Nejste přihlášen/a.
Prosím,má někdo zkušenost s chovem holubů?Kamarád se stěhuje a chce mi dát 6holubů,aby je nemusel zabít.Ale on má zděný holubníček a já bych udělal na zahradě jen takový dřevěný na kuří nožce.Ale co v zimě?Vydrží tam?A nebudou se mi každý den vracet tam, kde bydlel kamarád?To abych je tam nemuse každý den chodit odchytávat,tedy jestli by se nechali.A nemusím mít souhlas se sousedy?A když moje bábi bude venku sušit prádlo,tak jestli ji to moc nepoto...To bych pak semnou nemluvila.
Dřevěný holubník na "kuří nožce"patří do filmových pohádek a kýčovitých obrázků z 19. století, v moderním chovatelství nemá co dělat.
Pravděpodobnost, že se mezi čtenáři této rubriky najde zkušený holubář, je téměř nulová. Zkuste proto nějaké více specializované chvatelské fórum, například rubriku "holubi"na "ifauna.cz": www.ifauna.cz/hol/...
Největší problém bude asi to "vracení se do původního holubníku". Asi je budete muset alespoň týden nechat zavřeném novém holubníku (síťky na výletové otvory). A starý holubník by měl být úplně uzavřen.
Jinak chov není snad obtížný: musí mít celý den k dispozici napáječky s vodou, krmení koupíte pro holuby určenou krmnou směs, v holubníku jim dáte hnízní misky, a občas jim tam vyklidíte. S trusem budete mít potíže se sousedy, obzvláště s těmi, kteří jsou z města. Pora´dte se s holubářem.
... no a samozřejmě musíte hnízdní misky pěkně vystlat měkkým senem. A jestlipak víte, že holubice snese pouze dvě vajíčka, pouze na těch dvou vajíčkách sedí, a oba rodiče pak krmí dvě holoubata natrávenou kaší z volete? Co se týče zimy, holubi jsou docela na zimu odolní. Domnívám se, že tak do -15°C zimu zvládnou bez problémů. Nikam dovnitř pod střechu se většinou v zimě schovávat nemusí.
Ten souhlas se sousedy možná by byl dobrý. Na druhou stranu oni sousedi dělší dobu nepoznají, čí jsou ti holubi. Takže holubník nedělejte nějak nápadný, abyste mohl tvrdit, že holubi nejsou Vaši. Nebo holubník udělejte někde uvnitř půdy, vletových otvorů si moc nikdo ze sousedů nevšimne.
Pokud bude Vaše bábi sušit prádlo jinde, než pod místem, kde holubi sedávají, tak nebude nebezpečí potřísnění prádla. Ale někdy se to stát může.
Děkuji všem ,určitě jste my pomohli.A na půdu nemůžu je dát.To by se také mohlo stát,že holubi by byli na půdě a já venku na zahradě.No a sousedi to možná bude problém,tedy jen se sousedkou,já ji často napálil,nebo nějak poškádlil a ona si ted dává na mne sakramentský pozor.Když ona je moc zvědavá a má často ten nos u nás přez plot.Ale ještě jednou moc děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.