Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je nejlepší na klíšťata?

Od: hanicka* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den moudré hlavičky, opět Vám píši abych se poradila*hi* Mám malého 8měsíčního jorkšírka a potřebuji poradit, co je nejlepší pro pejska na klíšťata? Po poslední procházce jsem jich vytahovala hodně a tak bych mu ráda na to něco pořídila. Nevím, ale co je lepší, zda obojek nebo vodička která se aplikuje na hřbet. Vzhledem k tomu, že se mnou je v bytečku a sem tam i v postýlce tak jsem se dočetla, že některé obojky na tohle nejsou vhodné a příliš zapáchají. Co se týče vodičky, nevím jaké dávkování je správné u 8 měsíčního jorkšíra. který váží do 1,5kg. Proto jsem se obrátila na Vás, aby jste mi poradili co se vyplatí koupit a je zaručené účinné? A také s čím Vy máte zkušenosti a s jakými výrobci jste nejvíce spokojeni? Předem děkuji za všechny Vaše rady*palec*

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eva900*
hodnocení

1x

Podle mých zkušeností radím kapka na hřbet. Aplikovala ji veterinářka a pejsek byl bez klíšťat, Jinak obojek jsme nejdřív také zkusily,ale když měl klíště přisáté i pod obojkem,přešli jsme na kapičku.

ajasbiglem
hodnocení

0x

Dobrý den, několik let používám obojek proti klíšťatům a blechám, značka Scalibor, objednávám přes internet. Vydrží cca půl roku, investice kolem 400 Kč. Jsem s ním spokojená, není tak agresivní. Dělají různé velikosti, jako všichni výrobci. Dřív jsem měla Kiltix, ale ten se prý zvířatům dostává až do krve. Se Scaliborem jsem spokojená, oproti Kiltixu vůbec nesmrdí, alespoň nic nevnímám :) Kapičky u veterináře, nakapou se za lopatky, prý to taky vydrží, nejlepší se poradit přímo na veterině. Scalibor je 100% účinný, klíšťata ani blechy fakt celou dobu nemáme. A když už po něm něco lezlo, tak to spadlo dolů, do srsti ani do kůže to prostě nejde, protože je napuštěná.

hanicka*

Děkuji za odpovědi. Ještě by mne zajímalo, kdy začíná účinost obojku? *hi*Vzhledem k tomu, že příští víkend jedeme na chatu poblíž lesa, tak aby to fungovalo. Četla jsem na internetu, že něco působí až po cca týdnu nošení..

black*

No mě se zdá že až po týdnu *nevi*

ajasbiglem2

Obojek naplno funguje opravdu po týdnu. Ale i během toho týdne už nějakým způsobem funguje, protože ani během této doby se na něj nikdy nechytilo jediné klíště. A občas opravdu opláchnout vodou, jak někdo psal. I když se sundá, opláchne, ta srst je pořád napuštěná, takže bez obav :)

black*
hodnocení

0x

Dobrý den , my kupujeme obojek .. rak-brno.cz/...
6 měsíců proti klíšťatům a 4 měsíce proti blechám ... ;)

buss
09.06.11 09:40
hodnocení

0x

Petrolej

limetka*
hodnocení

0x

Nám také funguje Scalibor, vydrží celou sezonu, jen se musí občas umýt vodou a mýdlem, protože jak se umaže a zamastí, přestal by pouštět ze sebe ten repelent. Naše fenečka za celou sezonu opravdu nemá jediné klíště a to běhá hodně ve volné přírodě.

fran
hodnocení

0x

Světlý oděv, dlouhé rukávy i nohavice a váše psisko, vypadá to jako žert?

Pokud se chystáte do přírody do blasti s infikovanými klíšťaty (virová encefalitida, borelióza), a že jsou už zveřejňované pravidelně, nejlepší ochranou je právě váš pes. Jak okolo šmejdí, klíšťata vysbírává a tuším nemůže smrtelně onemocnět. Člověk ano. Takže tam žádný obojek a klíšťata odstranit postaru.

Jinak obojky jsou hodně účinné.

hodnocení

0x

Dobrý den,

mám dvě fenky a nejvíce se nám osvědčila kapička za krk (tzv. Spot On) - vydrží max. 2měsíce a tak se aplikuje asi tak 3x -4x za sezónu, ale na vašeho pejska se hodí ten nejmenší "kalibr" 2ml a to můžete dát jen půlku (kape se dle hmotnosti), takže 1ml a zbytek třeba uschovat na další aplikaci do lednice. Používáme Duowin (2ml cca.130kč) a jsme moc spokojeni, je levnější, než třeba nejznámější Frontline, ale hlavně nám ho doporučil veterinář, který tvrdil, že Frontline je na trhu již mnoho let a ty potvory klíšťata si na něj začali už tvořit imunitu, takže mnohdy už nezabírá. Nevím, třeba už jej také inovovali, ale my používáme ten Duowin a naprostá spokojenost-ani jedno klíště a účinkuje hned pár hodin po aplikaci. Obojky jsme také dříve zkoušeli, ale některé skutečně nepříjemně zapáchaly chemií a hlavněkvůli pohodlí psích holek, aby se nemusely s obojkem otravovat neustále jsme od nich upustili a používáme ty pipetky.

cherryann*

My používáme Frontline Spot On a ta hláška o odolnosti se mi moc nezdá, funguje skvěle a navíc se dá koupit i ve Zverimexech bez návštěvy veta. (Používáme ho hlavně na odblešení koček, spolehlivý a po aplikaci nevypadáme jak po návštěvě Freddyho Kruegera jako po různých šamponech a pod ;))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]