Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka-zdravotní problémy

Od: ruze® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Naše 10-ti letá britská modrá kočka měla zácpu a nejedla a zhubla za týden asi 400gram.Byli jsme s ní u zvěrolékaře,dal jí 2 injekce,na zácpu laktulózu 3x denně a udělal rentgen.Druhý den mi sdělil,že má na děloze ,,útvar,,který jí asi tlačí na střeva ,ale že neurčí,zda je to svalový,zhoubný nádor nebo hnisavé ložisko a doporučuje co nejdříve operaci k odstranění dělohy.Kočka není kastrovaná,neměla nikdy koťata,bydlí jen v bytě,ven se s ní nechodí-protože tam má ze všeho strach a s jinými zvířaty do styku nepřichází.Dost nás to vyděsilo,ale začala opět jíst a chodit na ,,velkou,,nechceme ji trápit operací,když stejně výsledek je nejistý.Zdá se opět veselá,chuť k jídlu má.Na NETU jsem si přečetla,že 10-ti a více leté kočky tento problém hojně mívají,ale nádory jsou v 80-90 % zhoubné a tudíž většinou pro kočičky ,,konečná,,.Nevíme,co dělat?Operovat nebo nechat v klidu dožít? Bolesti nemá,aspoň zatím,je klidná,hravá,jí i vyměšuje bez problémů.Poradí někdo,kdo by měl s tím trochu zkušenost?Děkuji moc!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

0x

Dobrý den, to je otázka hlavně pro Vás, jestli to vydržíte. Dá se předpokládat, že nádor poroste, dál bude utlačovat tlusté střevo a znovu se může objevit zácpa. Nádor na děloze mívají nejen fenky a kočky, ale i ženy které nerodily - bohužel. Jeden můj kocourek měl po úrazu problém s vyměšováním a vytrpěli jsme si oba hodně. Můj názor je, zatím nic neřešit, ale pokud se problém objeví znovu, nechat provést histerektomii, jak Vám doporučil lékař. Přinejmenším tím kočce prodloužíte život, operace je menší zatížení než dlouhodobý boj se zácpou a budete vědět, s čím můžete do budoucna počítat. Držíme palce a tlapky. Patronka a její kočky.

hodnocení

Děkuji za názor,něco takového taky máme v plánu.Čas ukáže,co bude dále.

pb®
hodnocení

0x

Pokud kocka neni na chov, mela byt kastrova asi tak pred 9ti lety. Velmi se divim, ze nemela problemy uz davno, u kocek, ktere porad riji a nemaji kotata, se dost casto vyskytuji cysty na vajecnicich nebo zanet delohy. Kastrace neni trapeni, to jsou neustale rije pripadne podavani hormonu. Kastrace je prevence jednak pred nechtenymi kotaty a pak take pred nadorovym onemocnenim. Kastrace je u kocek nejfrekventovanejsi operace, tudiz s ni veti maji velke zkusenosti. Kocka je sice stara, ale staci udelat predoperacni vysetreni a zvolit setrnou narkozu (nejlepe volit kliniku, kde maji inhalacni narkozu) a melo by to byt v poradku. Po operaci bych nechala udelat histologii, pokud je nador nezhoubny, je to v poradku, pokud zhoubny, dalsi reoperaci bych kocku uz netrapila a zvolila vcas eutanazii.

buntik
hodnocení

0x

Dobry den, co nejdrive udelejte operaci kocice, kdys nador neni zhubny, zachranite ji. Nechat v klidu dozit se vam ne zdary, bude se trapit. Zvolte dobrou kliniku a inhalacny narkozu. My jsme to vsechno uz prezili. Drzim palce. Umluvam se nespravnu Cestinu, jsem cizinka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]