Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soužití paroedury s phelsumou

Od: richiis* odpovědí: 1 změna:
Dobrý den,
Již nějakou dobu chovám samečka Paroedura Pictus v teráriu a napadla mne myšlenka že bych mu udělal nové terárium,
do kterého bych dal i jednu Phelsumu madagaskar.
Terárium by mělo rozměry 60x30x40v cm
Jedná se mi o to, jaký nato máte názor jako zkušenější chovatelé těchto druhů.
Nejsem si totiž jistý, zda by se snesli pohromadě, Vím že paroedurka je přes den zalezlá a je aktivní po setmění
a Phelsuma je naopak denní gekončík a leze po stromech, zatímco paroedura je doma spíš na zemi a zas tolik nešplhá jako Phelsuma... tudíž mne napadlo, že by to takto mohlo fungovat, i za předpokladu, že by každý měl dostatek úkrytů a prostoru..
Pokud je to holý nesmysl, tak mne prosím neukamenujte je to pouze dotaz!
Popř. jaký máte názor, nebo v nejlepším případě i zkušenost na soužití dvou drůhů v jednom teráriu.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Nedoporucuji v zadnem pripade... Jednak se Phelsuma chova vetsinou vyhradne v parech (samota pro ne neni dobra), coz je jedna vec, a hlavne kazda jesterka pochazi z jineho prostredi. Phelsuma vyzaduje relativne vlhke prostredi (az 80%), roseni tak dvakrat denne, zatimco Paroedura obyva suche a polosuche oblasti. Tez se lisi v narocich na teplotu, sice je to "jen" par stupnu, ale muze to vyznamne zkratit delku zivota nejmene jednoho z chovanych druhu. Nehlede na ruzne zbarveni, coz muze byt pricinou utoku jedne jesterky na druhou, jak to casto delavaji.:)

Dva druhy v jednom terariu se vseobecne nedoporucuji vubec. Jak u hadu, tak jesterek a jinych plazu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]