Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme dvouletého zlatého retrívra a mám takový problém. Bojím se že přestal slyšet (určitě slyší ale bojím se že je takový "nahluchlý")
Na hluk byl vlastně zvyklý, jelikož jsme dodělávali zahradu a dost často po ní jezdili mininakladače, párkrát bagr zkrátka na hluk byl zvyklý. Ve středu ale byla bouřka a dosti silná, překvapovalo mě, jak bezproblémově zvládá hromy. Čtvrtek se mi zdálo stále vše v pořádku. Ale dnes jak přijdu ze školy tak se mi zdálo, že nějak nahluchl.. (např. když otevřu okno, zatímco spí tak se vždy vymrští ve stylu: "co se děje"? dneska otevření okna slyšel ale jen při spaní zvedl hlavu.
Co si o tom myslíte? Poradíte nějaký způsob jak doma zjistit, jak na tom se sluchem je? (K veterináři se brzo nedostanu a tichou píšťalku na psy jsem někam položil) Děkuji
Bezpečně to zjistíte, když tiše zašustíte sáčkem s piškoty. Nebo obalem na oplatku. Případně něčím, na co je zvyklý a ví, že je tam dobrota.:D A čichněte k uším. Tím čicháním je třeba stále kontrolovat, jestli jsou uši zdravé. Zánět nebo nějaká jiná pašklivost v uchu je vleklá a nepříjemná věc.
doplněno 10.06.11 20:38:Tichá píšťalka mi jednou v zimě přimrzla na rty. Strhla jsem ji i s kouskem kůže Píšťalky se bojím i v létě
Přesně tak. Na našeho zdánlivě hluchého slepého psa funguje zvuk při otevření piva a slovo piškot. To vyletí spolehlivě. Ono, pejskovi jsou dva roky. Je po pubertě, dospělý. Možná z něj roste pohodář. Jednoho takového mám doma. Hromy, blesky, ohňostroj, nic ho nedonutí zvednout se. Ten se tak akorát převalí na druhý bok.
Přitom do dvou let to bylo hravé štěně a pak ho to prostě přestalo nějak bavit.
Pokud máte podezření na hluchotu, zkuste lusknout prsty vedle hlavy. Píšťalka mi nepřijde dobrá věc. Taky můžete sami pejskovi uši vykapat. Já používám Otifree, už 5 let a neznáme záněty. Jednou týdně vezmu psíčka, kápnu do ucha kapku, ouško "pročvachtám". To se dělá tak, že krouživým pohybem mnu místo pod uchem, až uslyším čvachtání. Počkám až si zaklepe hlavou a vytřu zbytky tekutiny i s bordýlkem. Ten nesmí zapáchat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.