Nejste přihlášen/a.
Me to zni jako uplne klasicka situace u rozmazleneho psa, a to ze rikate ze mate "jeho mazlicka" me v tom jen utvrzuje. K tomu jeste to, ze jste ho ucili vencit se doma na hadr a ne jen venku, no uprimne, praci, ktera vas ted ceka, vam vubec nezavidim. Presne kvuli takovymhle nasledkum jsem tu uz mockrat doporucovala nikdy na hadr neucit, protoze to psa jen mate a prinasi to v budoucnosti problemy.
Informaci moc nemame, ale vsadim se, ze pes proste vladne rodine, takze si znackuje terirorium, zejmena kdyz feny haraji. Je tedy potreba prehodit vztahy, psovi vysvetlit, ze to neni jeho uzemi, ale vase, stejne tak fenky nejsou jeho, ale vase, takze si nema co znackovat. Plus jeste douceni cistotnosti tak, aby se vencil jen venku. Bude potreba nastolit jasna pravidla, prestat psa rozmazlovat, dusledne vyzadovat aby splnil to co se mu rekne atd., je to beh na dlouhou trat a "promenou" musi projit nejdriv majitel, protoze bez zmeny pristupu ke psovi to nepujde. Kdyz znackuje dela to i pred vami nebo jen kdyz tam nejste? A jak to resite, kdyz ho nachytate?
Květoslavo, napište do modrého okénka pro vyhledávání -močení a značkování psa- Už tolikrát se to tady řešilo, že ti největší machři na toto téma se nebudou chtít znovu dlouhosáhle vyjadřovat a odpověď odflinknou. A tak si to všecičko přečtěte i se zkušenostmi postižených.
#značkování+a+močení+psa #1419
doplněno 16.06.11 13:53:
Trošku mne překvapilo to "na hadr". Měl by být naučený na pravidelné procházky. Jkmile se totiž štěně v loužičkové fázi naučí požádat " potřebuji ven", úspěšná čistotní výchova je všeho nechat popadnout psa a letět. Takže určitě ke dvorku přidat krátkou procházku, aby měl ten psí značkovací revír.
asi to bude tím, že krysaříci chodí tam kde je největší smrad. oni jsou totiž velmi čistotní a tak vyhledají nejvíce podobnou vůni hovínku a tam dělají potřebu. jinak moc hezklý není a nevypadá ani spokojeně. dáváte mu vitamíny?
Dobry den, cetla jsem Vas problem s krysarikem.Jsme na tom stejne. Mame 2leteho.Vlastne jsme ho dostali od dcery.Nejdrive jej
moc chtela,ale pak videla,ze to s nim neni jednoduche...tak nam jej proste vratila.Mame ho i pres jeho hrozne louzicky moc radi.
Take nevime, prov nam to dela. Cetla jsem dole odpovedi.Neni to pravda,ze by chodil na smradlava mista...jak psal nekdo.
Nam udela louzicku i v ciste kuchyni, loznici...Presne jak i Vy popisujete. Je naucet na pravidelne prochazky a pesto..Take mi
psal jeden pan,ze nechavat tohoto maleho psika vice nez 4 hod. je tyrani psa...Ale jini mi napsali,ze maji malou rasu a vyrzi
i pul dne...Tedy sama nemam tuseni, proc a co s tim.Je svhopen i po dlouhe prochazce prijit a rovnou do kuchyni a lozzicku.Zkusim jeste veterinare. Jinak nevim jak jej "vychovat".Rozhodne krik a machani mu cumacku v louzicce je u nej nesmysl.Naopak je
pak nervni a vystraseny a pri jakemkoliv zvysenem hlase se pripocura.
Pokud byste dostala nejaky napad,prosim dejte mi take vedet, i ja bych Vam novinky sdelila.
Kamila
P.S.Mate take krasneho!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.