečné plemeno? Proto, abys ho musela mít venku pořád na vodítku? Aby ses bála s ním jít mezi jiné psy? A třeba i mezi lidi? Nebo aby sis něco dokazovala, kompenzovala nějaký mindrák?
Existuje spousta vhodnějších psů, od maličkých až po veliké, s různými povahami a nároky, kteří jsou přátelštější, snáze se s nimi dá vyjít a jsou i chytřejší (více naučitelní).
Podívej se ani by jsi takového psa co chceš nezvládala cvičit.Musel by chodit někdo z rodičů.Pes má potom sílu a ty jako děvče by jsi na konci vodítka vlála jako fáborka.A ted si představ,že by ten tvůj pes někoho šeredně pokousal.Kdo by byl zodpovědný?Rodiče!Každý pes potřebuje výcvik a naučit ho poslušnosti.Ale vyber si nějakého,co se hodí k dětem,není nervní,není agresivní a není nějak velký.Lépe se dá s ním i muchlovat.A jestli bydlíte v paneláku,někde ve městě,tak se také rodičům nedivím.Není někde u vás v okolí utulek pro psy?Tady děti když nemají psa doma,tak chodějí do utulku a půjčí si psa,jdou na procházku.Víš jak ten pes bude štastný.Občas kup nějaké piškoty,nebo granule a provozovatelé utulku to velice ocení.A budeš tam moci chodit třeba každý den.A možná až rodiče budou vidět,že se dokážeš o pejska starat,tak třeba najde u vás nový domov a budete oba štastný.Zamysl se nad tímto.
Všichni, kdo ti tady píšou, mají pravdu. Pes by mohl být nebezpečný pro lidi okolo i pro tebe. A kolik myslíš, že se pes dožívá let? Víš kde budeš za deset let a jestli tě pes bude ještě bavit? A když tě bavit přestane nebo ho nezvládneš, necháš ho zabít (utratit)? Protože nikdo nebezpečného psa nebude chtít
Jestliže si ho pořídíš, máš za něho zodpovědnost do jeho smrti.
Ahoj,
já to vezmu ještě z finanční stránky, dívlala jsi se čím by jsi pejska krmila? Značku, dávkování a spočítala jsi kolik to za měsíc je peněz?
A to nemluvím o pravidelných výdajích u veterináře za normální věci (očkování, odčervení) ale třeba dalších výdajích, které se mohou objevit později - úraz, nebo např. alegrie na krmivo.
Pořídit si psa, je běh na dlouhou trať, obzvláště u takového plemena.
PS: Jednou to bude jen na tobě jestli si psa pořídíš...
Ahojky toto plemeno se musí cvičit chodit na cvičák jinak by si ho nezvládla vyber si jiného který tě poslechne! vlčák je také krásné plemeno a dobrý hlídač,není to sranda s pejskama je to velká starost! stojí to peníze a starost nevím kolik ti je,ale jednou se vdáš a pejsek zůstane s rodiči asi tak pořiď si pejska až bude čas a možnosti spíše bych doporučila Jokšíra perfekní hlídač! já mám kamarádku a ta má fenku a jak jí hlídá kancelář,málem mě chitnula za nohu fakt a hned tak k nikomu nejde tak snad jsem poradila pa
No ja myslim ,ze je to jasne.Proste nechteji ,aby se ti neco stalo ,pes je casto dost nevyspitatelny a mohl by te dozivotne zmrzacit.My mame vlcaka ,to neni nebezpecne plemeno a patri k lehce vychovatelnemu plemeni a vzali jsme si ho z utulku ,kde nemel zadne vychovani.S pejskem jsme meli spppouuustu prace a ted si predstav ,ze ty by jsi mela se svým pejskem jeste o dost vetsi.Mohlo by se taky stat ze by ti prerostl pres hlavu a ty by si se i bala vyjit ven.Dej na rodice a s jejich svolenim si porid nejake ,treba vetsi ale ne nebezpecne.A tvá nezkusenost se psy jenom podporujee nazory rodicu!
Ahoj, už ti tu odpovědělo hodně lidí, nicméně musím se také přidat. Stafordi, bulteriéři, pitbuli apod. nejsou vhodní na výchovu pro začátečníka. Já mám taky strašně ráda takové psy, dále irské setry ap...Prostě, čím větší, nebo aspoň osvalenější pes, tím pro mě lepší. Před šesti lety jsem měla křížence.. Byla to neuvážená koupě, bylo mi 8 let. Zpočátku jsem byla úplně nadšená. Byl to prostě přesně pes pro mě-akční, hyperaktivní, odhodlaný mě v každém případě ochránit, hravý, oddaný... Jenže byl to můj první pes. Vždy, když jsem byla ve škole, a všichni ostatní v práci, něco zničil-rozkousal postele, gauč, křesla, rozškrábal prostěradla, okousal stůl, zničil všechny kabely(doteď se divím, jaktože se při sežraném tkaovém množství drátů nezabil), dokonce zničil ledničku a spoustu dalších věcí. Prostě se v bytě nudil.. Po roce a půl ho rodiče dali do útulku. Není den, kdy by mi nechyběl.
Teď, po pár měsících přemlouvání, kdy jsem si byla jista, že psa vychovat zvládnu, mám nového psa. Není osvalený, není akční, není velký. Je malej, strašně chlupatej, línej a nerozumíme si. Prostě jsme si "nesedli". Pořád čekám na to pouto mezi psem a člověkem, které jsem zažila s prvním psem, jenže po osmi měsících co SIndy mám, už dokonale chápu, že ta pravá láska nepřijde. Nejsme si souzené, ale přesto žádná z nás neztrácí naději v to, že k sobě najdeme správnou cestu. A my ji nakonec najdeme.
Podívej, jak jsem dopadla s mým prvním psem... Špatně, ne, ne špatně, nýbrž přímo hrozně! Teďka se Sindy chodím na cvičák, a musím vždy chodit kolem útulku, do kterého jsme našeho prvního psa dali. Vždycky se na chvíli zastavím, podívám se na ty mříže a neštastné psí oči, vzdychnu, otřu si oči, a přinutím se jít dál. Pokaždé. Pokaždé, když jdu na cvičák. A ani po 6ti letech ten smutek neutichá. A vím, že nikdy neutichne, nikdy ten smutek neodejde.
Co tím chci říct? Chci říct, že , mysím si, bys nechtěla dopadnout jako já. Smutná a nešťastná. Den, kdy jsme ho dávali do útulku, byl můj nejhorší den.
Tvoje plemena nejsou vhodná pro začátečníka. Navíc, nejsou vhodná pro tebe. Nevím, kolik ti je let(to jsem tu nějak nenašla), ale dítě mladší 12ti let takové plemeno SAMO nezvládne, musíš chodit na cvičák, můžous epři blbé výchově stát agresivními. Potřebuješ rodiče(a to i když máš víc než 12), a když tě tví rodiče podporovat nechcou, najdi si jiné, menší, nebo alespoň ne bojovné.plemeno. Uvidíš, že když vybereš dobře, najdeš psa vhodného pro začátečníka, který ti bude vyhovovat. A když ho najdeš, nebudeš moct dopadnout jako já.
Vím, očem mluvím. Je mi 14 a taky jsem do psů blázen, jenže jsem rozumná, alespoň ohledně psů
S pozdravem, Martina
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.